1.5 yaşındaki kızım beni sevmiyor

kızım 1 bucuk yasında ilk dogdugunda beni emmemişti. 3-4 aylık oldugundada benı tanımıyordu hep ılerde gecer ogrenır dıye umıt ettım. 8 aylık oldu 9 aylık oldu benı annesı olarak bılmıyordu herkese gıdıyordu. derken 1.5 yasına geldı hala benı bilmiyor gıbı ve sevmıyor. bana karsı hıc ılgısı yok babasınada oyle ama babaya oranla bana daha ılgısız otızmmı dıye dusundum arastrdm ama alakası yok cok akıllı cocuk. ama benı bu akşam cok uzdu babaannesıne bırakmıstm bugun almaya gıttım o zaman opmek ıstedım koşarak babaannesıne gıttı ve ben cok uzuldum herkesın ıcınde bellı edıyor.
calısıyormusun dıye soran olursa ev hanımıyım ve cocugumla cok ıyı ılgılenıyorum beslıyorum sevıyorum. babaannesıne hafdada bır felan gıdıyor hep bırakmıyorum yanı 24 saat yanyanayız. şiddet felanda uygulamıyorum tabıkı hanıı soran olur dıye soyluyorum gayet ıyı anneyım ama neden bu durumdayım sızce?

otizmden süphelendim ben, alakası yok akıllı demişsiniz ya, otizmli çocukların zekası çok yüksek olabiliyor. diğer belirtilerine bakın tutan varsa acilen girişimde bununu, 5-6 yaşına geldikten sonra çözümü çok daha zor oluyor....

canım emmemesinden dolayı diyicem ama benim kuzenim emdiği halde annesini görsün o yanından ayrılınca ağlar. inşallah geçici birşeydir. ama o mutlaka sizi sever. cannızdan geldi, kanınızdan gelii. umarım yazdıklarım işe yaramıştır.
kızım 1 bucuk yasında ilk dogdugunda beni emmemişti. 3-4 aylık oldugundada benı tanımıyordu hep ılerde gecer ogrenır dıye umıt ettım. 8 aylık oldu 9 aylık oldu benı annesı olarak bılmıyordu herkese gıdıyordu. derken 1.5 yasına geldı hala benı bilmiyor gıbı ve sevmıyor. bana karsı hıc ılgısı yok babasınada oyle ama babaya oranla bana daha ılgısız otızmmı dıye dusundum arastrdm ama alakası yok cok akıllı cocuk. ama benı bu akşam cok uzdu babaannesıne bırakmıstm bugun almaya gıttım o zaman opmek ıstedım koşarak babaannesıne gıttı ve ben cok uzuldum herkesın ıcınde bellı edıyor.
calısıyormusun dıye soran olursa ev hanımıyım ve cocugumla cok ıyı ılgılenıyorum beslıyorum sevıyorum. babaannesıne hafdada bır felan gıdıyor hep bırakmıyorum yanı 24 saat yanyanayız. şiddet felanda uygulamıyorum tabıkı hanıı soran olur dıye soyluyorum gayet ıyı anneyım ama neden bu durumdayım sızce?

ay filmi izledim hareketlerini benımkıne benzettım ama fılmın sonunu anlamadım nıye oldurdu ve annesını neden sevmıyor?

Annesi hamile kaldığında hazır değildi ama eşi çok istediği için doğurdu.

Ne karnındayken ne de sonrasında çocuğu pek sevmedi.

Özellikle anne karnında kadın çok çok mutsuzdu.

Bu arada Allah benzetmesin.

Cocugunun bir problemi oldugunu dusunuyorsan kimseyi dinleme arkadasim, imkanin varsa ozel hastaneye pedagoga gotur, yoksa devlet hastanesine. Bu gune kadar doktor kontrollerine goturdugunde hic sordunmu doktoruna ? Benim kizim 8 aylik valla soru listesiyle gidiyorum yanina. Gidemiyorsan ben sorayim doktoruma ayin 20 sinde randevum var

