• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 0 yaş kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
O zaman diğerlerine de bakmak zorunda değiller. Maddi olarak mümkün değil çıkması işten belli ki ne olur destek olsalar bir bakıcı parası kolay mi? Bakın ben de çocuğunu kendi büyütmesi gerek diyenlerdenim ve kendim bakıyorum 2 yaşında bir kişiye bırakıp gezmedim bile ama konu sahibini de anlamak lazım istanbul gibi yerde az maaş erkenden ise dönme zorunluluğu ne zor değil mi?

Görüşünüze saygı duyuyorum evet o yaşta insanların kafası götürmeyebiliyor çocuk bakmayı ama diğer çocuklara sunulan imkan bu çocuğa da verilmeli adaletli olunmalı
Tsk ederim diğer torunların anne babaları ikisi de devlet memuru idi oysa ki benim maaşımn iki üç katı gelirleri vardı yine de annem baktı. Benim durumum farkli istanbul gibi bir yerde yaşıyorum eşim asgari ücret ten bir tık fazla alıyor. Eşimin durumu iyi olsa çalışma meraklısı değilim oturur çocuğuma bakarım kim emziren çocuğunu ele emanet edip gidip çalışmak ister ki öyle acımasız ve düşüncesiz yorum yapıyorlar üstelik bayan bayana bunu yapıyor çok acı maalesef

cok agresifsın cıcım istedıgım konudada istedıgım yorumu yaparım senden izin alacak değilim:KK66:
Doğru izin alacak değilsin taş kalbinden alıyorsun o izni bana ne gerek var. Şunu da unutma benim başıma gelen seninde başına gelebilir bunu düşünerek yaz düşmez kalkmaz Allah suan maddi durumun iyi olabilr ama yarın ne gösterir bilemez sin

Tsk ederim diğer torunların anne babaları ikisi de devlet memuru idi oysa ki benim maaşımn iki üç katı gelirleri vardı yine de annem baktı. Benim durumum farkli istanbul gibi bir yerde yaşıyorum eşim asgari ücret ten bir tık fazla alıyor. Eşimin durumu iyi olsa çalışma meraklısı değilim oturur çocuğuma bakarım kim emziren çocuğunu ele emanet edip gidip çalışmak ister ki öyle acımasız ve düşüncesiz yorum yapıyorlar üstelik bayan bayana bunu yapıyor çok acı maalesef

:(( şuan hamileliginizden ötürü de herşey e çok kolay uzulecek haldesiniz zaten başlı başına bebeği kime emanet edebileceğim stresi sizi fazlasıyla sarmis ne diyeyim allah yardımcınız olsun strese girmeyin herkesin dediğini de kafaniza takmayın herşeyden önemli olan tek şey bebeğinizin sağlığı.
Güzel şeyler düşünün şimdilik bu konuyu da askıya alın hele bi 6 aylık olsun o zamana kadar rafa kaldırın bu konuyu..
O zamana kadar çok şey değişir belli mi olur umutlu olun iyi geceler..

Canim benim dedigim gibi bakici tutacaksan bile 4-5 bin liradan kacma mutlaka dogumundan sonra hemen yanina gelecek biri olsun hem cocuga bakisini gorursun hem bebek ona da baglanir hem de lohusaliginda sana yardimci olur.

Konuyu okur okumaz dedim ki "Aha bu kadına kesin sataşırlar". Neden, çünkü "Ben-En-Mükemmel-Anneyim"den başka herhangi bir vasfı olmayan sevgili üyeler "Kreşe verilir mi bu çocuk çalışma işten çık benim gibi sadece evde otur" diye kesin çemkirmişlerdir dedim, yanılmamışım. Evden hiç çıkmadan, hayat şartlarını, geçim koşullarını herkeste aynı sanan, kendi kocasının durumu iyiyse herkesi kendi kocişleriyle bir tutan üyelerimiz dolu. Senin evde oturup çocuk bakıyor olman seni daha iyi bir anne yapmıyor maalesef sevgili üye, hayat düşündüğün kadar kolay değil her zaman. Herkes anasına ya da kaynanasına bağımlı da yaşamıyor.

Neyse konuya dönecek olursam bence kreş için çok küçük olur ve yeterince özenli bakımı alamayabilir orada. Bence referanslı bakıcılar araştırın derim.

