1,5 aylık bebeğim ve üniversite

knickerbockerbande

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
2.893
5.070
358
Benim derdim de başlıktan da anlayacağınız üzere universite ve bebeğim. Ben üniversiteyi yurtdışında okudum ama bitirme tezimi vermeden ekonomik sebeblerden Türkiye ye döndüm sonrasında da sorunlar oldu, hoca tezimi kabul etmedi, düşük not verdi falan ve bir daha da diplomayla uğraşmadım ama gecen yıl bebeğime hamile kalınca devletde çalışmak istedim ama sınava girsem bile diplomam yok Ben de yeniden sınava girdim ve istanbul universitesini kazandım amacım derslerimi saydırıp hızlıca diploma almaktı ama benim bölümüm yazılım mühendisliği, kazandığım bölüm ise bilgisayar mühendisliği olunca 2donem+ yaz okulluk fark derslerini almalıyım ki üniversite bitsin.
Şuan bebeğim için işden izinliyim hazirana kadar ve üniversite için de bir daha asla zaman bulamam ama bebeğim çok küçük, derslere ise devam zorunluluğu var. Ben ne yapmalıyım? Universiteye çok yakın bir kreş bulup dersteyken en fazla 4 saat biraksam mı? Bebegimi peşimde perişan mı ederim? Aileden kimse yok bakabilecek aklima da çözüm gelmiyor. Diplomayı almasamda ilersinde yine sorun olacak işde terfi edemem. Siz olsanız ne yaparsınız? Çözüm önerilerinizi bekliyorum...
Nasıl kafama takmışsam çok uzun olmuş kusura bakmayın.

yaprsın istersen herşeyi yaparsın insanlar neler yapıolar bence fırsatı kaçırmayın benim kardeşim doğduğu günden beri kreşteydi ve annem çalışıyordu sabahtan bırakıp akşam alıyorduk annem geç kalınca ben alıyordum yağmurda çamurda. Yaşımda çok küçüktü o zaman. Şimdi büyüdü çok sağlıklı bi çocuk Allah a şükür. Biz annemin işine uzak eve yakın kreşe vermiştik çocuk yollarda vakit geçirmesin diye. Geç kalacağımız alamayacağımz zaman arıyorduk haber veriyorduk kreş kapanana kadar duruyordu. Yani yaparsınız Allah yardım eder korkmayın ilerde keşke okusaydım dersiniz.

Kreşler sıfır yaşından itibaren alıyor genelde. Sizin dediğiniz anaokulları falan sanırım. Zaten kreşin amacı daha çok çalışan annelere vb yönelik bu ihtiyaç için çok kreş var

Benim arkadasim slinge koyup oyle geldi derslere, hatta derste emzirdigi de olurdu.
1 yasini doldurunca ders saatinde krese verip sonrasinda almaya basladi.
Bu sene son senesi, oyle boyle bitirdi.
1,5 aylik bebek krese verilmez zaten alan olmaz.

Bebeginizle girin derslere. Daha cok kucuk bebek. Birine emanet edilecek zamaninda degil. Zaten butun gun emip uyuyorlar. Emziriyorsaniz ders bitimine kadar memede durmaktan buyuk keyif alacaktir eminim ki. :)

1,5 aylık bebek kreşe bırakılmaz. Tam bağlanma zamanları. Sizi emdikçe huzur bulacak. Uykusundan uyanınca sizi isteyecek. Süt bırakıp biberondan içme zamanı değil, çünkü emerken yalnızca karnını doyurmuyor, sizin kokunuza, kendine güven duygusuna, şefkate doyuyor. Bu bebeğin en doğal hakkı. Altını bir yabancı el değil, siz açarken rahat hissediyor. Eğer böyle bir hakkınız varsa, 1 sene okulu dondurmanızı tavsiye ederim.

