Bamyanın Diyabet İçin 5 Faydası

Bamya besleyici bir sebzedir ve özellikle şeker hastaları olmak üzere sağlık için oldukça diyabete faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Diyabet, kan şekeri seviyelerindeki dengesizlik nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Şu anda, en yaygın metabolik bozukluklardan biridir ve bunun için bir tedavi yoktur. Bu nedenle, egzersiz ve diyet dahil olmak üzere çeşitli önlemler alınmalıdır. Şeker hastasıysanız, tabağınıza ne eklediğinizi kontrol etmeniz gerekir. Bamya gibi bazı sebzeler faydalı olabilir.

Bamyanın Diyabet İçin 5 Faydası​

Bamya şeker hastalarına da iyi gelir. Şeker hastalarının, kan şekeri seviyelerini doğal olarak kontrol etmede yardımcı olabilecek bu tür yiyecekleri tüketmeleri gerekir.

Bamya kalorisi düşüktür ve neredeyse hiç yağ içermez. Ayrıca C vitamini , A vitamini ve çinko ile yüklüdür. Ama belki de özellikle şeker hastalığı olan kişiler için en büyük faydası, yüksek miktarda lif içermesidir.

bamya_seker_hastalari_diyabet_faydalari.jpg

B vitamini​

Bamya; folat, B6 vitamini ve lif içeren çeşitli besinler açısından zengindir. Bu sebzede bulunan B vitamini, bu hastalığın risk faktörü olan homosistein düzeylerini düşürmenin yanı sıra nöropatinin ilerlemesini yavaşlatır.

Glisemik İndeks​

Yaygın olarak tüketilen bu sebze aynı zamanda çok düşük bir glisemik indekse (GI) sahiptir. GI, kan şekeri seviyemizi nasıl etkilediklerine göre farklı gıdalara verilen bir sıralamadır. Düşük GI seviyelerine sahip gıdalar kan şekeri seviyemizi kontrol altında tutar.

Lif​

Bamya hem çözünür hem de çözünmez lif için harika bir kaynaktır. Lifin parçalanmasının daha uzun sürdüğü ve bu nedenle şekerin yavaş yavaş kan dolaşımına salındığı bilinen bir gerçektir. Bu, kan şekeri seviyemizi korumamıza yardımcı olur. Lif bakımından zengin yiyecekler yerseniz, daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Bu, istekleri önleyebilir. Bu nedenle kilo alma ve diğer insülinle ilgili komplikasyonlar daha az olasıdır.

Düşük kalorili​

100 gram bamya, sadece 33 kalori içerir. Düşük kalorili olması nedeniyle bamya kilonuzu kontrol altında tutmanıza yardımcı olacaktır.

Besinler açısından zengin​

Bu sebze bir antioksidan güç merkezidir ve folat, lutein ve beta-karoten gibi temel besinler açısından zengindir. Bununla birlikte, onu diyetinize eklemek için ideal bir seçenek haline getiren anti-inflamatuar özellikler içerir.