Protein deposu besinler sayesinde daha sağlıklı ve uzun bir yaşam sizleri bekliyor olacak. Özellikle protein kas gelişimi ve hücre onarımı bakımından oldukça büyük öneme sahip. Hücre onarımı ve gelişimi açısından da proteinlerin değeri saymakla bitirilemez. Yüksek protein gıdası deneyerek sizde yaşam kalitenizi yükseltebilirsiniz.

Kırmızı Et: Hayvansal gıdalar arasında yer alan ve en fazla protein içeren besin maddelerinden biri de kırmızı et. Haftada iki defa tüketmeniz yeterli olacak.

Beyaz Et: Tavuk eti ya da hindi eti beyaz et kategorisinde yer almakta olup kırmızı etin en ideal alternatifleri arasında yer alır. Daha az yağ içermesi ise uzmanların beyaz eti tavsiye etmesinin nedenleri arasında bulunur.

Baklagiller: Nohut ve fasulye gibi baklagillerin yaklaşık olarak 100 gramında 16 gram protein bulunuyor. 100 gram mercimekte ise 9 gram protein var. Baklagiller protein denilince ilk akla gelen gıdalardan biri.

Süt: Hayvansal protein gıdasının temelini oluşturan süt özellikle kas ve kemik gelişimi açısından da oldukça önemlidir. Bir fincan sütte 10 gram protein bulunur.

yuksek_gida_proteinleri.jpg


Yumurta: Kas yapmak isteyen sporcuların özellikle tercih ettiği gıdalar arasında yer alan yumurtada da 13 gram protein var.

Yoğurt: Süt ve süt ürünleri arasında yer alan 150 gram yoğurtta 15 gram protein bulunuyor.

Peynir: Yine süt ürünleri arasında yer alan ve hayvansal protein denilince akla gelen peynirde 30 gram protein var.

Kabak Çekirdeği: 100 gramında 16 gram protein bulunur.

Badem: 100 gram bademde 20 gram protein var.


En Önemli Protein İçeren Besinler için Tıklayın !

Protein Zayıflatır mı? Tıklayın !
  • Beğen
Reactions: Bonus