ilk hafta gelen sütü yüzünüze sürüyor musunuz?

minnasu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2010
572
35
118
Diğer
evet kızlar bende hamileyim ve biraz lekelerim oldu..yalnız bizim aile başta olmak üzere çevremdeki çogu doğum yapmış kadılnar memeden gelen ilk sütü yüzlerine sürüyorlar...ablamında baya lekeleri olmuştu oda yaptı yüzüü maşallah bebek gibi oldu hemde ilk hafta belli etti..bende süreceğim doğrusu..doktora sordum geçen hafta(cildiyeci)oda onay verdi...peki sizden yapan oldu mu?

Ben ilk defa duyuyorum.Bende de leke oldu oğlum 9 aylık hala geçmedi.Yalnız ilk gelen sütün bebek için çok önemli olduğunu biliyorum.Yani yüze sürmek yerine bebeğe versen daha iyi olmaz mı?Önce ona verip kalanını sürmek işe yarıyo mu acaba?Sütü 7.ayda bitmiş bir anne olarak bir damlasını bile harcamayın sonra bitince çok kıymetli oluyo ve döktüğünüz sütlere yanıyosunuz :))

Ben ilk defa duyuyorum.Bende de leke oldu oğlum 9 aylık hala geçmedi.Yalnız ilk gelen sütün bebek için çok önemli olduğunu biliyorum.Yani yüze sürmek yerine bebeğe versen daha iyi olmaz mı?Önce ona verip kalanını sürmek işe yarıyo mu acaba?Sütü 7.ayda bitmiş bir anne olarak bir damlasını bile harcamayın sonra bitince çok kıymetli oluyo ve döktüğünüz sütlere yanıyosunuz :))

İlk haftalarda gelen süt cok önemliymiş hem bebek icin hemde yüz icin birkaç kez denense görülecek faydası birkaç damladan eksilmez ki zaten ben gecen doktora cekine cekine sordum oda biliyordu bu yöntemi ve bu yöntemin cok faydalı olduğunu söyledi

ANNE sütü mucizevi bi şey gerçekten.ben kendıme surmedım.bu sefer sureyım barı.ama annemle ablamın cildi bebek gibidir.anneme annesı ablama da annem surmuş bebekken yuzlerıne.sen de aklıma gelmedı dıyodu annem:(( cıldım düzgündür çok şükür ama onarın kı gıbı değil.ben de kızıma surdum umarım o da anenanne ve teyzesi gibi olur.

kesinlikle deneyin rus kadınları da çok yapıyormuş az evvel netten araştırırken gördüm...:emir_bebek:

benim bildigimde ilk sarı seklınde bir damla gelıyomus sütten o bebek ıcın en önemlısıymıs bence yüzünüz yerıne bebegınıze verin lütfen hayatta bizim için en önemlı varlık bebeklerimiz cildimize her şekilde tedavi yapılabılır ayrıca bebgınızı sarılıktanta koruyomus ilk süt damlası sarımsı bişiymiş nolur bebeklere.. bırakın kendınızı!!..

ANNE sütü mucizevi bi şey gerçekten.ben kendıme surmedım.bu sefer sureyım barı.ama annemle ablamın cildi bebek gibidir.anneme annesı ablama da annem surmuş bebekken yuzlerıne.sen de aklıma gelmedı dıyodu annem:(( cıldım düzgündür çok şükür ama onarın kı gıbı değil.ben de kızıma surdum umarım o da anenanne ve teyzesi gibi olur.

Bebeğede sürülüyooo yani...Walla ben ilk defa duyuyorum, entrasan geldi. Neden olmasın deneyelim,umarım unutmam doğuma kadar :)

Buarada Rus kadınlarının bir başka mucizesi daha... Vücütlarının heryerine bal sürüp, saunaya giriolar bende denedim bi kere harbiden bal dök yala dedikleri kadar oluyoo vucut yumusacık hahahaha :)))

Bebeğede sürülüyooo yani...Walla ben ilk defa duyuyorum, entrasan geldi. Neden olmasın deneyelim,umarım unutmam doğuma kadar :)

Buarada Rus kadınlarının bir başka mucizesi daha... Vücütlarının heryerine bal sürüp, saunaya giriolar bende denedim bi kere harbiden bal dök yala dedikleri kadar oluyoo vucut yumusacık hahahaha :)))

evet bebeğin yüzüne de sürüşüyor benim annem çocuklarının hepsinin yüzününe sürmüş Allah annemden razı olsun...dediğim gibi doktorda onay verdi o kadar pahalı kremler alacağımıza bunu deneyelim hem gerçekten çok işe yarıyor eşimin arkadaşının hanımına da önermiştik yüzü o kadar tahrip olmuştuki 25 gündür doğum yaptı ve o da denedi yüzünde şimdi ufacık lekeler kaldı çok az yani..vallahi deneyinnn derim:49:

bizim ailenin gelenekleri arasında da vardır bu süt sürme durumu.
ama genelde bebeklere sürülüyor diye biliyorum ben ve de özellikle kızsa kaşlarına ve kıl tüy olan yerlerine sürülüyor ki tüyleri az olsun dökülsün bebekken diye.
ki gerçekten de etkiliyor bebeğin(eğer doğduğunda saçlı tüylü bir bebekse tabi) tüylerinin döküldüğünü bir iki haftada anlıyoruz hemen.:21:
ben de deneyeceğim inşallah kısmet olursa evlenince.:49:

güzel haber 13 haftalık hamileyim bende sürerüm hem bebğime hem kendime ilk gelen değilse sonra geleni sürsek olmazmıki sanki ilk süt bebeğin hakki gibi geliyor bana

Back
X