Evet, o zaman daha farkında olacağı için ağlayacak arkanızdan, bu kadar kolay olmayacak bırakması ama en azından tepkilerini bir ölçüde belli edebiliyor olacak. Şu anda en savunmasız zamanında, bebeğinizi bırakmayın bence.

Ayrıca, hocalarla konuşup bebekle derslere girmek de bir çözüm. Sanırım bir müddet sonra, hocalar da insafa gelip size esneklik gösterebilirler devam konusunda. Ama emin olun derste slingte tutup, ağladığında dışArı çıkmak, kreşe bırakmaktan daha iyi bir çözüm.

Formasyonda sizin gibi bebekli bir arkadaşımız vardı. Girip çıkıyordu derslere. Ama her hoca insaflı da olmayabiliyor. Görüşmek lazım

Ay 1.5ay çok küçük ama kreş ıcın bakıcı ıcın durumunuz var mı ? Anneanne veya babane yok mu ?

Arkadaşlar küçük çocuğu kreş almaz demişsinizde 12 yıl önce benm kardeşimi doğduğu gibi kreşe verdik mecburiyetten. Minicikti. Şuanda da sosyal, fiziksel, duygusal ve psikolojik yönden gayet normal bir çocuk. Annem çalıştığı için bize bakamadı. Tabi küçük çocuğun anneye ihtiyacı var ama ama o bi bebek ve annesi hali hazırda yetişmiş bi birey. Çocuğa kreşte bişey olmaz bizde öyle büyüdük ve gayet normaliz. Ama anne o kadar kazanmış bence okumak için kreşe bırakabilir.

1,5 aylık bebeği kreşe vermeyin. benim oğlum da kreşte ama sizin bebek çok küçük. ilk 1 yıl hastalıkla geçiyor çünkü. çocuktan çocuğa bütün yıl dolaşıyor hastalık. e sizinkinde daha bağışıklık yok perişan olur çocuk. bir de o hasta oldukça yine okula gidemeyeceksiniz. mecbur başında beklemek gerek. bir de onun yorgunluğu olur. en iyisi dondurun bu yıl okulu. biraz büyüyünce bebek devam edin. aslında yurtdışını tamamlasanız hepsinden iyi olur

Çok haklisiniz ama benim bebeğim doğduğundan beri emmeyi reddediyor çok uğraştık ama olmadı. Şuan sagarak veriyorum sütümü ama yine de anneyi yaninda istemesi ve benin de yanında olmam en dogal hakkı.
Ne yapacağımi şaşırdım. Sorunum okul kaydını dondurmak değil. Bu yıl gitmem şart çünkü başka bir zaman yok. Eger bu yıl gitmezsem seneye işe 1 yıl ara vermeliyim ki bebeğim için eeve seve yaparım ama ne yazık ki bizim sektör bu konuda çok acımasız. İşe alımlarda o 1 yıllık ara çok büyük sorun olur. Çalışma hayatının tamamen dışına çıkmama sebep olabilir. Şuanki işim de bir çok kişinin girmek isteği bir firma. Bu işi bırakmak da ayrı bir sorun. Yorumunuz için çok teşekkürler:)

Kreş yerine evde tam gün bakıcı düşünün, sonuçta ödev şu bu da olacak, mühendislik bölümleri öyle derse gir geç şeklinde olmuyor ki, yeri geliyor uyumaya zaman burakmıyorlar.
Hem hastalık vs açısından hem de çocuğun konforu açısından ilk yıl evde bakım daha iyi olacaktır.

Ben zaten bu derslerin çoğunu aldım içerikleri bire bir tutmadigindan kabul etmediler. Zorlanacagimi sanmıyorum. Evde bakıcıyi da düşündüm ama o evim okula 2 saat uzaklıkta bebeğimden gidiş geliş ve ders suresince ayrı kalmak istemiyorum. Çok fazla bir süre..

Valla 15 gunlik kizimi anneme birakip okila gittim. El kadar bebe konusunda kolay kolay kimseye güven olmaz ama bence eve kamera takip evde bakılsa daha kolay olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…