Benim annemde bana hamileyken çok stresliymiş zaten istenmeyen bir bebekmişim.Annem ağlarmış sürekli ben ona aşırı bağlıydım babama hiç gitmezdim.Şimdi çok severim belki sizin kızınızda da tam tersi bir durum olabilir annem korkmuş çünkü benim onu sevmeyecegimden kötü bir hamilelik geçirdi diye.Kızınız belki çok sosyaldir.Hiçmi ilgilenmiyor sizinle oyun oynamıyormu sizi sevmezse size gelince ağlar vurur kaçar sizden babayada yaklaşmadıgına göre bence sosyal bir bebek

bende annesine düşkün bir çocuk değildim,annesine düşkün bir ergen de değildim
ve şimdi annesine düşkün bir genç değilim...
Annem bazen anlatır , küçükken onu dışlarmışım,okula beni almaya gelmesini istemezmişim falan
neden böyle oldu , bilmiyorum
ama yine de iyi kötü idare ediyoruz 23 yıldır :)))

emmediyse kucakladı sevdi öptü beraber yatırdı pışpışladı yani bu anne doğduğu andan itibaren yanında oldu sizin belki yardımcılarınız vardı emzirip kucaklarına verdiğiniz belki bayanın oda yoktu ne kokuymuş buda sadece memeden alınıyomuş vaybe ondan bebek çok küçükken anne odadan ayrıldığı an kıyamet kopuyo değilmi ayrıca biberonu verirkende yanındaydı her zaman anne bu başkası büyütmüyor sonuçta sinir oldum ya salak salak muhabbetler
neyse...
canım bebeğin hiç acıktığında ağladığında anneeeee demiyomu ya yada ev içinde seni hep çağırmıyomu canı yandığında anne demiyomu anlamadım ya şahsen bende anneme hiç bi zaman düşkün olmadım düşkün olanlarıda anlamam o olmadanda gayet mutluydum yani :37: özledinmi diye sorardı zorla özledim derdim hiç öyle bi derdimde yoktu ama karakter meselesi olabilir canım yada çok şımartmışsındır kaçacak yer arıyodur ne bilim

Atipik Otizm duymuşmuydunuz bir araştırın brlirtilerini kıyaslayın ve mutlaka bir doktora başvurun sabırlı olun belki de siz abartıyorsunuz daha yeni annesiniz hassas olmanız çok normal bu güzel günleri kendinize zehir etmeyin Allah yardımcınız olsun

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence her cocuk bir degil mesela benim kiz kardesimde aynen kizin gibiydi babaannemin evinde kalir geceleri onun evinde uyur annrmi gorunce aglamaya baslar git git derdi bu olay ta 7-8 yasina kadar devam etti ama okula baslayinca unuttu hepsini simdi normal ana kiz iliskisi var aralarinda . Bu ornegi verdim endiselenme diye buyudukce duzelir sucu kendinde arama :-)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bende üzüldüm yazdıklarından dolayı bilmiyorum
benim oğlum dogdugundan berı bana hep çok düşkün oldu nasıl olur yada neden olur hiç bilmiyorum

ben bebeğin bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum.bazı bebekler böyledir.her gidenin arkasından ağlarlar.başkasının kucağında sesleri çıkmaz.illa her bebek annesinin arkasından ağlamaz.rahat bir bebek bana göre:34:

canım bebekler kendisiyle bıdı bıdı konuşanlara ilgi gösterirmiş sen çok konuşuyomusun bebeğinle?? ya da ilgisini çekicek bir şeyler yapıyor musun? bu konuda bir pedegogtan yardım da alabilirsin...

peki dışarıdan onu sevmek isteyen birilerine kendini sevdirir mi yoksa kimseye gitmeyen sevdimeyen tiplerden mi

ama bence ne olursa olsun kimseye sevdimese gitmese bile anneye o şekilde olmaması lazım bir psikolog ile falan mı görüşsen canım bilemedim ki :26:

Bazı çocuklar anneye çok düşkün, bazıları da herkesin ilgisine cevap veren nitelikte olurlar. Ben annemin eteğinden ayrılmazmışm mesela, kardeşim de varmış üstelik, 1 yaş var aramızda annem odanın içine oyuncakların ortasına bırakır, tamam oyuna daldı deyip mutfağa geçermiş, arkasına döndüğü an beni kapı da bulurmuş. Her ortam da annemi ararmış gözlerim, nedendir bilmiyorum? Kardeşim benim gibi değilmiş, kaldı ki annem eski toprak alsın bizi oynatsın, sürekli ilgilensin, hatta komşular ne zaman anneniz ne yapıyor diye sorsa cevap; bulaşık yıkıyor. Hala söylerler, ne zaman sorsak hep bulaşık yıkıyordu bu kadın diye, lütfen üzmeyin kendinizi siz onun annesisiniz ve daha çok küçük, mutlaka yeriniz farklıdır her çocuk gibi.. :34:

genetik olabilir yada bırakıp gittiğiniz için öfke duyuyor olabilir.heryere götürüp ve bol bol öpün derim zihin gelişimi uzmanı olarak

