Sağlıklı çalışan organlar ve hastalanmayı engellemek için nasıl beslenmeniz gerekir? Vücut sağlığı için her gün tüketmeniz gereken besinler nelerdir? Doğal detoks etkisi gösteren bu besinlere sofranızda yer açabilirsiniz.

Vücuttaki kimyasal maddeleri temizleyerek daha sağlıklı çalışmasını sağlayan en önemli besin kaynaklarını sıraladık. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamak için her öğünde tüketebileceğiniz o besinler.

kirmizi_pancar.jpg


Kırmızı Pancar

İçerdiği Betain hücre yapısını yeniler ve karaciğerdeki hücreleri onarır. Güçlü antioksidan özelliği ile genel vücut sağlığı açısından önemlidir. Salatalarınızda yer verebilirsiniz.

sogan_ve_sarimsak.jpg


Soğan ve Sarımsak

Soğan ve sarımsak en güçlü antioksidanlarından biri olan glutatyon üretimine yardımcı olan flavonoidler içerir. Karaciğerdeki zehirli atıklardan kurtulmaya yardımcı olur.

yesil_yaprakli_sebzeler.jpg


Yeşil Yapraklı Sebzeler


Vücutta biriken ağır metallerin atılmasına yardımcı olur. Asit seviyesinin dengelenmesini sağlar ve alkali seviyesini dengeler. Ispanak, roka, maydanoz gibi besinlere günlük beslenmenizde mutlaka yer vermeniz gerekir. Düşük kalori değerleri kilo kontrolünün sağlanmasına yardımcı olur.

kuruyemisler.jpg


Kuruyemişler

Badem, fındık, ceviz, gibi kuruyemişlere ara öğünlerde yer verebilirsiniz. Sağlıklı yağlar içerirler. Sindirim sistemi sağlığının korunmasına yardımcı olurlar. İçerdikleri vitaminler ile hastalıklara karşı korular ve cildi daha güzel bir hale getiriler.

yogurt.jpg


Yoğurt

Doğal probiyotik içeren en değerli besin yoğurttur. Protein ve kalsiyum açısından zengindir. Evde hazırlanmış yoğurt ile koruyucu madde içermeyen sağlıklı bir besin tüketebilirsiniz. Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Metabolizma hızını arttırır.

karahindiba_ve_yesil_cay.jpg


Karahindiba ve Yeşil Çay

Karahindiba kan dolaşımındaki toksinleri ve atıkları süzerek ve filtreleyerek karaciğer sağlığının korunmasını sağlar. Yeşil çay vücuttaki fazla ödemin atılmasını kolaylaştırır. Sindirim sisteminin düzenlemesi için bu çayları tüketebilirsiniz.

zencefil.jpg


Zencefil

Mide bulantısının azaltılmasını sağlar. Hazımsızlığı giderir. Yağ yakıcı özelliği bulunur. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Gribal enfeksiyonların tedavisinde sıkça kullanılır. Doğal antibiyotik etkisi gösterir.

havuc.jpg


Havuç

Glutatyon bakımından zengindir. Doğal detoks etkisi gösterir. İçerdiği beta karoten ve A vitaminleri ile yaşlanmayı engeller. Kalp damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Bağışıklık sitemi üzerinde olumlu etkileri vardır.

salatalik.jpg


Salatalık


Su ve mineral deposudur. Düşük kalorili olması ile kilo verme diyetlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Toksinlerin atılmasına yardımcı olma özelliği vardır. Karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. İdrar üretiminin düzenlenmesini sağlar.