Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kilo verip kilosunu sabit tutmak isteyenler için kilo aldırmayan elmalı yulaflı kurabiye tarifimizi paylaşmak istiyoruz!

Tatlı krizlerine girip bir yandan da kilo alma korkusuyla karşı karşıya kaldıysanız size süper bir tatlı önerimiz var. Kilo aldırmayan elmalı yulaflı kurabiye tarifimiz hem şekerleme ihtiyacınızı giderecek hem de kilo almanızı erteleyecek. Süper değil mi? :) Bizce de öyle! O halde şu tarifimize bir göz atalım..
kilo-aldirmayan-elmali-yulafli-kurabiye-2.jpg


Kilo Aldırmayan Elmalı Yulaflı Kurabiye

Malzemeler:

1 adet yumurta (beyazı)

1 adet elma

7-8 yemek kaşığı yulaf ezmesi

50 gram Hindistan cevizi

1 çay kaşığı tarçın tozu
kilo-aldirmayan-elmali-yulafli-kurabiye-1.jpg


Yapılışı:

Kilo almak ya da kilosunu korumak isteyenler için oldukça ideal olan tarifimizin yapılışına başlıyoruz. Kilo aldırmamasının nedeni kalori değerleri düşük olan besinlerin bir araya gelmesi. Kilo aldırmayan elmalı yulaflı kurabiye için ilk önce almaları soymakla başlıyoruz. Soyduğunuz elmaları güzelce rendeleyin ve suyunu sıkıp bir kaba alın.

Bu işlemlerden sonra yumurtanın akını, hindistan cevizini, tarçını ve de yulaf ezmesini birleştirin. Bu karışımı güzelce yoğurduktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine şekil vererek dizin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında güzelce pişirin ve servis edin.

Kilo aldırmayan elmalı kurabiye tarifiniz şimdiden afiyet olsun! :)

Bu tarifi deneyen var mı?