Bazı çocuklar anneye çok düşkün, bazıları da herkesin ilgisine cevap veren nitelikte olurlar. Ben annemin eteğinden ayrılmazmışm mesela, kardeşim de varmış üstelik, 1 yaş var aramızda annem odanın içine oyuncakların ortasına bırakır, tamam oyuna daldı deyip mutfağa geçermiş, arkasına döndüğü an beni kapı da bulurmuş. Her ortam da annemi ararmış gözlerim, nedendir bilmiyorum? Kardeşim benim gibi değilmiş, kaldı ki annem eski toprak alsın bizi oynatsın, sürekli ilgilensin, hatta komşular ne zaman anneniz ne yapıyor diye sorsa cevap; bulaşık yıkıyor. Hala söylerler, ne zaman sorsak hep bulaşık yıkıyordu bu kadın diye, lütfen üzmeyin kendinizi siz onun annesisiniz ve daha çok küçük, mutlaka yeriniz farklıdır her çocuk gibi.. :34:

kendımızı gordum
bazen bıldıgın bacaklarımdan tutuyor benı 4 yasında yanı ufak fılande degıl artık
ben varsam ve gıtmıyorsam oyuncak ulkesı yok heıdye alıcam yok dunyayı ındırecegım de asla benden ayrılıp bırıne gıtmıyor hatta bazı bazı mısal tuvalettyım hemencık anne dıye kapıdan seslenıyor yokluyor ıcerdemıyım dıye :D
ama dıyorumkı acaba karsılıklı bırseymı bende hamılelıgımden ve dogdugundan ıtıbaren onun bendekı yerının ne oldugunu hep anlattım ona anlasada anlamasada fakat su var sadece aglamayla karsılastırmamak lazım yanı hakketten mınnacık bebeler annelerının ardından aglamayabılıyor sahsen benımkı yakına kadar aglıyordu ama bu bır krıter degıl

olayı emmeye bağlayanlar da ayrı bir ilginç,sanki emzirmek bir üstünlükmüş gibi ..hey ALLAHım .Emzirdim diye mi kendinizi tatmin ediyorsunuz.
Annelik de bağ da emzirmekle olmaz ,sevgiyle olur .Çocuğunu emziremeyen ,sütü olmayan milyonlarca anne var ,onlar anne değil mi ,onların yavruları anneye bağlı değil mi .Benim ikizlerimin ikisi de emmedi ,sağarak besledim ,gel gör ki şuan yapışık ikiz gibiyiz..
Doğurmakla anne olunmadığı gibi emzirmekle de olunmuyor

Merhaba ben de aynı kaderi paylaşıyor um . Çocuğum şu an 1.5 yaşında bu zamana kadar bana karşı hep soğuktu. Çalışan bir anneydim işten ayrildim değişen bir seY yok. Artık böyle kabullendim. Kendimi yiprattigimla kalıyorum. Değiştiremiyorum çünkü. Sen ne durumdasin çok merak ediyorum?

Benimde iki kizim var sunu soyleyip bi cocuk hayatta en cok annesini sever sevmiyor diye bisey yok bu dusunceyi kafandan sil 1,5 yasinda diyosun ne sevgisi ne sevmemesi o suan ilgi cocugu kim ilgi alaka gosterse ona yaklasip kesfetmek ister sen once bi dusunceden uzaklas pes etme bol bol vakit gecirmeye tensel dokummaya oksamaya bol bol opmeye bak eminim yapiyosundur ama daha cok yap bunlari
Cocuk buyutmek cok zor benimde kizim anneneye babanneye dahi gitmiyo onlar alinca sevince basliyo aglamaya 1,5 yasinda bi isim oldugunda 10 dk bile birine birakamiyorum resmen bagimli olmus durumda bunlar gecici seyler sen uzulme

Anlattıkların çok yaralayıcı, olur mu öyle şey demicem olmuş ki dert etmişsin, insan ihtimal vermiyor tabi...baştan beri böyle olması emmeyi bile reddetmesi çok değişik ilk kez duydum ne yapılır bilemedim

Back
X