0 gibiyim.Değersizim!

Anlattıklarınızın her satırı doğru haklısınız kabul ediyorum..
ama başaramıyorum..

Mesela hayatımdan o insanları çıkardığımda ağladım falan ama sonra yas tutmadım.
Dedim yeni insanlar al hayatına.Tekrar dene, bu sefer sen de temkinli ol hata yapma.. Bağlanma insanlara, onların her yaptığına takılma vs..

Bir süre idare ettim iyi gitti gibi.. üç beş insan oldu etrafımda, gezdik eğlendik anılar biriktirdik.
Sonra bu insanlarla aramda sıkıntı olmaya başladı. Verdiklerimi alamadığımı fark etmeye başladım yine.

Atıyorum en basiti ; beni sabahın 7 sinde arayıp '' kalk ya çok canım sıkkın hazırlan hemen geliyorum '' diyen insan
ben ağlarken o'nu aradığımda '' bugun işim var '' diyebildi. ha olsun işi varmış deyip beklediğimde geri dönmedi bile..
Neden geri dönmediğini sorduğumda '' kavga '' ya döndü muhabbetimiz.

'' aa unuttum özür dilerim hadi konuşalım ya da neyin var canım ? '' gibi bir cümle kursa karşı taraf muhtemelen sesim çıkmaz , aklıma bile gelmez üzülmem. AMa olmuyor işte.. hiçkimse tabir-i caizse burnundan kıl aldırmıyor.

Bir ara ciddi ciddi bir sokak köpeği alıp köye falan yerleşmeyi düşündüm.
Ama insanlara, sevgiye bu kadar muhtaç biri olarak bunun beni daha kötü yapacağını düşünüp vazgeçtim..

Bugün araba da hıçkıra hıçkıra ağlarken önümden birbirlerinin ellerinden tutmuş iki kız arkadaş ve bir çift geçti..
gülmeye başladım. kendimi reality showunda gibi hissediyorum. hayatları uzaktan izliyorum resmen. kimsenin hayatına kalbine dokunamıyorum ama..

Sana soyle soyleyeyim kalabalik bi ailede buyudum simdi kardeslwrimin hepsi bi yerde 1 jaftafir cok kotuydum bunalim seviyesinde desem yeridir sadece agliyordum ama hicbirinin benden haberi bile yok cunku hepsinin kendince onemli isleri var bi ablama anlatmaya calisinca cok abartiyorsun cok baglaniyorsun oldu (oysa ben o esnada agliyordum ne kadar umrundaydim bilmiyirum bile)

Bazen dertlerimi en yakinlarimla bile paylasmayacagim diyorum ama Allah hepimizi farkli fitratta yaratmis birimiz kimseye anlaymadan yasayabiloyorken kimimiz paylasma ihtiyaciyla dolup tasiyoruz

Hani arkadasindan ornek verdin ya iste senin sıkıntili aninda umursamayisi falan artik uzulerek soyluyorum ki bir cok insan"ben " endeksli yasiyo sadece kendini umursuyor
Maalesef insanlarin birbirilerinden uzaklastigi bu manzarayi gormek yada burda anlatmak bile icimi acitiyor ama sanirim yapabilecegimiz bisey yok

Belkide bizi insanlara bu kadar baglayan sevgi arayisi icine sokan sey cocuklugumuzdaki yalnizligimizdir hakkatende bazi seyler bilincaltinda fazlasiyla yer edinip gelecegimizidr bir hayli fazlasiyla etkiliyo

Keske burda sana sunu yap bunu et gibi tafsiler verebilseydim ama ne yazik ki durumum senden cokta farkli degil
Oyleki evde neredeyse konusacak kimsem yik anne babayla zaten hep uzaktik bi erkek kardesim var zaten yas farkimiz bide inun okulu nedeniylede cok birbirimizle oturup muhabbet etme olayimiz yok

