Et en önemli protein kaynaklarından biridir. Sağlığınız için düzenli olarak et tüketmeniz gerekir ancak fazla et tüketimi yorgunluk, bağırsaklarda bakteri oluşumu ve gut gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Eti dengeli bir şekilde tüketmenin vücudunuza faydaları nelerdir?

kilo_dengesi.jpg


Kilo Dengesi

Kırmızı et yağ ve protein bakımından zengindir ve kilo alımına neden olabilir Et yerine sebze ağırlıklı beslendiğinizde kilo kontrolü sağlamış olursunuz.

sindirim_sistemi_sagligi.jpg


Sindirim Sistemi Sağlığı

Etin üzerinde birçok canlı organizma vardır. İyi pişirilmemiş ve sık tüketilen et zaman içinde bağırsaklarda bakteri ve parazit oluşumuna neden olabilir.

cilt_sagligi.jpg


Cilt Sağlığı

Sık sık et yiyen kişilerin bağırsak florası az ya da hiç et yemeyenlerden farklıdır. Sindirim sisteminin daha fazla çalışmasına neden olan et için vücut fazla enzim harcamış olur. Sebze ağırlıklı beslenildiğinde ise vücut bu enzimleri kendisini yenilemek için kullanır.

daha_enerjik_hissedersiniz.jpg


Daha Enerjik Hissedersiniz


Etin vücutta toksin biriktirdiği yapılan araştırmalar arasında yer alıyor. Fazla olan toksin fazla et tüketen kişilerde yorgunluğa neden olabiliyor.

kardiovaskuler_hastalik_riski_azalcaktir.jpg


Kardiyovasküler Hastalık Riski Azalacaktır

Kırmızı et ile kardiyovasküler hastalıklar arasındaki bağlantı olduğu ortaya çıkmıştır. Amerikalı bilim adamları, kırmızı etteki karnitin, kalbi olumsuz etkileyen kimyasal reaksiyonları tetiklediğini keşfetti.

kolesterol_dengemesi.jpg


Kolestrol Seviyeniz Dengelenir


Et yemediğinizde, kanınızdaki kolesterol düzeyi düşer. Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için sebze ve etin dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekir.