1.50 boy sorun mu

Haklısınız çok pişmanım o yüzden, küçükken yaşitlarindan iri ve boylu bir çocuktu, erken ergenliğe gireceği için erken gelişti sanırım, sonra voleybola gönderdik ordada stres yapti, yüzmeye götürdüm bir istikrar saglayamadik açıkçası ben kendimi de çok suçluyorum bu yüzden.
Benim yeğenim prematüre doğdu. Doğal olarak kısa olacağını tahmin ediyorduk o yüzden endokrin takipteydi. 3 yaşından beri profesyonel yüzen bir çocuk. Doktoru ergenlik civarı yüzmeyi bırakması gerektiğini, bilinenin aksine boy uzatmayacağını uzamasına engel olacağını söyledi. Ağır spor, ağır antrenman yapmamaları gerekiyormuş.

Merhabalar,

Benim büyük kızım 1.50 boyunda 19 yaşında, küçüklüğünden beri çok stresli kaygılı bir çocuk. Boyumu kafama takmıyorum dese bile takıyor biliyorum kendini güzel hissetmiyor, gelişmem yarıda kesilmiş falan diyor, çok üzülüyorum. Bende kısa boyluyum, onun yaşındayken bu kadar kafama takmıyordum hatta kendimi güzel alımlı bulurdum. Ne yapabilirim onun için çok üzülüyorum. Hiç sevgilisi de olmadı şimdiye kadar, kimse onu beğenmeyecek sevmeyecek falan sanıyor.
Yeni nesil biraz fazla iri bizlerle göre bizim jenerasyonlarda 150 boy anormal bir şey değildi aslında ama şimdiki çocuklar semirmiş olduğu için kendini kötü hissediyordur belki :(

Ben stresinden uzamadigini düşünüyorum zaten, en azından 1.60 olurdu olmadı. Sağlık olsun çok düzgün karakterli olgun bir çocuk ben onunla her zaman gurur duydum 💓
Önemli olan şey sağlık zaten. Ama o stresinin üstüne düşün, stres bir süre sonra bedensel sağlığı da bozuyor çünkü. İnşallah bahtı güzel olsun kızınızın

Aynı boydayım. Yüzüm küçücük. Minyonum . Kv bana kız gibisin diyor. Yani hiç evlenmemiş çocuğun yokmuş gibi anlamında. 36 yaşındayım. 28 yaşındaki kuzenimden ufak görünüyorum.

Çok iyi bir evliliğim var
Eşim 8 sene beni evlenmeye ikna etmeye çalıştı. Halen daha üzerime titrer.

Ha ister miydim dal gibi kız olmayı isterdim yalan yok ama bu da sorun değil.

Kızınız ergen böyle şeyleri takmasi normal. Zamanla buna uyum sağlayacaktır. Uzman desteğine gerek olduğunu düşünmüyorum. Ergenler fiziksel özelliklerine çok takar. Bu onun gelişiminin bir parçası
Insan 21 yaşına kadar ergen sayılır.

Ben öğretmenim alın size uzman desteği. Her seyde de uzman desteği nedir yani abartmayalım.

Aynı boydayım. Yüzüm küçücük. Minyonum . Kv bana kız gibisin diyor. Yani hiç evlenmemiş çocuğun yokmuş gibi anlamında. 36 yaşındayım. 28 yaşındaki kuzenimden ufak görünüyorum.

Çok iyi bir evliliğim var
Eşim 8 sene beni evlenmeye ikna etmeye çalıştı. Halen daha üzerime titrer.

Ha ister miydim dal gibi kız olmayı isterdim yalan yok ama bu da sorun değil.

Kızınız ergen böyle şeyleri takmasi normal. Zamanla buna uyum sağlayacaktır. Uzman desteğine gerek olduğunu düşünmüyorum. Ergenler fiziksel özelliklerine çok takar. Bu onun gelişiminin bir parçası
Insan 21 yaşına kadar ergen sayılır.

Ben öğretmenim alın size uzman desteği. Her seyde de uzman desteği nedir yani abartmayalım.

O dalyan boylu diye kız öven teyzelere ben de gıcık kapıyorum. Boyum 1 65 buçuk gibi bişey geçen bir aile dostumuzun oğlunun evlendiği kız 1 70 üzeri diye beni göstererek onun gibi kısa değil demişlerdi. O teyzelerin de boyu kısa ondan kompleks yapmışlar, ağızlarında sürekli bir boy muhabbeti. Kızınıza gelince yerinizde olsam voleybol kursuna yazarım ve haftanın 4 günü yağlı balık yediririm. 21 yaşına kadar belki sporla 2 cm uzar. O 2 cm bile kızınıza müthiş bir özgüven katar. Ayrıca spor çok faydalı serotonin yani mutluluk hormonu da salgılatıyor. Bu süreci psikologla desteklerseniz de çok iyi olur imkanınız var ise
Balık yağı boy mu uzatıyor?

Haklısınız çok pişmanım o yüzden, küçükken yaşitlarindan iri ve boylu bir çocuktu, erken ergenliğe gireceği için erken gelişti sanırım, sonra voleybola gönderdik ordada stres yapti, yüzmeye götürdüm bir istikrar saglayamadik açıkçası ben kendimi de çok suçluyorum bu yüzden.
Anne ve babanın boy ortalaması çocuğun ileride ulaşabileceği maksimum boy ortalamasını veriyor, yani boy uzunluğu büyük oranda genetik ama dışarıdan yapılan müdahaleler ile bir miktar uzatılabiliyor. Sadece spor da yetersiz olabilir, benim teyzem kuzenimi ataştırma hastanesine götürüyordu ergenlik çağındayken çünkü yaşıtlarına göre kısaydı. Hormon tedavisi ile güzel bir boy ortalamasına ulaştı ama sizin kızınız yaş olarak geçmiş gibi. Yine de gidip doktorlarla görüşebilirsiniz bence.