Telefonum desem bazen aylarca calmayabiliyor hatta cidfi ciddi belki su KK olmasa konusmayi bile unutucam ki disariya ciktigimda bi sure konusma kendimi anlatma sikintisi yasamaya baslafim ki onceden hic boyle degilken

Arkadas olayina gelirsek 9 yıllık en yakin arkadasim bi kac ay once her yaptigi seye onay vermiyorum hatali oldugu yerde yanlis dusunuyor olabilirsin dedigim icin ben fesat bir arkadas istemiyirum deyip yolunu ayirdu hepsi farkli farkli nedenlerden uzak duruyor

Hani kopek sahiplenip koye yerlesmeyi dusunuyorum dedin ya illada koye yerlesmene gerek yok ac evini nir kopege yada kediye birak sana dost olsun arkadas olsun inan en uzuntulu zamanlarinda en yakinlarin seni anlamazken yaninda oluyorlar ve onlarla kendini gercekten bi arkadasin varmis gibi hissediyorsun

Keske benimde imkanim olsaydida bir kedi edinebilseydim

Bu arada sanirim calisuyorsun acaba tayin vs isteme yada yer degisukligi yapma sansin var mi

Ama ne kadar problem etmissin.sifir beklenti sonsuz mutluluk.
Ben olsam agladiginda aradiginda gelmeyen ark.a neden gelemdin diye sormazdim.o cagirdiginda bende gitmezdim.gorsugun kdr deger ver diye bu neden soyluyorum.sorgulama soru aorma nedenle baslayan hicbir soruna cunkuyle baslayan mantikli bir aciklama gelmicek cunku.
Arkadaslik gobek bagi degilsir fazla anlam yukleme beklentiye hic girme ben yaptim oda yapar deme.
Ve asla kimse icin uzulme kendinle.mutlu ol.
Kiz iste keske demrkle olsa insan kalbine diygularina soz gecirebilseydi niye bu kadar deetleneydik ki

her zaman ölçü kendimdir.

kendimden yola çıkarak anlıyorum her şeyi.

mesela 3 arkadaşım vardı.üçü geldiğinde sadece bir tanesi hep bulaşığıma yardım eder diğer ikisi yer içer ,eğlenir giderdi.

ve ben senin gibi sorgularken şunu farkettim kendimde,o yardım edene değil de etmeyen ikisine daha önem veriyordum.güzel bir şey yapsam yardım etmeyenleri arıyordum ,yardım eden arkadaşım hiç aklıma gelmiyordu onu çok çabuk elediğimi,hesaba almadığımı farkettim.

ölçü olarak kendimi kullandım her şeyi anladım .hatalarımı...... gördüm.

çünkü bazen de o hesaba almadığım kişinin yerinde ben oluyordum.bu yüzden anladım .çünkü aynı şeyi benim de yaptığımı farkettim.

Son düzenleme:
her zaman ölçü kendimdir.

kendimden yola çıkarak anlıyorum her şeyi.

mesela 3 arkadaşım vardı.üçü geldiğinde sadece bir tanesi hep bulaşığıma yardım eder diğer ikisi yer içer ,eğlenir giderdi.

ve ben senin gibi sorgularken şunu farkettim kendimde,o yardım edene değil de etmeyen ikisine daha önem veriyordum.güzel bir şey yapsam yardım etmeyenleri arıyordum ,yardım eden arkadaşım hiç aklıma gelmiyordu onu çok çabuk elediğimi,hesaba almadığımı farkettim.

ölçü olarak kendimi kullandım her eyi anladım .hatalarımı...... gördüm.

adalet duygum çok baskın. hatta obsesifim bile denilebilir.. asla kimsenin hakkını yemem.
yani sizin örneğinizden tam tersi o kişiyi elerdim ben zaten sorunlarda burdan çıkıyor işte..
verdiğim değeri görmememekten..

