Günlük hayatın aşırı stresini azaltmak için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Stresi azaltmanın kolay ve bedava yolları nelerdir? Strese başa çıkabilmek için bilmeniz gereken küçük ipuçları hazırladık.

Stres, kortizol, halk sağlığı düşmanı olan en önemli sorunlardan biridir. Öğrenme ve hafıza sorunları, düşük bağışıklık sistemi ve kemik yoğunluğu, kilo artışı, kan basıncı, kolesterol, kalp hastalığı ... liste uzayıp gidiyor. Kronik stres ve yüksek kortizol düzeyleri de depresyon, zihinsel hastalık ve düşük yaşam beklentisi riskini artırır.

Stresi Azaltmanın Kolay ve Bedava Yolları

Stresin genel vücut çalışma prensibini bozduğu ve kişilerin kendilerini devamlı huzursuz hissetmesine neden olduğu biliniyor. Gün içinde yapabileceğiniz basit yöntemler ile stres ile başa çıkmayı başarabilirsiniz.

Stresle Mücadeleyi Kolaylaştıran Etkenler


Bakış Açınızı Değiştirin

Hayattaki sorunları tamamen ortadan kaldırmanız mümkün olmayabilir. Onun yerine sorunlara olan bakış açınızı değiştirmeye çalışın. Olayların size yaşattığı kötü anıların yanında iyi tarafından ve size olan kazançlarından bakmayı da öğrenmeniz gerekir. Kahve zararlı bir içecek olsa da stresi azaltmanıza yardımcı olabilir.

stres_nasil_atilir.jpg


Rahatlayın


Yavaşlamak ve nefes almak için fırsat yaratın. Kendinize birkaç dakika ayırın ve sakinleşin. Yoga ve meditasyon ile fiziksel ve zihinsel olarak dinlenmeyi deneyebilirsiniz. Doğa yürüyüşleri de kendinizi rahatlamanıza yardımcı olabilir.

Egzersiz

Stresle mücadele eden mutluluk hormonlarını arttırmak için rahatlamanız gerekir. Bunun için abur cubur tüketmek yerine egzersiz yapmayı deneyebilirsiniz. Düzenli spor yapmaya başladığınızda kendinizi daha mutlu ve stresten arınmış hissedebilirsiniz.

Uyku

Stresli olduğunuzda vücudunuzda artan kortizol hormonunun dengelenmesini sağlayan ve vücut sağlığınızı korumanın en ekonomik yolu düzenli uykudur. Yenilenmenizi sağlayan ve zihinsel olarak rahatlamanızı sağlayan uyku sizin için oldukça önemlidir.

İnsanlarla Vakit Geçirin

Kendinizi yorgun ve mutsuz hissettiğiniz günlerde odak noktanızı değiştirmek için çevrenizdeki insanlar ile vakit geçirmeniz gerekir.

stresi_azaltma_yollari.jpg


İş stresiyle başa çıkma yöntemleri için Tıklayın !
Stres atmanın en kolay yolları için Tıklayın !
Depresyona iyi gelen hobiler ve sporlar için Tıklayın !
  • Beğen
Reactions: SEVGI OLSUN