Vajinada oluşan enfeksiyonlara bağlı olarak yanma ve kuruluk oluşabilir. vajinal kuruluk ile başa çıkabilmek için doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Uygulanacak doğru yöntemler ile vajinal kuruluktan kurtulabilirsiniz.
buz.jpg


Buz Küpleri

Enfeksiyonlu vajinanın üzerine buz küpü sürmek ph seviyesinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Bu işlemi günde 3 defa uygulayabilirsiniz.

yesil_cay_vajinal_kuruluk.jpg


Yeşilçay

Yeşil çay sadece zayıflama ajanı değil, aynı zamanda anti-inflamatuar antioksidanlar ile doludur. Bu antioksidanlar, iltihabı azaltır. Kuruluk ve ağrıyı sakinleştirir. 1 saat boyunca buzdolabında beklettiğiniz poşetleri vajinaya uygulayabilirsiniz.

neem_yapragi_vajinal_kuruluk.jpg


Neem Bitkisinin Yaprağı

5 ila 6 Neem yaprağını yarım bardak suyun içerisinde bekletin. Sabah öğütücüden geçirin ve pamuk ile vajinaya uygulayın. Bu yöntem bakterileri yok etmenize yardımcı olur.

borik_asit_vajinal_bitkisel_cozum.jpg


Borik Asit ve Kelt Tuzu


Borik asit ve kelt tuzu anti-mantar olan inanılmaz doğal antiseptik ajandırlar. Kelt tuzunu ezin ve biraz borik asitle karıştırın. Küvetinizi su ile doldurun ve bu karışımı ekleyin. 20 dakika sıcak su içinde bekleyin.

zerdecal_gul_suyu.jpg


Zerdeçal ve Gül Suyu

Bu iki malzemeyi karıştırdığınızda mantar ve bakteriler ile mücadele eden bir macun hazırlamış olursunuz. Cildinize uygulayın. 20 dakika sonra ılık su ile temizleyin.

papatya_bal_vajinal_kuruluk_dogal_cozum.jpg


Bal ve Papatya

Bu iki üründe doğal olarak anti bakteriyel özelliğe sahiptir. Ezilmiş kuru papatya ve baldan oluşturulmuş macunu cildinize uygulayın ve 20 dakika sonra yıkayın.