Sigara kullananların sık tükettiği naneli şekerler bir süre sonra alışkanlık yapabilir. Ağız kokusunu bastırmak için günde birkaç defa tükettiğiniz naneli şekerler kilo yapar mı?

Naneli şekerler içinde nane ya da mentol aroması bulunduran şekerden üretilen ürünlerdir. Kalori değerleri yüksektir. Büyük bir kısmı şekerden oluşur ve farkında olmadan tüketilen bu şekerler günlük almanız gereken karbonhidrat miktarının önemli bir kısmını kapsayabilir. Lif içermediği ve doyurucu olmadığı için tükettiğiniz naneli şekerler gereksiz kalori olarak düşünülebilir. Günde birkaç tane naneli şeker tüketmek normal kilodaki biri için sorun oluşturmaz. Diyet programındaki kişiler için ise alması gereken kalorinin doldurulmasını sağlar.

Gün içinde 5 taneden fazla naneli şeker tüketmek içindeki aroma ve mentolün midede rahatsızlık hissi oluşmasına neden olabilir. Fazla tüketilmesi kan şekerinde dalgalanmalara neden olur ve daha fazla yemek yeme hissi oluşturur.

Naneli şekeri seven kişilerin dikkatli tüketmesinde fayda vardır. Günde 3-4 taneden fazla tüketmeniz vücudunuza işlenmiş şeker almanız anlamına gelir.