• Korona Virusünden korunmanın 5 yolu
    1- Ellerinizi sabunla sık sık yıkayın!
    2- Dirseğinizin iç tarafına öksürün!
    3- Yüzünüze dokunmayın!
    4- Diğer insanlardan en az 1 metre uzak durun!
    5.a- Hasta hissediyorsanız evde kalın! 184 arayın!
    5.b- Zorunlu bir durum olmadıkça evden çıkmayın!

Yarışma Eli Böğründe-Destan kekik sponsorluğunda

-cantanem-

Guru
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
8 Haziran 2013
21.042
59.830
Selam arkadaşlar:KK33:
20180916_162559_Richtone(HDR).jpg

Sizlere bugün Kahramanmaraş yemeği olan eli böğründe diğer adıyla "yanyana" yapacağım.

Geçelim tarifimize;
20180916_144948_Richtone(HDR).jpg

MALZEMLER;
●domates
●Arpacık soğan
●yeşil biber
●kırmızı biber
●300 gr. Kadar kuş başı dana eti
●100 gr. Kadar kuyruk yağı
●kekik, pulbiber, tuz...

(Sebzeler ve et kişi sayısına göre arttılıp eksiltilebilir)

Yapılışı;

-ilk olarak mazlemeri hazırlıyoruz. Domatesleri ikiye bölüyoruz.
-Biberleri de çok küçük olmayacak şekilde kesiyoruz.
-Soğanları soyuyoruz

20180916_145105_Richtone(HDR).jpg

Eti kuyruk yağının yarısı ile baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
20180916_164402_Richtone(HDR).jpg

Tepsinin bir kenarına et, bir kenarına domates, biber, soğan ekleyip yan yana diziyoruz. Dileyen sarımsak da ekleyebilir.
Üzerine kalan baharatları ve kuyruk yağını da ekleyip üzerini ıslattığımız yağlı kâğıt ile ardından folyo ile kapatıyoruz.
Ben taş fırında yaptım, siz imkanınız yok ise 200 derecelik fırında 1 saat 20 dk kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.

Ezme salata, Harran kubbesi, turşu ve ayran eşliğinde...
Yemegimiz hazır :)

20180916_145654_Richtone(HDR).jpg

20180916_145522_Richtone(HDR).jpg
20180916_150020_Richtone(HDR).jpg
20180916_150215_Richtone(HDR).jpg

20180916_162617_Richtone(HDR).jpg
20180916_162559_Richtone(HDR).jpg
20180916_162559_Richtone(HDR).jpg

Afiyet olsun efenimHoppa
 

Nevreste

Nirvana
Yönetici
Editor
Doğa Severler Kulübü
16 Ağustos 2010
182.953
302.572
Ellerine emeğine sağlık canım:KK200:Nefis görünüyor:kk77:Sunum çok başarılı olmuş:KK200:Yarışmada başarılar dılerimm:KK200:
 

-cantanem-

Guru
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
8 Haziran 2013
21.042
59.830

-cantanem-

Guru
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
8 Haziran 2013
21.042
59.830
Ooo çok lezzetlidir kesinlikle. Harran Kubbesi fırınlanmış patates sanırım fotoğraftan tam anlayamadım eğer öyleyse çok yakışmış yanına yaptıklarınız da. Ellerinize sağlık başarılar dilerim. :)
Teşekkür ederim canım, baya lezzetli bi yemek evet. :)

Ben Urfa'da yaşıyorum, burda yapıyorlar Harran kubbesi:KK45: Patatesi yıkıyorsun, ortadan ikiye kesip tepsiye diziyorsun. Üzerlerine parça şeklinde tereyağı koyuyorsun. Fırında pisiriyorsun. Burda taş fırında yapıyorlar:kk77:
 

yasminsay

Guru
Pro Üye
22 Temmuz 2017
11.942
41.981
Elimi böğrüme koyup, terkediyorum bu konuyu :cry:
 
Yukarı Alt