1.5 yaşındaki kızım beni sevmiyor

Bu konuda uzman degilim ama otizm belirtileri için daha erken değil mi? 2 3 yaş degil 1 buçuk yaştan bahsediyoruz . Max 18 aylık degil mi?

Canım bebeğin fazlasıyla sosyal demekki.
emmesiyle alakası yoktur emmeyipte anneci olan çok bebek biliyorum.
benim oğlumda emmekolik bana aşırı düşkün, inan tuvalete dahi onla giriyorum. Onsuz duş aldığım sayılıdır ve kesin gece uyuyordur daha 14 aylık. Amma velakin babannesini haftada 1 görmesine rağmen bana bu kadar düşkün olan çocuk onu gördüğü an beni bırakıyo. Ona çığlıkla gülücükler atıyo. Ne zaman ki başı tutar ozaman emmeye gelir.
babasına da ayrı düşkün. Yani demem o ki seni sevmiyo falan diye bişey yok. Biraz sosyal olsun canım ya, benimki gibi olsa inan tuvalette dahi nefes alamazdın

kızım 1 bucuk yasında ilk dogdugunda beni emmemişti. 3-4 aylık oldugundada benı tanımıyordu hep ılerde gecer ogrenır dıye umıt ettım. 8 aylık oldu 9 aylık oldu benı annesı olarak bılmıyordu herkese gıdıyordu. derken 1.5 yasına geldı hala benı bilmiyor gıbı ve sevmıyor. bana karsı hıc ılgısı yok babasınada oyle ama babaya oranla bana daha ılgısız otızmmı dıye dusundum arastrdm ama alakası yok cok akıllı cocuk. ama benı bu akşam cok uzdu babaannesıne bırakmıstm bugun almaya gıttım o zaman opmek ıstedım koşarak babaannesıne gıttı ve ben cok uzuldum herkesın ıcınde bellı edıyor.
calısıyormusun dıye soran olursa ev hanımıyım ve cocugumla cok ıyı ılgılenıyorum beslıyorum sevıyorum. babaannesıne hafdada bır felan gıdıyor hep bırakmıyorum yanı 24 saat yanyanayız. şiddet felanda uygulamıyorum tabıkı hanıı soran olur dıye soyluyorum gayet ıyı anneyım ama neden bu durumdayım sızce?
Ay canım öyle olur mu tabiiki seviyordur sizi biryere gidince degisik geliyor çocuklar dünyayı unutuyorlar bişey olsa ilk anne diye ağlarlar üzmeyin kendinizi siz sevmeye yeterince ilgi göstermeye devam edin gerisi mutlaka gelecektir

Siz sürekli yanindasiniz başkasını görünce ilgi çekici geliyordur , bazı çocuklar micmic sevmezler öyledir belkide

kızım 1 bucuk yasında ilk dogdugunda beni emmemişti. 3-4 aylık oldugundada benı tanımıyordu hep ılerde gecer ogrenır dıye umıt ettım. 8 aylık oldu 9 aylık oldu benı annesı olarak bılmıyordu herkese gıdıyordu. derken 1.5 yasına geldı hala benı bilmiyor gıbı ve sevmıyor. bana karsı hıc ılgısı yok babasınada oyle ama babaya oranla bana daha ılgısız otızmmı dıye dusundum arastrdm ama alakası yok cok akıllı cocuk. ama benı bu akşam cok uzdu babaannesıne bırakmıstm bugun almaya gıttım o zaman opmek ıstedım koşarak babaannesıne gıttı ve ben cok uzuldum herkesın ıcınde bellı edıyor.
calısıyormusun dıye soran olursa ev hanımıyım ve cocugumla cok ıyı ılgılenıyorum beslıyorum sevıyorum. babaannesıne hafdada bır felan gıdıyor hep bırakmıyorum yanı 24 saat yanyanayız. şiddet felanda uygulamıyorum tabıkı hanıı soran olur dıye soyluyorum gayet ıyı anneyım ama neden bu durumdayım sızce?
Benim de 15 aylık oğlum var ve ben de benzer durumları yaşıyordum babanın peşinde dolaniyordu o varken bana gelmiyordu kucağıma almak ya da elini tutmak istesem baş bas bağırıyordu çok üzülüyordum.
Çalışıyorum babası anneannesi daha fazla vakit ayiriyordu,ben yüzüne bile bakmaya vskit bulamiyordum.sonra evde olduğum her vakti ona ayirmaya başladım oyunlar oynadım,yemeğini mama sandalyesinde değil kucağımda yedirdim,geceleri onunla uyudum filan şimdi çok şükür düzeldi.iyi düşünün mutlaka bir şeyler yanlış gidiyordur tespit ederseniz düzelecektir ins

