Sağlıklı besinlerden oluşan bir beslenme programının gebelik ihtimalinizi arttıracağınızı unutmayın.

Hamile kalmak isteyen kadınların vücudunu gebelik için vücudunu uygun hale getirmesi gerekiyor. Sağlık beslenme ile hem gebe kalmak kolaylaşmış oluyor hem de bebeğin gelişimi açısından olumlu katkıları oluyor.

Kolay Hamile Kalmak İsteyenleri Tüketmesi Gereken Besinler

Mevsiminde Besin

Doğal içerikli beslenmenin ilk adımı sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmektir. Olgunlaşma zamanın dışında üretilen besinler koruyucu ve yüksek oranda doğal olmayan ziraii ilaç içerir. Her mevsim için benzer özelliklere sahip besinleri öğrenebilirsiniz.

Sağlıklı Yağlar

Yağ insan vücudunun temel yapı taşlarından biridir. Yeni hücre oluşumu için gereklidir. Doğal ve az işlemden geçmiş yağları tüketmeye özen gösterin. Omega3 hamile kalıktan sonra bebeğin gelişimi açısından önemlidir. Deniz ürünlerinde bulunur. Haftada birkaç defa tüketmeye özen gösterin.

Doğal Gıdaları Tercih Edin

Paketlenmiş gıdalardan uzak durmakta fayda var. Koruyucu içeriğe sahip olan bu gıdalar uzun süreli tüketildiğinde sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurur. Organik olduğundan emin olduğunuz pazar ya da marketlerden alışveriş yapabilirsiniz.

Protein Alın

Sağlıklı yağların olduğu gibi hücrelerin yenilenmesini sağlayan önemli kaynaklardan biri de proteinlerdir. Yağ oranı az protein kaynaklarını tercih edin. Hayvansal proteinden zengin olan yumurta ve beyaz eti bitkisel protein açısından zengin olan bakliyatlara sofranızda yer verin.