- 29 Mayıs 2013
- 2.893
- 5.070
- 358
- Konu Sahibi knickerbockerbande
-
1.5 aylık bebek kreşe veya kamera olmadan bir başkasına bırakılmaz.
Bakıcı seçeceğini düşünün, bu yönde imkanınızı zorlayın.
Çok çok küçük kreş için... zaten kabul eden kreşte bulabileceğinizi düşünmüyorum.
6 aydan küçük hiç duymadım.Kreşler sıfır yaşından itibaren alıyor genelde. Sizin dediğiniz anaokulları falan sanırım. Zaten kreşin amacı daha çok çalışan annelere vb yönelik bu ihtiyaç için çok kreş var
Çok haklisiniz ama benim bebeğim doğduğundan beri emmeyi reddediyor çok uğraştık ama olmadı. Şuan sagarak veriyorum sütümü ama yine de anneyi yaninda istemesi ve benin de yanında olmam en dogal hakkı.1,5 aylık bebek kreşe bırakılmaz. Tam bağlanma zamanları. Sizi emdikçe huzur bulacak. Uykusundan uyanınca sizi isteyecek. Süt bırakıp biberondan içme zamanı değil, çünkü emerken yalnızca karnını doyurmuyor, sizin kokunuza, kendine güven duygusuna, şefkate doyuyor. Bu bebeğin en doğal hakkı. Altını bir yabancı el değil, siz açarken rahat hissediyor. Eğer böyle bir hakkınız varsa, 1 sene okulu dondurmanızı tavsiye ederim.
Evet, o zaman daha farkında olacağı için ağlayacak arkanızdan, bu kadar kolay olmayacak bırakması ama en azından tepkilerini bir ölçüde belli edebiliyor olacak. Şu anda en savunmasız zamanında, bebeğinizi bırakmayın bence.
Ayrıca, hocalarla konuşup bebekle derslere girmek de bir çözüm. Sanırım bir müddet sonra, hocalar da insafa gelip size esneklik gösterebilirler devam konusunda. Ama emin olun derste slingte tutup, ağladığında dışArı çıkmak, kreşe bırakmaktan daha iyi bir çözüm.
Formasyonda sizin gibi bebekli bir arkadaşımız vardı. Girip çıkıyordu derslere. Ama her hoca insaflı da olmayabiliyor. Görüşmek lazım
Ben zaten bu derslerin çoğunu aldım içerikleri bire bir tutmadigindan kabul etmediler. Zorlanacagimi sanmıyorum. Evde bakıcıyi da düşündüm ama o evim okula 2 saat uzaklıkta bebeğimden gidiş geliş ve ders suresince ayrı kalmak istemiyorum. Çok fazla bir süre..Kreş yerine evde tam gün bakıcı düşünün, sonuçta ödev şu bu da olacak, mühendislik bölümleri öyle derse gir geç şeklinde olmuyor ki, yeri geliyor uyumaya zaman burakmıyorlar.
Hem hastalık vs açısından hem de çocuğun konforu açısından ilk yıl evde bakım daha iyi olacaktır.
Annem bu dönem gelemiyor ama 3 ay sonra gelecek..keske ailemden birisi olsa..Çok zor bi durum olmuş yaa. Anneniz yok mu? Yazık çok küçük daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?