Sana soyle soyleyeyim kalabalik bi ailede buyudum simdi kardeslwrimin hepsi bi yerde 1 jaftafir cok kotuydum bunalim seviyesinde desem yeridir sadece agliyordum ama hicbirinin benden haberi bile yok cunku hepsinin kendince onemli isleri var bi ablama anlatmaya calisinca cok abartiyorsun cok baglaniyorsun oldu (oysa ben o esnada agliyordum ne kadar umrundaydim bilmiyirum bile)

Bazen dertlerimi en yakinlarimla bile paylasmayacagim diyorum ama Allah hepimizi farkli fitratta yaratmis birimiz kimseye anlaymadan yasayabiloyorken kimimiz paylasma ihtiyaciyla dolup tasiyoruz

Hani arkadasindan ornek verdin ya iste senin sıkıntili aninda umursamayisi falan artik uzulerek soyluyorum ki bir cok insan"ben " endeksli yasiyo sadece kendini umursuyor
Maalesef insanlarin birbirilerinden uzaklastigi bu manzarayi gormek yada burda anlatmak bile icimi acitiyor ama sanirim yapabilecegimiz bisey yok

Belkide bizi insanlara bu kadar baglayan sevgi arayisi icine sokan sey cocuklugumuzdaki yalnizligimizdir hakkatende bazi seyler bilincaltinda fazlasiyla yer edinip gelecegimizidr bir hayli fazlasiyla etkiliyo

Keske burda sana sunu yap bunu et gibi tafsiler verebilseydim ama ne yazik ki durumum senden cokta farkli degil
Oyleki evde neredeyse konusacak kimsem yik anne babayla zaten hep uzaktik bi erkek kardesim var zaten yas farkimiz bide inun okulu nedeniylede cok birbirimizle oturup muhabbet etme olayimiz yok

Telefonum desem bazen aylarca calmayabiliyor hatta cidfi ciddi belki su KK olmasa konusmayi bile unutucam ki disariya ciktigimda bi sure konusma kendimi anlatma sikintisi yasamaya baslafim ki onceden hic boyle degilken

Arkadas olayina gelirsek 9 yıllık en yakin arkadasim bi kac ay once her yaptigi seye onay vermiyorum hatali oldugu yerde yanlis dusunuyor olabilirsin dedigim icin ben fesat bir arkadas istemiyirum deyip yolunu ayirdu hepsi farkli farkli nedenlerden uzak duruyor

Hani kopek sahiplenip koye yerlesmeyi dusunuyorum dedin ya illada koye yerlesmene gerek yok ac evini nir kopege yada kediye birak sana dost olsun arkadas olsun inan en uzuntulu zamanlarinda en yakinlarin seni anlamazken yaninda oluyorlar ve onlarla kendini gercekten bi arkadasin varmis gibi hissediyorsun

Keske benimde imkanim olsaydida bir kedi edinebilseydim

Bu arada sanirim calisuyorsun acaba tayin vs isteme yada yer degisukligi yapma sansin var mi

kesinlikle katılıyorum.
Tamamen küçüklükten kalma bir iz sorun bu..
Ben küçükken hep kalabalık mutlu aile hayalleri kurardım.. Hep sevilen asla vazgeçilmeyen insan olurdum hayallerimde.. gerçek tam tersi ama..

eve bir hayvan alabilecek imkanım yok.. aslında evim bile yok.aitlik hissim yok bir konum daha var .
hayatımı neresinden tutmaya çalışırsam çalışayım elimde kalıyor.

belki auranızda bir sorun vardır. temiz bir aura çok önemlidir insanlarla ilişki kurarken.yoga,meditasyon gibi şeyler deneseniz. hem kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olur hem de auranız temizlenir.

Ne yapiyorsun yalniz mutlu olmak icin ?
Ben bir türlü başaramiyorum,cok üzüluyorum yalnizliğima kendimi ezik hisediyorum.Özellikle yaz aylari herkes kalabalik aile arkadas ortaminda takilirken
Cok zoruma gidiyiyor.yalnizmi piknik yapayim mesela,hep yalnizmi gezilere gidiyorsun?Bilmiyorum,ben kendimi hep eksik hisediyorum.
Benim yaşantim.biraz farkli gezmeye ihtiyacim yok.Küçük yazlik bir yerde yaşiyorum aktif gecer hep.

