İnsan vücudunun büyümesi ve gelişimi büyük ölçüde hormonların fonksiyonuna bağlıdır. Hormonlar sadece iç organlarımızı değil kilo, cilt ve ruh halinizde de önemli değişikliklere neden olabilir. Bu belirtiler sizde de varsa en kısa zamanda doktora başvurmalısınız.

hormon_dengesizligi_sivilce.jpg


Sivilce

Aknenin nedenleri yanlış cilt bakımı, sağlıksız beslenme olabilir. Uzun süredir akne ve sivilce sorunu yaşıyorsanız nedeni hormonel olabilir.

hormon_bozuklugu_kilo.jpg


Artan Kilo

Sağlıklı ve dengeli beslenerek ve spor yaparak kilo vermeye çalışıyorsunuz ancak başarılı olamıyor musunuz? Hormonel dengesizlik metabolizmanızı yavaşlatıyor ve kilo vermenizi zorlaştırıyor olabilir.

hormon_dengesizligi_yorgunluk.jpg


Yorgunluk

8 saatlik bir uykudan sonra da kendinizi yorgun hissediyorsanız bunun nedeni progesteron hormonundaki dengesizlik olabilir. Basit bir kan testi ile öğrenebilirsiniz.

hormon_Terleme.jpg


Terleme

Eskiden olduğunuzdan çok daha fazla terliyor olabilirsiniz. Aşırı terleme hormonel problemlerin en belirgin özellikleri arasındadır.

hormon_goz_alti_morarma.jpg


Göz Altındaki Koyu Halkalar

Düzenli uyuduğunuz halde göz altınızda devam eden mor halkalar olabilir. Erkeklerde testosteron eksikliği ve kadınlarda progesteronun bir sonucu olabilir.

hormon_bozuklugu_dengesizligi.jpg


Depresyon

Kaygı ve depresyon, bir kadının adet döngüsünden, gebelik sırasında ve menopozdan hemen önce ortaya çıkabilir. Sinirli olma hali de bu dönemde sık görülür.

hormon_bozuklugu_meme.jpg


Memede Değişiklik

Düşük östrojen seviyesi meme dokusunda değişikliğe neden olabilir. Bu hormonun yüksek seviyesi kistlere neden olabilir. Göğüslerinizde sertlik ve yumru hissederseniz vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız.

hormon_dengesizligi_sac_dokulmesi.jpg


Saç Dökülmesi

Aşırı saç dökülmesi hormonel olabilir. Saç bakımınızı düzenli ve doğru bir şekilde yaptığınız halde sonuç alamıyorsanız doktora başvurmalısınız.

hormon_bozuklugu_tuylenme.jpg


Tüylenme

Göğüslerde, yüzlerde, ellerde veya saçların normalde tüy olmayan bölgelerinde sert kıllı tüylenmeler ciddi hormonel problemlerin sonucu olabilir.