Rahim kanseri ve rahim hastalıklarından korunmak için sağlıklı beslenme düzenine geçmeniz gerekir. Vajina sağlığı için tüketmeniz gereken besinler nelerdir? Üreme sağlığı için bu besinlere sofranızda yer açmalısınız.

Vajina sağlığınızı korumak için beslenme düzeninizde yer vermeniz gereken besinler vardır. Üreme organlarında oluşabilecek hastalık riskini en aza indirmek için ve doğurganlık sürenizi uzatmak için tüketmeniz gerekenleri sıraladık.

vajina_sagligi.jpg

Bektaşi Üzümü

Bektaşi üzümü birçok hastalığın tedavisinde uzun süredir kullanılan bir bitkidir. Vitamin ve demir açısından zengindir. Menopoz süresini geciktirici etkisi vardır.

Muz

Adet sancılarının hafifletilmesine yardımcı olan potasyum açısından zengindir. Adet döneminiz başlamadan birkaç gün önce muz tüketmeye başlayabilirsiniz.

Nar

Güçlü bir antioksidan olan nar yumurtalıklarınızın sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir.

Zencefil

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve kansere karşı koruyucu özelliği olan zencefili yemeklerine ekleyerek ya da çay şeklinde tüketebilirsiniz.

Fesleğen

Hoş kokusu ve düşük kalori içeren fesleğen üreme sağlığınızın korunmasına yardımcı olur.

Bamya

Yapı olarak yumurtalıklara benzeyen bamya adet döneminde eksilen demir, B12 vitamini ve minerallerin vücuda geri alınmasını sağlar.

Guava Meyvesi

Sodyum, potasyum ve B6 vitamini açısından zengin olan guava meyvesi üreme organlarının kendisini yenilemesini sağlar.