Dost tamamen şans işi .Bazı insanlar oluyor,çok çıkarcı,hiç fedakarlık yapmıyor vs.
Ben şanslıyım sanırım benim çevremde çıkar amacıyla yaklaşan dostlar yok.Dostlarımın hepsiyle hem gülüp eğlenebiliyorum hem dert anlatabiliyorum,hem de bir şeye çok ihtiyacım olduğunda"kardeşim bana yardım et " diyebiliyorum.
Yani şans işi biraz bence,biraz kendimizden de kaynaklanıyor,çok kendinizden ödün vermeyin ,ben bana nasıl davranılıyorsa öyle davranıyorum,bir de takmıyorum ,varsın olmasın arkadaş falan diyorum .Ama şükür ki var .
Belki bu kadar kafama taksaydım olmayacaktı ,takmamayı deneyin,"kimseye ihtiyacım yok" deyin

Kendini eğitememiş, bencil insanlar toplumda çoğunlukta olduğu için böyle şeyler yaşamanız kaçınılmaz ve böylelerinin, değerinizi göremeyeceği de aşikar.
İnsanlara mesafeli yaklaşıp, tanıdıktan sonra, hak ettikleri şekilde davranmak lazım ama bunu başarmak kolay değil tabi.
Altının değerini sarraf anlar, üzülmeyin inşallah karşınıza sizi anlayacak güzel insanlar çıkar.
Beklentiyi azaltmak, en iyisini değil olduğu kadarını kabullenmek iyi geliyor insana. Daha kötü durumdaki kişileri, hastaları, açlık ve sefalet içinde yaşayanları düşünmek de mutlu ediyor insanı.
Bir de şöyle düşünseniz; yaşadıklarım bana bir şeyler katmak için başıma geliyor ve hepsi beni olgunlaştırıyor.
Bir de gönüllü yardım faaliyetleriyle uğraşsanız, insanlarla diyalog ihtiyacına iyi gelir belki...

Sıfır çarpma işleminde yutan elemandır. Bir ise milyonlarca sıfırın başına geldiğinde anlam katan .. Neye nasıl baktığınız fark yaratır. Yalnızım, terkedildim vs demek yerine ben varım herşeye ve herkese rağmen dimdik ayaktayım der ve bu yönde hareket ederseniz insanların sizinle olmak çabasına gireceğini görürsünüz. Iyi kalpli, fedakar insanlar ancak sıkıntılı dertli dönemlerde omuzda ağlamak için kullanılıyormuş ne yazık ki. Yaşadım, öğrendim.

Neden böyle ?
Hayatimdan cikip giden insanlar mutlu mesut hayatlarina devam ederken ben neden beni biraktiklari yerde kalmis haldeyim? Hani her dibin bir cikisi oluyordu ? Ben neden cikamiyorum battigim yerden ?

merak ediyorum.

Sizi boyle cikarsizca seven insanlar varmi hayatinizda ? Aile demeyin ne olur. Bir aileye bile sahip degilim.
Belki bu yuzden yasaniyor butun bu sıkintilar.bastan sorunlu hayatim.

çevremde ki insanlara karsi hep durust yardimsever oldum. Ne istedilerse elimden geldigince verdim.. Asla sozumden donmedim.Hic ihanet etmedim kimseyi yari yolda birakmadim ama hep birakildim

ben hep çok kolay gözden cikartilan insan oldum..

ilk başlarda tepki vermiyordum ama artik tepki veriyorum insanlara ama buna rağmen anlamiyorlar yine beni suçlayip gidiyorlar hayatimdan..

