Kanser tedavisinde nelere dikkat etmek gerekir?

İlk duyduğumuz an hafif irkilmemize neden olan kanser; hücrelerin kontrolsüz şekilde bölünüp çoğalmasıyla oluşan kötü huylu tümör ve urları ifade eder. Yakın bir zamana kadar hem hastayı hem de hasta yakınlarını epey zorlayan bu hastalık; her geçen gün ilerleyen tıbbi teknoloji, uygulanan farklı tedavi yöntemleri ve en önemlisi de erken teşhis sayesinde başarıyla atlatılabiliyor. Peki, bu süreçte nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte detaylar…

bir.jpg

En başta moral şart!
Kansere yakalanan kişinin, her şeyden önce bunun bir süreç olduğunu bilmesi ve bu süreci yeneceğine dair bir motivasyonunun olması çok önemlidir. Bu anlamda hastanelerin “hasta navigatörü” uygulamaları oldukça kolaylık sağlar. Hastanın hastaneye adımını attığı andan itibaren rehberlik eden bu uygulama; her türlü tetkik ve tedavinin yanı sıra süreç içerisinde hastanın ihtiyaç duyduğu her konuda köprü olarak onlara yalnız olmadıklarını hissettirir.


iki.jpg

Uygulanan tedavi hasta odaklı olmalıdır
Kanser tedavisinde istenilen başarının elde edilmesinde kanser tipi ve uygulanan tedavi yöntemi oldukça önemli faktörlerdir. Fakat tüm bunlardan daha önemli bir faktör var ki, o da hastanın kendisidir. Çünkü her hasta farklıdır ve dolayısıyla uygulanacak tedavi yöntemleri de kişiye göre farklılıklar gösterebilir. Bu yüzden farklı disiplinlerden hekimlerin ortak kararıyla hasta için en uygun tedavinin seçilmesi hayati önem taşır.


uc.jpg


İkinci görüş, tedaviden emin olmayı sağlar
Yurt dışındaki tıbbi yenilikler ve kanser tedavisinde uygulanan farklı yöntemler; hastanın kendisine önerilen tedavinin doğruluğunu sorgulamasına neden olabilir. Böyle bir durumda “ikinci görüş” almak, yaşanılan bu kararsızlığı sonlandırmaya yardımcı olurken hastanın tedaviye olan motivasyonunu artırabilir.


dort.jpg

En önemli kriter: Tam donanımlı bir hastane ve uzman hekimler…
Doğru teşhis ve tedavi için ihtiyaç duyulan bütün uygulamaları bünyesinde barındıran bir hastane, tüm bu süreçlerin aksamadan sürmesinde son derece etkilidir. Kemoterapi ve hormonoterapi gibi kanser tedavisinde uygulanan standart uygulamaların yanı sıra kanser cerrahisi, immünoterapi, aşı tedavisi, akıllı ilaçlar ve biyolojik ajanlar gibi en gelişmiş yöntemlerin de uygulandığı bir hastane ve uzman kadro, bu anlamda büyük avantaj sağlar.


bes.jpg

Yaşam kalitesini yükseltecek önemler unutulmamalı!
Kanser tedavisi denildiğinde akla sadece tıbbi tedavi gelmemelidir. Tedavi sırasında; hastanın beslenme düzeni, fiziksel ve ruhsal sağlığı da unutulmamalıdır. Bu anlamda diyet, spor, nefes farkındalığı, kemoterapi sonrası saç bakımı gibi birçok destekleyici tedavi ve uygulamalar da dikkate alınmalıdır.


alti.jpg

Houston Methodist ile birlikte daha güçlüyüz!
Kent Onkoloji Merkezi, 100 yıllık deneyimiyle dünyanın önde gelen kanser merkezlerinden biri olan Houston Methodist Hospital işbirliği ile kansere karşı kişiye özel, güncel ve etkin tedavi yaklaşımlarını sunabilmek için hizmetinizde! Yurt dışına gitmeye gerek kalmadan tedavi süreçleri hakkında ikinci görüş almanızı ve yaşam kalitenizi yükseltmeyi amaçlıyoruz.


About author
Curly
https://www.youtube.com/channel/UCtOgYTmt4-kVA-0PuKGBk6A

Yorumlar

önce ben bu hastalıı yenecem demek lazım sonra da doktorun dediklerinden asla dışarı çıkmamamak lazım ota çöpe rabet etmemk lazım onun bunun a şunu kulanırsan iyileşirsin gibi laflarını asla dinlememk lazım kemoterapi radyo terapi ne gerekiyorsa harfiyen uymak lazım ayrıca kendini iyi hisettiğin sürece gezip tozmak lazım ben kendim aynen böyle yaptım şükür 2009 da yakalandım tedavi oldum 8 kür kemoterapi aldım 1 ay radyo terapi aldım kendimi iyi histetiğm zaman çıktım gezdim saçım dökülmüş tınmadım bile moralimi hep yüksek tutum takmadım kafaya şükür 10 yıl oldu yeneli allah birdaha göstermesin olanlarada acil şifalar
 

Makale Bilgisi

Yazar
Curly
Article read time
2 dakika ayır
Görüntüleme
4.151
Yorumlar
4
Son Güncelleme

Sağlık Daha Fazla

Curly Yazıları

X