Siz siz olun yanlış bilinen bu 10 kilo verme efsanesine kanmayın hanımlar! Neler mi bunlar hemen göz atalım!

Kilo vermek biliyoruz ki kolay değil bir de üstüne yanlış bilinen zayıflama efsaneleri eklenince iş iyice çığırından çıkıyor. Eminiz bu maddelerin çoğunu siz de yanlış biliyorsunuz :)

· İçtiğimiz çayın ve kahvenin içtiğimiz suyun yerini tuttuğunu söylerler ama gerçekte durum böyle değil. Çünkü çay ve kahve vücutta daha fazla sıvının atılmasına neden olur.

· Meyve kilo aldırmaz, istediğim kadar yiyebilirim düşüncesiyle kilo veremeyebilirsiniz haberiniz olsun. Aşırı meyve tüketimi sonrasında fazla aldığınız şeker vücutta özellikle karın bölgesinde yağlanmaya neden olabilir.

· Su içerek zayıflayabilirim diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Su vücuttaki toksik maddeleri atmaya yardımcı olduğu için direk zayıflamaya faydası olmaz.
yanlis-bilinen-15-kilo-verme-efsanesi.jpg


· Maydanoz içerdiği özellikler sayesinde idrar söktürücü ve de C vitamini zengini bir besin. Vücutta kilo kaybı yaşatması yağdan değil sudandır. Yani geçici ağırlık kaybına neden olur.

· Ara öğünleri atlarsam zayıflarım düşüncesiyle bir sonraki öğünlerde daha fazla yediğinizin farkında mısınız? Sağlıklı şekilde kilo vermek için ara öğünleri atlamamanız gerekir.

· Açken egzersiz yapmak daha fazla zayıflamaya neden olmaz aksine halsiz olunduğu için az kalori harcanmasına neden olur.

· "Sabah içilen limon suyu ya da greyfurt suyu yağ yakımını hızlandırır" şeklindeki kilo verme efsanesi de doğru değil. Ayrıca bu çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

· Bol soda tüketmek zayıflatmaz arkadaşlar! Soda evet sindirimi kolaylaştırır ama birebir kilo verdiren bir şey değil.

· İstediğim kadar diyet ürünleri tüketebilirim düşüncesi varsa hemen bırakmanızda fayda var. Çünkü bu ürünlerin şeker ve yağ oranları azaltılmış olduğu için siz istediğiniz kadar yediğinizde aynı kapıya çıkar.

· Aç kalarak daha çabuk kilo veririm diye heveslenmeyin. Siz kendinizi aç bıraktığınız için metabolizmanız her besini yağa çevirip depolama moduna geçer.

Siz hangilerinin kilo vermede etkili olduğunu düşünüyordunuz?

Bu bilgiler öneri niteliğinde olup, kesin bilgi için uzmana danışınız!

Editör: Neşe Akbaş
  • Beğen
Reactions: fabric