Ayaktaki siyah lekeyi geçirme yolları doğal yağlar ile uygulanan yöntemlerin yanında fiziksel güç gerektiren yöntemleri de barındırır. Bu yöntemlerle ayaktaki siyah lekelerden kurtulmak mümkün olurken ayak, lekelerin en büyük sebebi olan ölü derilerden de arındırılmış olur. Vitamin eksikliğine bağlı ayak hastalıkları arasında yerini alan siyah lekelerden ayak maskeleri ve ovma gibi yöntemlerle kurtulmak mümkündür.

Ayakta Siyah Lekelerin Sebebi
Ayakta siyah lekelerin oluşmasının nedeni şu şekilde sıralanabilir:

  • Şeker hastalığı
  • Ölü deriler
  • Ayak tabanı siğilleri
  • Cilt hastalıkları
  • Ayakkabının ayağa uygun olmaması
  • Zayıf kan dolaşımı
  • Güneşe aşırı maruz kalma
Bu nedenler arasında dolaşım bozuklukları nedeniyle ortaya çıkan siyah lekelerde mutlaka doktora görünmek gerekir. Bunun yanında ayak bileğinde kararma da dolaşım bozukluklarının habercisi olabilirken, uygun ayakkabı kullanmamaktan da kaynaklanabilir.

ayakta_siyah_lekeler_noktalar_nasil_gecer_sebepleri_hastalik-600x320.jpg


Ayaktaki Siyah Lekeleri Geçirme Yolları
Ayakta bulunan siyah lekeler için sebebe dayalı bir tedavi uygulanması doğru olacaktır. Dolaşım bozukluğu varsa bu durumun ortadan kalkması, vitamin eksikliği durumunda vitamin takviyesi gibi tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Özellikle ayak üzerine kahverengi lekeler bulunması vitamin eksikliğine işaret eder.

E vitamini serumunu gece yatmadan önce ayaklara uygulamak leke sorununu çözecektir. Bunun yanında ponza taşı kullanarak ayağa peeling yapmak, ölü derilerden arınmayı sağlar. Shea yağı da cildi nemlendirerek kan dolaşımını düzenlediğinden, ayağa bu yağ ile masaj yapılması siyah lekeleri azaltır.

Ayak Parmaklarında Kahverengi Lekeler İçin Tıklayın !

Ayak bakımı ile alakalı bilmedikleriniz Tıklayın !

Güzel ve Bakımlı Ayaklar İçin Öneriler Tıklayın !


Ayak Mantarı Nasıl Geçer, Ne Yapmalı? Tıklayın !