Diyet yapan kişilerin sofralarında baş tacı olan salatanın daha lezzetli ve yağ yakan etkiye sahip olabilmesi için neler eklemelisiniz. Kan şekerini düzenleyen ve açlık krizlerinin önüne geçen bir salata ile iki öğün arasında kendinizi tok hissedebilirsiniz.

Diyet Salatasını Olmazsa Olmazları

Yeşil yapraklı sebzelere mutlaka yer verin. Marul, semiz otu, lahana gibi sebzelerin kalorisi yok denecek kadar azdır. Hacim olarak fazla yer kaplar ve tok hissetmenize yardımcı olur.

Domates, tüm salataların vazgeçilmezleri arasında yer alır. İçerdiği C vitamini ile diyette bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasına yardımcı olur. Farklı bir lezzet için kuru domates ekleyebilirsiniz.

Salatalık, doğal bir su ve mineral deposudur. Düşük kalorili olduğu için bolca tüketebilirsiniz.

Chia tohumu, lezzet katması ve metabolizmayı hızlandırma özelliği ile birçay kaşığı ekleyebilirsiniz.

Kinoa tohumu, uzak doğudan gelen bu bitki sindirim sisteminizin düzenlemesini sağlar. Metabolizma üzerinde olumlu etkiler barındırır.

Deniz ürünleri, kırmızı etten daha düşük kalori barındırır. Karides, somon gibi deniz ürünleri sağlık için faydalıdır.

Yağsız beyaz et, düşük kalori içerir. Hazırladığınız salatanın içerisinde biraz tavuk eti eklediğinizde doyurucu bir öğün elde etmiş olursunuz.

Salatalarınızı taze sıkılmış limon suyu ve sirke ile lezzetlendirebilirsiniz. Yağ kullanmak istiyorsanız bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde zeytin yağı kullanabilirsiniz.