Depresyon döneminde kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak etkinliklere yönelmek bu süreçten daha kolay çıkmanızı sağlayacaktır. Vücutta mutluluk hormonlarının salgılanmasını sağlayan etkinliklere ağırlık vermek stresten uzaklaşmanızı sağlayabilir.

Tek Başınıza Yürüyün

Uzun saatler yapılan açık hava yürüyüşlerinde vücudunuzdaki oksijen seviyesini arttırmış olursunuz. Kendinizi daha iyi hissetmiş bir şekilde eve dönebilirsiniz. Uzun yürüyüşler ile sadece evinizden değil sizi üzen tüm sorunlardan uzaklaşabilirsiniz.

Dansa Gidin

Dans etmek vücuttaki mutluluk seviyesini arttırmanıza yardımcı olabilir. Farklı ve hareketli müzikler ile kendinizi yenilenmiş hissedebilirsiniz. Dans ederek üzerinizdeki olumsuz enerjilerden kurtulabilirsiniz.

Boks Kursuna Yazılın

Depresyona girme nedeniniz aşırı stres ise boks sayesinde olumsuz enerjinizi atabilir ve kendinizi rahatlamış hissedebilirsiniz.

Yoga Yapın

Sakinlikten hoşlanan biri iseniz ruhunuzu dinlendirmek için yoga ve meditasyon etkinliklerine katılabilirsiniz. Vücudunuzun gevşemesi ve zihinsel olarak rahatlama sağlamak için evde basit yoga egzersizlerini deneyebilirsiniz.

Gönüllü Olun

İnsanlara yardım etmek ruhunuzu onarmanıza yardımcı olabilir. Çocuklar için yapılan aktivitelere katıldığınızda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Uzun Zamandır Yapmak İstediğiniz Bir şeyler Yapın


Zamanınız olmadığını düşünerek uzun zamandır ertelediğiniz bir aktiviteye yönelebilirsiniz. Gitmek istediniz bir yemek kursu, heykel, teniz gibi aktivitelere yönelebilirsiniz.