Babaanneyi özlediği için belki o tepkiyi verdi, siz hep yanında olduğunuz için sizle ilgilenmiyor gibi hissetmiş olabilir misiniz? İçgüdüsel bir şey bu yani sizi sevmiyor olamaz diye düşünüyorum. Bazı çocuklar özgür ruhludur yani illa annem olsun, annemsiz ben hiçim kafasında değildirler. Özgüveni küçücük yaşta gösterirler. Bağlı değildirler tamamen, böyle bir şey mi acaba?

Benim 2 yaşındaki oğlum babasinin yaninda bana üvey anne muamelesi yapiyor. Hâlbuki oğlanlar annelere düşkün olurlar derler.

Merhaba benmde 2 yasind bir kizim var sizin icin cok uzuldum ozellikle baskasnn bunu hissetmesi sizi daha cok uzmus bende uzulurdum yerinizde olsam mesela evde onu cekecek bseyler olmali ya da sizin ikinizin yaptigi ve hoslandigi seyleri kesfedin onu surekli eve cekmek icin annecim gidelim evimize boyama yapalim yada sularla balon yapalm vs deyip kendinze cekeblrsinz ve gercekden kizinzla aktiviteler yapmalisiniz

Enerjiniz kötüyse çocuğa geçiyor olabilir,onlar masum olduğundan hissederler..Pozitifleşmeyi deneyin,çokta kafanıza takmayın, neticede bebek daha akli melekeleri yerinde bile değil henüz.Bu durumdan etkilenmemelisiniz,siz sevginizi verin ve dediğim gibi pozitif olma gayretinde olun,çocuklar negarifi çabuk hisseder ve kaçarlar

Arkadaşım çok üzüldüm yazdıklarına benimde 1,5 yaşında bi kızım var allahım hepsini korusun esirgesin.

Benim kızım hala emiyo emen çocuk anneye çok düşkün olur ama benimki normal ne az ne çok babasını görünce bırakır beni. Sen tabiki ilgileniyosundur eminim sadece onun istediği daha farklı şeyler olabilir.

Küçükler ama hepsinin karekteri var şimdiden. Sakın sevilmediğini düşünme sende olan annelik içgüdüsü ondada farklı şekilde mevcut. Annelik sadece süt vermek değil.
Diğer arkadaşıma katılıyorum bende çalışmıyorum ve çocuk hep beni görüyo sıkılıyo bazen çok huysuzluk yapıyo ilgisini çekicek bişeyle özelliklede onların ellememesi dağıtmaması gereken şeylerle falan hemen ilgisini çekebiliyorum.

Belki faydası olur ben mesela mutfakta iş yaparkn plastik kapları veriyorum önüne oynasın diye bi müddet sakinleşiyo benim verdiğiminde gayet farkında. Bazı şeyleri sadece sen yaptır mesela parka sen götür kaydır salla eğlensin seninle. Her çocuk farklıdr senin yavrununda hassas yönleri farklı istekleri mutlaka vardır.

Rabbim şu mübarek gecelerin hürmetine iyilik muhabbet versin ikinize

I love Bonus
Benimki sürekli mama destekli emdi, hamileliliğim ve lohusalığım stresten öldürecek kadar kötüydü. Oğlum ise bana çok düşkün. Böyle emen çocuk düşkün olur, stresli gebelik geçirdiysen ondandır gibi yargılar tamamen yanlış.

Konu sahibi; çocuğunuz elbette sizi seviyor illa ki size yapışık yaşaması gerekmez. Dönem dönem farklı davranışları olacaktır. İki ay öncesine kadar benim oğlum da farklı odada olsam aramaz, bir yere gittiğimizde herkese gider yabancılamazdı. Sevdiğini biliyordum ve sosyal bir çocuktu. Ancak çalıştığım için artık sabah saaleri gideceğimi anlayıp bana yapışmaya ve huy değiştirmeye başladı. İşten geldiğimdeyse bir an peşimden düşmez, bu da güvenli bağlanmada sorun olduğunu gösteriyor bence. Onu terkedeceğimi falan düşünüyor olmalı.
Sizde ne güzel sıkıntı yaratmıyormuş, sevinmelisiniz.

Back
X