Genellikle bazı bitki çaylarının kilo vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Hem kolay uygulanması hem de sağlık açısından bitki çayları zayıflayama destek amaçlı tüketilmektedir. En etkili zayıflama çayları araştırmaları her geçen gün sağlıklı zayıflamak isteyen kişilere farklı fikirler vermektedir.

Piyasada olan en etkili ve en çok kullanılan zayıflatan çay isimleri başında ‘’Rooibos Çayı’’ gelmektedir. İçeriğindeki kızıl çalı bitkisinin özelliği sayesinde yağ depolamayı önlemektedir.

Oolong çayı, yeşil çayın bir başka çeşidi olarak bilinmektedir. Ve bu çay sayesinde metabolizma hızlanır, yağ yakma özelliği devreye girer. Düzenli kullanıldığında oldukça etkilidir ve kilo vermeye destek olacaktır.

Yeşil çay, en çok bilinen kilo verdirici çay olarak geçmektedir. İçeriği sayesinde yağı enerjiye çevirme özelliği bulunur. Ve en çok tüketilen çaylardandır. Yeşil çayın yanı sıra aynı özelliğe sahip beyaz çay da bulunmaktadır. Yapılan araştırmalara göre zengin antioksidan içeriği ile kısa sürede yağları yakmaya yardımcı olur. Nane çayı, iştah kapatmak için bire birdir. Yemeklerden önce içildiğinde etkisini gösterecektir.

hizli_zayiflatan_caylar_tarifleri-600x399.jpg


En Fazla Zayıflatan Bitkiler

En hızlı şekilde zayıflamaya destek olan bitkiler şunlardır:

  • Mate yaprağı,
  • Yeşil çay,
  • Funda yaprağı,
  • Biberiye,
Bu bitkiler aşırı zayıflatan bitkiler olarak da bilinmektedir. Tabi ki bu bitkilerin nasıl kullanıldığı da etkilerini gerçekleştirmeleri açısından önemlidir.

Mate yaprağı, genellikle obezite tedavilerinde çok sıklıkla kullanılan bir bitkidir. Ayrıca iştah kapatma özelliği olması da zayıflamak isteyenler için önemlidir. Funda yaprağı bitkisi, idrar sökücü özelliği ile bilinmektedir ve birikmiş ödemleri yok eder. Yeşil çay, hemen hemen her diyet programında bulunan bir çaydır. Toksinleri atma özelliği ile dikkat çeker. Biberiye bitkisi çay olarak kullanıldığında yağ yakıcı özelliğini göstermektedir. Aynı zamanda hazmı da kolaylaştırır. Kekik en iyi sindirim kolaylaştırıcı bitkilerdendir. Zayıflatan çay tarifleri arayışında olanlara bu bitkiler birer alternatif olabilmektedir. Ancak her türlü çayı mutlaka doktor kontrolünde ve önerisinde kullanmak sağlık açısından faydalı olacaktır.

Yağ Yakıcı Göbek Eriten Çay Tarifi Tıklayın !

Zayıflama Kürleri İçin Tıklayın !

Mate Çayı Nasıl Yapılır? Mate Çayının Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Rooibos Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Chia Çayı Nasıl Yapılır? Chia Çayının Faydaları ve Zararları Nelerdir? Tıklayın !

Yeşil Çay Diyeti İle 1 Haftada Zayıflayın Tıklayın !