Evlilikte en büyük sorunlardan biri olan horlamayı azaltmak için sizler için derlediğimiz süper önerilerimiz var!

Eşinizi çok seviyorsunuz ama ah şu horlamalar olmasa dediğinizi duyar gibiyim. Eğer öyleyse dert etmeyin hanımlar! Horlamayı azaltan önerilerimizi uygulayarak horlama evliliğinizde sorun olmaktan çıkabilir. O halde birkaç adımda eşinizin ya da kendi horlamanıza nasıl dur diyeceğinize bir göz atalım.
horlamayi-azaltan-7-adim-1.jpg


Horlamayı Azaltan 7 Adım

· Horlama sorununuz varsa ya da bu durum eşinizde varsa ilk yapmanız gereken şey uyku pozisyonunuzu değiştirmek. Horlamaya en çok neden olan uyku pozisyonlardan biri sürt üstü yatmak. Mümkün olduğunca yana dönerek uyumaya çalışın. Eğer yan yatma alışkanlığınız yoksa bir vücut yastığı edinin. Yana rahat yatmanızı sağlar ve horlamanızı azaltır.

· Horlamaya neden olan sebeplerden biri de kilo. Biraz kilo vermeyi başarırsanız horlamanız azalabilir hatta durabilir. Özellikle boynun etrafında alınan kilolar boğazı daraltarak horlamaya zemin hazırlar. Bunun için ideal kilonuzda olmak en iyi çözüm olabilir!

· Normalde alkol tüketen biriyseniz horlama sorunlarınız olabilir. Aldığınız alkol boğazın arka kısmındaki kasların dinlenmesini engeller ve horlamanıza neden olur. Eğer horlamayan biriyseniz alkol kullanmaya başladıktan sonra horlama sorunuyla karşılaşabilirsiniz.
horlamayi-azaltan-7-adim-2.jpg


· Burun kanallarınız bir nedenden dolayı kapalıysa bu horlama nedeni olabilir. Horlamanızı azaltmak için burun kanallarınızın açık olmasına özen gösterin. Açık burun hava dolaşımının daha yavaş olmasına neden olur. Burun kanallarınızı açmak için tuzlu su deneyebilirsiniz.

· En sık karşılaşılan horlama nedenlerinden biri de yastık faktörü. Farkında olmasanız da yastığınız yüksek olabilir ya da yastığınızda bulunan alerjinler horlamanıza neden olabilir. Yastığınızı ve yastık kılıflarınızı sık sık değiştirmek en mantıklısı.

Siz mi horlama sorunu yaşıyorsunuz yoksa eşiniz mi? :)

*Bu yazılanlar öneri niteliğindedir, kesin bilgi için uzmana danışınız.

Editör: Neşe Akbaş