Balık yağı boy mu uzatıyor?

Biz üniversitedeyken(21 yaşındayız) bir arkadaşım çok zayıf olduğu için kilo almak umuduyla marincap special diye bir balık yağı hapı kullanmaya başladı. O yaşta tam 2 cm uzadı. Doktora gittiğinde doktoru balık yağı hapından olduğunu söylemiş. bunu sonradan öğrendim tabii 21'ken bilseydim bi denerdim :d zalım insanlar bilgi de vermiyorlar

Biz üniversitedeyken(21 yaşındayız) bir arkadaşım çok zayıf olduğu için kilo almak umuduyla marincap special diye bir balık yağı hapı kullanmaya başladı. O yaşta tam 2 cm uzadı. Doktora gittiğinde doktoru balık yağı hapından olduğunu söylemiş. bunu sonradan öğrendim tabii 21'ken bilseydim bi denerdim :d zalım insanlar bilgi de vermiyorlar
Gercekmi o yaşta uzaması , kilo aldıysa oda boyuna yansimis olabilir.

Şu kısa boylu genç gösterir uzun boylu yaşlı gösterir mantığını neye göre oturtuyorsunuz ? Boy uzarken buna paralel yaşı iki kat atmıyor arkadaşlar 🫢 40 ıma gireli 1 hafta oldu.1.80 boy. Tanımadığım ortamda muhabbeti açılınca 32-33 den fazla söyleyen olmadı.. Kaldı ki söylesinler yaşın tam 40 sın desinler.Yaşını göstermek kabus gibi bir şey değil ki ya.

Hey maşallah analar neler doğuruyor :D Eşinizin boyu kaç :D

Ya çok sinir oluyorum, erkek kadından 2-3 cm uzunsa bile aynı boyda görünüyor ya :D

Doğuran da 1.76 😄 işte ben spor yaptım ilkokuldan başlayıp uzun yıllar. Onun etkisiyle biraz daha uzadım sanıyorum.

Eşim de tam 1.80 ama dediğin gibi uzun duruyorum ondan. İlk zamanlar ince taban spor ayakkabı, sıfır topuk ayakkabı giyiyordum. Sonra topuk dikeni iyice rahatsız edince amann durayım uzun nolcak dedim kalın taban sneaker giyiyorum artık canıma değsin diyerek 😄

Doğuran da 1.76 😄 işte ben spor yaptım ilkokuldan başlayıp uzun yıllar. Onun etkisiyle biraz daha uzadım sanıyorum.

Eşim de tam 1.80 ama dediğin gibi uzun duruyorum ondan. İlk zamanlar ince taban spor ayakkabı, sıfır topuk ayakkabı giyiyordum. Sonra topuk dikeni iyice rahatsız edince amann durayım uzun nolcak dedim kalın taban sneaker giyiyorum artık canıma değsin diyerek 😄
Benim anam 1,68, babam da 1.85 falan. Ben ortalama çıkmışım ama ben de çocukken senelerde jimnastik yapmışım, ilkokulda da basket oynadım.

Bazı erkekler sorun ediyor yanındaki kadının uzun durmasını da napak yani, sıcak suyla yıkanıp çekecek halimiz yok :D

Benim anam 1,68, babam da 1.85 falan. Ben ortalama çıkmışım ama ben de çocukken senelerde jimnastik yapmışım, ilkokulda da basket oynadım.

Bazı erkekler sorun ediyor yanındaki kadının uzun durmasını da napak yani, sıcak suyla yıkanıp çekecek halimiz yok :D

Genetik + kritik büyüme çağında yapılan sporun etkisi büyük. Benim ikizler de 6 yaş 120 cm ler. Dün okuluma götürdüm. 2.sınıflaraydı dersim. çoğundan uzunlar ama aşırı zayıflar. Kilo alamıyorlar. Boy durmuyor kılo yerinde sayınca bildiğin çubuk krakerden halliceler😃

Başlarım öyle erkeğe valla. İlk erkek arkadaşım 1.76ydı.Hoşuna giderdi onun hatta ondan uzun olmam. Kurutmaya atılıp çekecek halimiz yok aynen😆

Benim anam 1.55 babam 1.75 falandı. Ben 1.73’üm. Normal şartlarda diğer kardeşlerim gibi 1.60 civarında kalmam gerekirdi. Ama yemek yemiyorum diye öyle çok takviye dayadılar ki hepsi boya gitti 😂

Ha sonra ne oldu, o takviyelerle aşırı güçlenen immün sistemim kendi cildime saldırmaya başladı, sedef hastası oldum. Buradan anlıyoruz ki her şeyin fazlası zarar.

Benim anam 1.55 babam 1.75 falandı. Ben 1.73’üm. Normal şartlarda diğer kardeşlerim gibi 1.60 civarında kalmam gerekirdi. Ama yemek yemiyorum diye öyle çok takviye dayadılar ki hepsi boya gitti 😂

Ha sonra ne oldu, o takviyelerle aşırı güçlenen immün sistemim kendi cildime saldırmaya başladı, sedef hastası oldum. Buradan anlıyoruz ki her şeyin fazlası zarar.
Kardeşlerin sırf sen uzun ol diye kendi haklarından feragat edip artan santimlerini sana vermişler.

Back
X