Bence bakıcı daha mantıklı kreste kendi evi kadar rahat edemez düzeni bozulur çok küçük ve hastalık kapabilir diğer bebeklerden
Yani oyle dusunmuyorum
Tabiki cocuk herzaman evinde daha rahat buyur ama annesiyle!
Yani birakin bakiciyi babanne, annanne vs kisilerin cocuga cook buyuk bi egitim katamazlar
Ama kreste, cocuklarin mama saati oyun saati, uyku saati, muzik saati.. Hepsi programli.
Annanne veya babanne tabiki sevgisini vericek yedirecek icirecek.. Ama bir iki saate acacak esra erolu, muge anliyi, yemekteyizi, birde komsu fatma arar onunla sohbet muhabbet saati. Oda bakmis oldu krestete bakmis oldular :110:

Yani oyle dusunmuyorum
Tabiki cocuk herzaman evinde daha rahat buyur ama annesiyle!
Yani birakin bakiciyi babanne, annanne vs kisilerin cocuga cook buyuk bi egitim katamazlar
Ama kreste, cocuklarin mama saati oyun saati, uyku saati, muzik saati.. Hepsi programli.
Annanne veya babanne tabiki sevgisini vericek yedirecek icirecek.. Ama bir iki saate acacak esra erolu, muge anliyi, yemekteyizi, birde komsu fatma arar onunla sohbet muhabbet saati. Oda bakmis oldu krestete bakmis oldular :110:

:D beni neden alintiladiniz ki

Kreş daha ucuz oluyor ama bağlanma problemi yaşayabilir güvenli bağlanacağı tek insan gerekiyor bir arkadaşım verdi 4 aylıkken sürekli hasta oluyor bebek inşallah uygun fiyata bakacak birini bulursunuz öyle daha iyi olur

Evet çok çok küçük çok üzülüyorum tabiki ama evde bakıcı ya bulamazsam düzgün birini çevrem de yok yeniyim istanbul da. İnsan mecbur kalınca ne yapacağını bilemiyor. Şimdiden stres sardı beni. Ne yapcam bilmiyorum
Özel sektörde mi çalışıyorsun? İşten ayrılsan bir süre en azından 2 yasa kadar mümkün değil mi? Gerçi mümkün değil ki bu seçenekle basbasasin.ben de cok farkli değilim. Tek fark annem bakarım diyor ama o da farklı şehirde nasıl olacak bilmiyorum..

Ozel sektorse bence kendin bak yazik degmez yani.Yine girersin ne olcak iste cok .Duzgun bakici tutamicaksin kamera sistemleri oldukca pahali ee bence 2 yasa kadar bakmalisin. Bu devirde babanin ogluna guvenmiceksin.Internetteki bakici dehseti videolarini izlemiyorsun sanirim.Zaten dogunca fikrin degisicek borakamicaksin :)

Kızım dört aylık günde en fazla iki saatte bir emiyor bu demek oluyor ki sizin doğumdan hemen sonra süt stoğu yapmanız lazım ve işe başlayınca da sütünüzü sağmanız gerekiyor ve tabi bu sütleri kreşe götürmeniz gerek oda sıcaklığında süt 3 saat buzdolabında 3 gün dayanıyor bu kurallara uyarak bebeğinize verilmesi lazım kreşte ayrıca her bebekte olurmu bilmiyorum ama genelde oluyor 4 aylık olduklarında yabancılama başlıyor bebeklerde ortam ve onlarla ilgilenen kişi dışında pek yabancı istemiyorlar tabiki en önemlisi hastalık mevzusu şu anda bizim Ağustos anneleri konusunda çoğu bebek hasta sizin için kreş çok çok zor bence muhakkak bir iki tanıdık vardır etrafınızda çalıştığınız ortamda sorun bakıcı durumunu en az iki yaşına kadar kendi evinde bakılmalı bence yada konuşun eşinizle annesini çağırsın sizde kalsın bir süre bence en sağlıklısı bu

Psikoloji dersinde öğrendiğimiz kadarıyla 0-1,5 yaş arası çocuğun güven duygusunun geliştiği dönemmiş. Bu yüzden en iyisi bakıcı yani tek bir kişinin bakması. Zaten kreş sıkıntı olmaz mı ?

Bir de yanlis anlamayin lutfen ama 4 aylik bebek kreş deyince gözümde yetimhane ortami canlandi. Sira sira besikler tek bir bakicinin baktigi 20 bebek ay aglama sesleri...

Back
X