ben mi insan olmayi başaramiyorum.
artik ciddi ciddi bunu dusunmeye basladim ve inancim kayboldu benim.
yeni insanlar tanimaya halim yok inancim enerjim bileyok.. eskileri de ne kalbimden ne de aklimdan cikartabilmis degilim.. ama artik gururum devreye giriyor.. insanlarin istedikleri zaman geldikleri yanina aldiklari istemedikleri zaman uzak durduklari biri olmaya dayanamiyorum. Ben de gerçekten değer görmek istiyorum. Bu şans işimi ?
Sevilmek ya da sevilmemek..
Ya da insanlar sizi ne kadar kullanirsa kullansin ne kadar çirkinleşirsek çirkinleşelim devam mi etmeliyiz onlarla?

ailem yok.kardesim yok..
dost kavrami denen şey zaten yok insanlarda. 15 yil yedigim ictigim ayri gitmeyen kiz ona kirildigimi bildigi halde gelip gonlumu bile alma geregi gormedi.. ben de aydinlanma oldu onunla yaşadiklarim. ben bu insanlar icin sifirim demek ki dedim.. gercektende kimse icin 1 kadar degerim yok.ben matematikte ki sifirim. degersiz etkisiz.

çalistigim yerde de mesela iyi satiş yapiyorum diye dişlanmiş insandim.
şok olmustum insanlarin tavirlarina.
Dayanamamış işi bırakmıştım.

ben dünyayi da insanlari da anlayamadim.. o kadar uzgunum ki..
kirgin yorulmus atilmis gorulmemis hissediyorum kendimi.

sevgisizlikten ölünürse ilk ölecek insan benim olacağım. Dayanamadığımı fark ediyorum bu yüzeyselliğe..

kesinlikle katılıyorum.
Tamamen küçüklükten kalma bir iz sorun bu..
Ben küçükken hep kalabalık mutlu aile hayalleri kurardım.. Hep sevilen asla vazgeçilmeyen insan olurdum hayallerimde.. gerçek tam tersi ama..

eve bir hayvan alabilecek imkanım yok.. aslında evim bile yok.aitlik hissim yok bir konum daha var .
hayatımı neresinden tutmaya çalışırsam çalışayım elimde kalıyor.

O neresinden tutsam elimde kaliyoru okuyunca bi guldum ama yanlis anlama sana degil kendime guldum bende bildim bileli neyr elimi atarsam elimde kaliyo hatta bazilari icin espiri konusudur bu mevzu

Kim istemez ki sevilen deger goren bi insan olmayi ama keske elimizde olsaydi

Mesela cevremde birinden ornek vereyim evin en kucugu anne baba el ustunde tutmus cocuklukta ozguven olusmus sinik bir cocukluk yasamamis sevilen ni insan olmak ozguven sahibi olmak ilk okulda lisede sevilen ni insan olmadina neden olmus git gide ozguveni buyumus ego sahibi herkes taragindan sevilen ama simarik biri olup cikmis

Bazen insanlara dogru konusuyorum miteliginde hakaret edecek yapida biri

Bazen bakinca boyle biri olmak istermiydin diyorum cevabim hayir evet bende sevilmek zaman zaman simarmak isterim ama bu sekildr degil

Hatta topluma bakiyirum toplum.bu simarik potansiyele sahip insanlari daha bi benimseyip seviyor bazende acaba problem bende mi diye dusunuyorum

Bu sevilme istegi her zaman icimde kalacak istesemde atabilecegim vazgecebilecegim bisey olmayacak

Ama bak biliyomusun gel bence biz oldugumuz gibi olalim kendimizden kisiligimizden taviz verneyelim bixi seven boyle sevsin sevmeyende hic sevmesin

Elbet cikaracak Allah gunun birinde karsimiza iyi birilerini yani ben oyle düşünüyorum

Bak mesela ben calismiyorum ve bu sartkarda arkadas edinme sansim cok kısitli sende durum nedir

Güçlenip ayağa kalkmak varken neden bu çaresizlik ? neden bu kendini değersiz hissetme avutmak istemiyorum seni çünkü ne kadar avutursam avutayım iki gün sonra tekrar aynı psikolojide olacaksın senden benden herkesten daha beterlerini yaşayan nicelerimiz var haline şükür et ve düştüğün yerden kaldır kendini insan mutluysa kendine özgüveni varsa güçlüdür çevrendekiler ölene kadar yanında olmuyor şu devirde hangi dostluk sonsuz ki beş parmağı geçmez kalk ve kendine gel lütfen evet anlıyorum tutunacak dal ararken yanlış insanlara çarpıp durmuşsun ama bu dünyanın sonu değil bunları unutma bunlar hayatın bize verdiği dersler ama her düştüğünde daha da güçlü kalk ...

