1.5 yaşındaki kızım beni sevmiyor

Beni yanlış anlamayın size kötü bir şey söylemek için demiyorum ama bir arkadaşım da şunu keşfetmişti; yemek yaptığında, terlediğinde vs yani üstü başından kötü koku alınca çocuk ondan kaçıyormuş. Çocuklar hassas oluyor, br anne kokusu arıyor sanırım. Bu olabilir ya da 2 yaş sendromundadır şu an. Veya belki evdeyken babaannedeki gibi her dakika onun yanında değilsinizdir hani ev işi vs. Adem Güneş'in kitaplarından destek alın ya da online sorulardan bu durumu ona danışın derim. :)
Emmeyi ben de reddetmişim bu arada, hiç emmedim ama annemi severim. :)

kızım 1 bucuk yasında ilk dogdugunda beni emmemişti. 3-4 aylık oldugundada benı tanımıyordu hep ılerde gecer ogrenır dıye umıt ettım. 8 aylık oldu 9 aylık oldu benı annesı olarak bılmıyordu herkese gıdıyordu. derken 1.5 yasına geldı hala benı bilmiyor gıbı ve sevmıyor. bana karsı hıc ılgısı yok babasınada oyle ama babaya oranla bana daha ılgısız otızmmı dıye dusundum arastrdm ama alakası yok cok akıllı cocuk. ama benı bu akşam cok uzdu babaannesıne bırakmıstm bugun almaya gıttım o zaman opmek ıstedım koşarak babaannesıne gıttı ve ben cok uzuldum herkesın ıcınde bellı edıyor.
calısıyormusun dıye soran olursa ev hanımıyım ve cocugumla cok ıyı ılgılenıyorum beslıyorum sevıyorum. babaannesıne hafdada bır felan gıdıyor hep bırakmıyorum yanı 24 saat yanyanayız. şiddet felanda uygulamıyorum tabıkı hanıı soran olur dıye soyluyorum gayet ıyı anneyım ama neden bu durumdayım sızce?
canım ben seni anlıyorumda sen fazla takıyorsun bence emmesi nasıl seni sevmediğini göstersin ki ne anlar ssabi ayrıca daha birbuçuk yaşında onun ayrımı yapamaz ki sen hep yanındasın diye özemiyordur seni ayrıca emmediği için diğer bebekler gibi anneye düşkünlük olmuyor beslenme kaynağıda sen değilsin benim kızımda o yüzden soğuktu bana 2.5 yaşaında anca anne diyor bilinçli olarak herkese anne diyordu bende üzülüyordum ama bilmiyorki

Merhaba uzun zaman olmuş cevap verir misiniz bilemedim ama şuan aynı şeyleri yaşıyorum ve çok mutsuzum benim oğlumda aynı öyle hallasina babannesine düşkün çok seviyor ama bana çok soğuk ne yapmalıyım bilmiyorum

kızım 1 bucuk yasında ilk dogdugunda beni emmemişti. 3-4 aylık oldugundada benı tanımıyordu hep ılerde gecer ogrenır dıye umıt ettım. 8 aylık oldu 9 aylık oldu benı annesı olarak bılmıyordu herkese gıdıyordu. derken 1.5 yasına geldı hala benı bilmiyor gıbı ve sevmıyor. bana karsı hıc ılgısı yok babasınada oyle ama babaya oranla bana daha ılgısız otızmmı dıye dusundum arastrdm ama alakası yok cok akıllı cocuk. ama benı bu akşam cok uzdu babaannesıne bırakmıstm bugun almaya gıttım o zaman opmek ıstedım koşarak babaannesıne gıttı ve ben cok uzuldum herkesın ıcınde bellı edıyor.
calısıyormusun dıye soran olursa ev hanımıyım ve cocugumla cok ıyı ılgılenıyorum beslıyorum sevıyorum. babaannesıne hafdada bır felan gıdıyor hep bırakmıyorum yanı 24 saat yanyanayız. şiddet felanda uygulamıyorum tabıkı hanıı soran olur dıye soyluyorum gayet ıyı anneyım ama neden bu durumdayım sızce?
Sizi evde sürekli gördüğü için disardaki birine öyle davranması normal. Benim kizimda çok cana yakındır yabancılık çekmez herk3de sevgiyle yaklaşır hele anneme ayrı bi sevgiyle bağlı kendide sürekli söyler en çok anneannemi seviyorum diye

istemeyrek mi hamile kaldin ? Yada hamileyken olumsuz seyler mi yasadin ?

Siz de anne cocuk bagi olusmadi mi acaba ? Ama daha henuz bunu gostermesi icin erken. Benim kizimda en cok babannesine giderdi, ben calisiyordum, o bizle yasiyordu, ama sonra buyudugunde bana cok baglandi, su an etegimden ayrilmaz ben varsam, babasina bile gitmez. gececektir ins.

Buda iyi birsey degil ki. Türk kültüründe ebeveynler çoçuklarini onlara bagli degil, bagimli yetistirmeye çalisiyorlar. Annligin öyle birsey oldugu düsünülüyor. Anne saçini süpürge edecek, çoçuk eteginden ayrilmayacak,..

Sonra büyüdüklerinde çoçuklar bunun bedelini ödüyor "yok saçimi süpürge ettimde, deger görmüyorum da,.." Anne babalar bu sekilde, demagoji ile, kendini acindirmak ile kendi isteklerini geçirtmeye çalisiyorlar.

Bir çoçuk bagimsiz olmali. Kendi basina oynamali. Sürekli anne babasini aramamali. Kizim mesela sadece okuldan sonra gelip bana sarilir, ondan sonra kendi basina oynar. Olmasi gereken budur. Güvenli baglanmak budur. Cocuk orada annesi babasi, bir liman oldugunu biliyor fakat ayni zamanda etrafindaki dünyayi kesfetmekten korkmuyor.

