Sağlığınızın korunması için öğrenmeniz gereken bilimsel gerçekleri biliyor musunuz? Sağlıklı vücuda sahip olmak için mutlaka yapmanız gerekenler nelerdir? Sizin için sağlıklı ve mutlu olmanızı sağlayacak sırlarımız var.

Kilolu olmak ya da zayıf olmak sizin sağlığınız açısından bir sorun oluşturmuyorsa bu durumu bırakmanız gerekir. Basit alışkanlıklarla istediğiniz bedene kavuşabilirsiniz.

kalori_saymayi_birakin.jpg


Kalori Saymayı Bırakın

Tükettiğiniz gıdaların tek tek kalori değerlerini hesaplamayın. Bu konuda yanılma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Dikkat etmeniz gereken ise ne kadar sağlıklı beslendiğinizdir.

tabaginizin_yarisi_sebze_olsun.jpg


Tabağınızın Yarısı Sebze Olsun

Sebzeler vitamin ve lif bakımından zengin besinlerdir. Sağlığınızın korunmasına yardımcı olurlar. Tüm öğünlerde sebze tüketmeniz gerektiğini unutmayın.

İstediğiniz Zaman Yemek Yiyebilirsiniz

Özel bir diyet uygulamıyorsanız istediğiniz saatte istediğiniz sağlıklı besini tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinden sonra kendinizi çok aç hissediyorsanız bir şeyler yemek kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

2_parca_kurali_diyet.jpg


2 Parça Kuralı

Sağlıksız ama çok sevdiğiniz bir besini tüketmeyi seviyorsanız 2 parça alın ve bırakın.

Güne Proteinle Başlayın

Güne protein ile başlamak açlık hormonunun kontrol altına alınmasını sağlar. Kahvaltılarınızda yulaf ve yoğurt tüketebilirsiniz.

Saat Başı 2 Dakika Yürüyün

Uzun saatler aynı pozisyonda kalmayın. Saat başı en az 2 dakikalık yürüyüşler yapın ve kaslarınızı çalıştırın.

Cebinizde Atıştırmalık Taşımayın

Çantanızda ya da cebinizde atıştırmalık taşımayın. Şekerlemelerin vücut sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu unutmayın.

Kolay Uyumak İçin

Uyku saatinizden 10 dakika önce uyumak ya da uyku öncesi meditasyon yapmak sağlığınız kolay uyumanızı sağlar.

Göz Doygunluğu Sağlayın


Vücudunuzun sağlıklı olması için göz doygunluğu sağlamanız gerekir. Vücut sağlığınız için bunu yapabilirsiniz. Bir avuç fındık gözünüze az gelebilir ancak bir kase salata göz doygunluğu sağlayacaktır.

Şeker Tüketimini Azaltın

Günlük şeker tüketiminizin azaltılması diyabet hastalığından korunmanıza yardımcı olacaktır. Çay ve kahvenizi mutlaka şekersiz için.