Canım ben de bir dönem senin gibi düşündüm..
Zaman zaman hepimizin aklından geçebilecek sorular ama emin ol çabalarsan geçecektir.
Benim de çok arkadaşm dostum yoktur hem de yaklaşık 2 3 yıldır ve benn inaanları idare etmekten sıkıldğm için gelmek isteyen geldi bana değer vermeyen yerinde saydı.. hatta gelnlerin çoğu da yine bi çıkar sebebiyle geldi ya neyse.. madem onların seni değersiz gördüğünü düşünüyosun o zaman şunu bil 0 toplamada değersizdir etrafına toplama çarpmada yutan elemandr sen de değer görmüyosan yur gitsin aman onlarlamı uğraşcan herşeyden önce kendini sev en önemlisi bu

Yalnız hisseden arkadaslar grup kurun dertleselim yalnız değiliz hic bi zaman bunu unutmayın biri gider biri gelir değer verene değer vereceksin kafana takma bişeyi sen işine gücüne bak insanları bırak Allaha yaklaş ramazan da geldi bak bundan iyi bi fırsat yok Onun rızasına uygun yasayan kullarından eylesin Allah

kendınızı butun sıze karşı kotu davranıslara ragmen sevebiliyor ve gerçekten kendi içinizde mutlu olabiliyorsanız canı gonulden tebrık edıyorum. zıra ben başaramıyorum.

Şu günlerde ruh halim berbat. Yorgun, bitkin, amaçsız ve daha nice olumsuz sıfatlar... Hepsi üşüşmüş ruhuma. Kimseye tahammülüm yok. Kimseyle görüşmüyorum. Kendi kabuğumdayım.

Konuyla pek alakalı olmayabilir, idare edin lütfen.

Yalnız değilsin... İnsanları tanıdıkça hayvanlara daha çok yaklaştım, zaten hayvanseverdim şimdi tam bir fanatik oldum :) Annemin "ben bu dünyayı sevmedim" lafına anlam veremezdim eskiden, artık bende kullanmaya başladığımı fark ettim. Verici oluyorsun oluyorsun ama sonra bi aydınlanma oluyor, verdiğin değerin yarısını bile göremediğini fark ediyorsun.Fark ediyorsun ki insanlar çok acımasız.bir lafıyla harcayabiliyorlar seni. Kendine odaklan, hobiler edin ve insanlarla arana mesafe koy.Ben böyle huzur buldum.

Yalnız değilsin... İnsanları tanıdıkça hayvanlara daha çok yaklaştım, zaten hayvanseverdim şimdi tam bir fanatik oldum :) Annemin "ben bu dünyayı sevmedim" lafına anlam veremezdim eskiden, artık bende kullanmaya başladığımı fark ettim. Verici oluyorsun oluyorsun ama sonra bi aydınlanma oluyor, verdiğin değerin yarısını bile göremediğini fark ediyorsun.Fark ediyorsun ki insanlar çok acımasız.bir lafıyla harcayabiliyorlar seni. Kendine odaklan, hobiler edin ve insanlarla arana mesafe koy.Ben böyle huzur buldum.

kitap okuyordum ama biliyor musunuz yaptığınız aktıvıtelerde bile insanlarla paylaşacak bır an gelıyor insan arıyorsunuz.
zaten bu sosyal medya hesapları da hep ınsanların bırbırlerıne bıseyler anlatma , paylasma cabasından dogmuyor mu ?

Back
X