Bu konudada, elbette babaannesine gidecek, haftada 1 görüyor, az görüyor yani. Ortam degisikligi oluyor ve hali ile hosuna gider çoçugun. Bu annesini sevmiyor anlamina tabiki gelmiyor.

Belki çocuğunuz öpülmeyi ve ilgiyi çok sevmiyordur. Yabancı insanlar daha cazip geliyordur. O yastaki cocuk nereden bilsin siz kimsiniz babasi kim büyüdükçe düzelir merak etmeyin. Cok ilgilenmek yerine biraz rahat birakmayi deneyin ya da beraber oyun kurun. Pedagoga gidin en dogru şeyi o söyler

Emme ile alakalı görmüyorum, benim kızımda hiç emmedi bana çok düşkündür, ama diğer hareketlerine gelince üzücü tabi ki benim kızımda bir ara yapıyordu 2 3 yaşlarındayken ama sonradan kv nin yaptırdığını farkettik eşimle anneni sevme vs. Gibi şeyler söylüyormuş, yada annen bize gelmesin kuzum sen gel falan diye, bizde artık göndermiyoruz çocukta anlattı durumu babasıda ikna oldu durumun böyle olduğuna şimdi babasınada banada gayet düşkün

Emme ile alakalı görmüyorum, benim kızımda hiç emmedi bana çok düşkündür, ama diğer hareketlerine gelince üzücü tabi ki benim kızımda bir ara yapıyordu 2 3 yaşlarındayken ama sonradan kv nin yaptırdığını farkettik eşimle anneni sevme vs. Gibi şeyler söylüyormuş, yada annen bize gelmesin kuzum sen gel falan diye, bizde artık göndermiyoruz çocukta anlattı durumu babasıda ikna oldu durumun böyle olduğuna şimdi babasınada banada gayet düşkün
Vay arkadaş kv ye bak
Iyi bari eşiniz ikna olmuş
Benim annem yapmaz dememiş

Üzüldüm. Pedagog gibi uzmanlara danışın. Çözüm yolu göstereceklerdir

Merhaba uzun zaman olmuş cevap verir misiniz bilemedim ama şuan aynı şeyleri yaşıyorum ve çok mutsuzum benim oğlumda aynı öyle hallasina babannesine düşkün çok seviyor ama bana çok soğuk ne yapmalıyım bilmiyorum
Oğlunuz kaç yaşında?

Edit: hortlak konuymuş. :olamaz:

Sizi sevmediğini düşünmüyorum. Çocuğunuz bağımsız ruhlu biri bence. Asla, okulun ilk günü anne-baba diye ağlayan çocuklardan olmayacak. Bebeklerin de karakterleri var. Kişisel algılamamayı deneyin, gözlemleyin. 🙂

10 sayfayı da okudum hala pedagog diyen arkadaşlar var pedagog diye birşey yok neyi ne için yönlendirdiğinizi de bilseniz keşke :işsiz:

Anne çocuk sevgisindne bahseden kitaplar alsanız. Ben bol bol annemi seviyorum babamı seviyorum kitapları okuyorum. Hatta bir tane de sevgi hikayesi diye kitap var. Onda da geğirsen de pis de koksan seviyorum gibi şeyler yazan şirin resimli bir kitap. Onu okuduktan sonra ben de seni her halinle seviyorum diyorum hoşuna gidiyor

ya böyle şeyleri görünce canımı sıkan bir belgesel izlemiştim o geliyor aklıma.bağlanma problemi olan çocuklarla ilgili.bunlar herkese karşı çok iyi mesela ama kendi anne-babasına karşı çok soğuk ve acımasız.hatta böyle olduğu için durumu bilmeyen insanlar anne-babayı suçluyormuş çocukta sorun yok siz birşey yapıyorsunuz diye çünkü çocuklar diğer insanlara çok sıcak fakat aileye değil.

Öncelikle üzülme canım ;öyle emmesiyle alakası yok ,o konuya takılma .benim oğlum da emdi ama 18 aylıkken aynı sizinki gibiydi .ben hariç herkese gider oynar hatta kreşe bile başladı.sabahları kreşe götürdüğümde hiç arkasına bile bakmadan koşarak gidip almaya gittiğimde gelmemek için ağlıyordu .aradan 4 ay geçti ,şimdi düşkünlüğü yavaş yavaş başladı .sizin de durumunuzu dönemsel diye düşünüyorum .

zamanla düzeliyor 1 yıl sonra size bağlı olacak

Eskiden bu tarz konulara cok farkli yorum yapardim.Simdi ise daha simdiden korkuyorum ya bebeklerim boyle olursa diye.Cok farkli biseymis annelik

Aklıma bir film geldi :KEVIN HAKKINDA KONUŞMALIYIZ.

Abartılı bir örnek gibi gelebilir size ama anne karnında yaşananlar çok önemli.

Ne olursa olsun sakin kalmak ve çocuğun huzurunu bozmamak gerekiyor bence.

Bu arada izlemeyenlere tavsiye ederim.

Tabi biraz değişik bir film hamile olanlar izlemesin.
Hamileyim merak ettim eğer bebeğime yarar katacak bir düşünce katacaksa bana izleyim

Çocuk gün boyu sizinle zaten sizi özleyeceği ya da doyamadığı bir zaman olmuyor. Haliyle babannesine sadece onunla ilgilenildiği için de kalmak istiyordur. Benim de zaman zaman sizin gibi düşündüğüm olmuştur. Annelik vicdanı hiç bırakmaz insanı. Çocuk kendine oyun arkadaşı seçiyor. Büyüdükçe sevgisini hissedeceksinizdir.

Back
X