1+1 ev almak?

zerenteacher

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
1.382
4.759
333
İzmir
Herkese merhaba , bu aralar ev almayı iyice kafaya koydum ama bazı emin olamadığım şeyler var, özetlemem gerekirse; şuan kirada 3+1 bir evde oturuyorum ama sadece 1+1 gibi kullanıyorum.

Baktııgm bir kaç ev var bunlardan biri 1+1 ve fiyatı bütçeme uygun sıkıntısız öderim , ayrı mutfaklı olması hoşuma gitti, amerikan mutfakları sevmem ve genelde 1+1 ler amerikan oluyor.
Muhit olarak havaalına yakın , sanayiye yakın, fabrika ve iş yerlerine yakın, ulaşım açısından sıkıntı yok ve alırsam bu evde yaşamayı düşünüyorum;tertemiz ve masrafsız
Sıfır bina
Gene aynı civarda 2+1 ve 3+1 ler var ama en az 15 yıllık binalar, bütçenin biraz üstünde , burlardan alırsam da kiraya verip kendi kiramı karşılamyı düşünüyorum , bu evlerde aynı muhitte, ayrıca bulundugum yer öyle bi hale geldi ki sanayi ve ulaşım yönünden konut fiyatları nerdeyse bir yılda ikiye katladı, hangi seçenek bana daha avantajlı gelir ve ilerisi için daha iyi bir yatırım olur, emlak işinden anlayanlar bir el atıverirse sevinirim:)

çok yatırım uzamnı değilim ama; aileniz kalabalık değilse ve kendiniz oturacaksanız borçlanmadan 1+1 almak bence mantıklı
özellikle de deprem yönetmeliğinden sonra yapılmış ev alın mümkünse, hele oturacaksnaız Allah korusun ama deprem riski olan bir ülkedeyiz.
şöyle ki ben tek yaşıyorum dediğiniz gibi 3+1 oturduğum evim ama koca salonu kullanmıyorum ki :) boş duruyor. israf, yazık...
benim kendi evim kirada orası 3+1, taşınmadım oraya çünkü benim planlarım arasında başka bir şehre taşınmak var ve taşındığımda ben de 1+1 temiz, konforlu bir yer tutacam. ısıtması kolay olur, eşyam az olur (eşya sevmiyorum) bana yeter, ben böyle düşünüyorum. büyük evlere de çok bakmıyorum. ilk ev olarak alınacaksa çok fazla borçlanmadan almak lazım diye düşünüyorum sonuçta zaten tasarruf yapıp biriktirmiş, bir ev almışız bu birşeydir daha bir de üstüne çok borca girip insan hayatını kendine dar etmemeli, gençken para lazım bence.
mutfağın ayrı olması da iyiymiş ben de sevmiyorum amerikan mutfak

Ben olsam yeni eve yatırım yapardım hem size de yetiyormuş büyüklüğü nasıl olsa. Bir kaç sene sonra küçük gelmeye başlarsa da ya satar daha ucuz bir yerden büyüğünü alırdım ya da içinde otururken birikim yapmaya başlar, yine oturduğum muhitten alırdım daha büyüğünü.

Herkese merhaba , bu aralar ev almayı iyice kafaya koydum ama bazı emin olamadığım şeyler var, özetlemem gerekirse; şuan kirada 3+1 bir evde oturuyorum ama sadece 1+1 gibi kullanıyorum.

Baktııgm bir kaç ev var bunlardan biri 1+1 ve fiyatı bütçeme uygun sıkıntısız öderim , ayrı mutfaklı olması hoşuma gitti, amerikan mutfakları sevmem ve genelde 1+1 ler amerikan oluyor.
Muhit olarak havaalına yakın , sanayiye yakın, fabrika ve iş yerlerine yakın, ulaşım açısından sıkıntı yok ve alırsam bu evde yaşamayı düşünüyorum;tertemiz ve masrafsız
Sıfır bina
Gene aynı civarda 2+1 ve 3+1 ler var ama en az 15 yıllık binalar, bütçenin biraz üstünde , burlardan alırsam da kiraya verip kendi kiramı karşılamyı düşünüyorum , bu evlerde aynı muhitte, ayrıca bulundugum yer öyle bi hale geldi ki sanayi ve ulaşım yönünden konut fiyatları nerdeyse bir yılda ikiye katladı, hangi seçenek bana daha avantajlı gelir ve ilerisi için daha iyi bir yatırım olur, emlak işinden anlayanlar bir el atıverirse sevinirim:)
Hangi havaalanindan bahsediyosunuz hanfi semt ona gore fikir veriyim :)

1+1 olan sıfır site içinde güvenlikli bir daire , onun için şuan daha mantıklı geliyor ama annemler falan biz gelince nerde kalcaz diyorlar ki geldikleri de yılda bir ay ve şimdiki evimde de salonda yatıyorlar
Kızmayın ama biri bana biz gelince nerde kalıcaz dese bahsettiğiniz standartlardaki evin büyüğünün fiyatını söyler "tamamlayın o zaman üstünü" derim.

