Seylan diyeti adından anlaşılacağı gibi baharatları ile ünlü olan hindistan bölgesinden gelir. Temelinde zayıflamak için metabolizmayı hızlandıran baharatlar vardır. Bu diyeti uygulamaya karar veren kişilerin doktoruna danışması önerilir. Sindirim sistemi rahatsızlığı olan kişilerde fazla baharat tüketimi zararlı olabilir.

Yağ yakabilmek için vücut ısınızın artması gerekir. Doğal baharatlar yağ yakmanız konusunda en büyük yardımcınız olabilir. Diyeti uygularken bol baharat tüketmeniz gerekiyor. En sık tüketmeniz gereken baharatlar zencefil, karabiber, köri, kırmızı biberdir. Yemeklerinizde tuz yerine bu baharatları tercih ettiğinizde yemekleriniz daha lezzetli bir hale gelebilir. Düşük kaloriye sahip olan sebzeleri buharda haşlayabilir ya da az yağlı sulu yemek olarak hazırlayabilirsiniz.

Baharatların tüketmeye başladığınızda vücut sıcaklığınızda artış hissedebilirsiniz. Doktora danışmadan uygulanmaması gereken bir diyettir. Baharat tüketimini minimum seviyede tutmayı ve günde en az 2 öğünde kullanmayı unutmayın. Diyetten istenilen etkiyi alabilmek için düzenli yürüyüşler yapabilirsiniz. Baharatlar susamanıza neden olacağı için su tüketiminizi arttırın.