Ana babaların sıkıntıya girme ev sahibi ol demesi gerekirken yılda bir ay için çocuğunu borca sokması çok tuhafıma gitti. Lütfen kızmayın asla haddimi aşmak istemem.

Ama 15 yıllık kenar köşede bi ev için borca sokmaları ne biliym.

Ben olsam 1+1 olan gıcır gıcır evi alır rahat rahat öderimmm:) allah bana ve diğer istwyen herkese de nasip eder inşallah.

Şimdiden huzurla sağlıkla ve ağız tadıyla oturmayı nasip etsin Allah. Hayırlı uğurlu olsun eviniz:nazar:

Kızmayın ama biri bana biz gelince nerde kalıcaz dese bahsettiğiniz standartlardaki evin büyüğünün fiyatını söyler "tamamlayın o zaman üstünü" derim.

Ana babaların sıkıntıya girme ev sahibi ol demesi gerekirken yılda bir ay için çocuğunu borca sokması çok tuhafıma gitti. Lütfen kızmayın asla haddimi aşmak istemem.

Ama 15 yıllık kenar köşede bi ev için borca sokmaları ne biliym.

Ben olsam 1+1 olan gıcır gıcır evi alır rahat rahat öderimmm:) allah bana ve diğer istwyen herkese de nasip eder inşallah.

Şimdiden huzurla sağlıkla ve ağız tadıyla oturmayı nasip etsin Allah. Hayırlı uğurlu olsun eviniz:nazar:
Hehe yok Canım kusura bakmam, annem fazla mükemmelliyetçidir ki zaten peşinatı onlar verecek, geri kalanı ben ödicem, inşallah canım hayırlısı olur da alabilirim , yarın gidip konuşucam müteahitle

Bende 1+1 dairede oturdum uzun sure
Ustelik esimle , daha sonra kizimda katildi bize
İsitmasi kolay, temizligi kolay
O koca koca evlerin soguk atmosferi de yok
Daha yuva gibi , samimi geliyo bana

Yalniz evi ekonomik kullanmak gerek
İci sandikli acilinca yatak olan kanepeler
Acilip kapanan masalar
Kapi ustu dolap gibi
Pratik esyalar lazim

Senede 1 ay aileniz geliyor diye borca gerek yok
Zaten siz yalniz yasiyormussunuz 2 oda yeter size

evli değilseniz 1 +1 mantıklı.güvenliğide var ,aileniz geldiğinde salonda yatarlar,ileride daha geniş bir ev almayı planlarsanız kolayça satabilirsiniz,küçük evleri tercih eden çok insan var,satmasanızda kiraya verebilirsiniz.herşeyden önce sıfır bina.

1 1.mantıklı olan bence. 0 2 1 Gebze de artık
200 bin civarında.
Hayırlı olsun şimdiden

Alın gitsin ben de bekar olsaydım kesinlikle 1+1 evde yaşardım. Bizim milletteki büyük ev çok eşya mantığına ayar oluyorum. Eşimin isteğiyle büyük ev aldık halt ettik hiç gözümde yok vallahi.

bekarsanız çk mantıklı bir yatırım hem de şirin ve şık döşenir küçük olduğu için .Ama aileye asla yetmez .Ben 4 artı 1 de oturuyorum 1 çocuğum var bir de annem eşim ama sığmıyoruz .bir salonumuz var bir tv dinlenme odamız eşim bir odayı çalışma odası yaptı kendine yürüyüş bandı da orda derin dondurucu da tıklım tıkış bir de port bagaj var bir odada kızımın orda da annem le kızım kalıyor .anneme ayrı oda yok kadın rahat edemiyor. çalışma odası eşimin işi gereği olmak zorunda salon mobılyalarım günlük kullanıma uygun değil sığmadığımdan küçük tuvaleti kapattırıp kilere dönüştürdüm.Bana resmen 5 1 ev lazım ama öyle evde bulamadım dubleks dışında dığerlerinede 5 1 diye 800 ila 1 trılyon gibi acayıp fıyatlar istediler.herkesin sorunu ayrı ama bekar olsan kesin ve kesin 1artı 1de oturur ev işiyle uğraşmaz gezer tozardım

Azıcık aşım kaygısız başım borçsuz harçsız mis gibi kendi evin olsun gelecekler düşünsün nerede yatacaklarını boşver hayırlısı olsun

Tek ev alın da ister 1+1 olsun ister 3+1 .Kira ödeyeceğinize ev sahibi olursunuz.Bütçeniz yetiyorsa 3+1 daha iyi olur tabii.

Back
X