1 AY SONRA DUGUNUM VE..

Nisanlim yüzlerini görmek istemiyorum diyor .biz mobilya aldık istikbalden iyisi olsun dedi nisanlim ..kaynanam ordan vitrin aldi kendine beyaz esya aldik derin dondurucu aldı sonra daha perde diktirmedik kaynanam evine en sık en yeni perdeleri diktirdi ve bunlar nisanlimin parasıyla oluyor su an aynı evdeler ya 6 bin en kotu düğün arası masraf ve keyfi oldu bunlar vitrin olmazsa olmaz birşey değil biz yeni ev duzuyoruz 50 yasindasin simdi mi aklına geldi ? Nisanlim iste bu yuzden soğudum askim herkes kendini düşünüyor tek başıma düğün yapıyorum yardımları yok ha bire yiyorlar beni dedi ..kaynanam kayinbabam aşırı sigara içiyor bunların parasını nisanlim veriyor ..yarın evlenecez böyle birşey söz konusu olmayacak en çok buna seviniyorum dedi ben böyle bi anne görmedim inan o kadar dardayiz 2 bilezik daha yapması gerekiyor nisanlim onu dusuunuyor nasıl yapacam diye ALLAH HIDAYET VERSIN bu insanlara

dardaysanız neden 2 bilezik daha yapması gerekiyor nişanlının?

h
Bu kadar küçümsediğiniz insanların yetiştirdiği adamla evleneceksiniz farkında mısınız?
Görmemiş olabilirler, patavatsız, cahil olabilirler ama onlar nişanlınızın ailesi. Sizin de aileniz olacaklar. Ayıplamak yerine ayıplarını örtmeye çalışmanız gerekir.
hahaangizhaangi
dardaysanız neden 2 bilezik daha yapması gerekiyor nişanlının?
Canim başta bu mevzular konuşuldu kaynanam 7 yaparim dedi felan bol keseden salladı nisanlim da şet felan hiçbirşey almadı ki istemedik de babam da benim kızım dül mu 3 bilezikle gelin olacak dedi o yuzden

h

hahaangizhaangi

Canim başta bu mevzular konuşuldu kaynanam 7 yaparim dedi felan bol keseden salladı nisanlim da şet felan hiçbirşey almadı ki istemedik de babam da benim kızım dül mu 3 bilezikle gelin olacak dedi o yuzden

madem nişanlın borca girip alacak almasın bence
ne alakası var dul gibi falan
babanla kayınpeder eşitlendi gözümde babanın bu lafıyla.

aileleri bayramdan bayrama görüştürün o zaman
siz de iki aileye de haftada 1 gidin öyle alıştırın

çocuk masıl büyütüvcem demişsin
o aileden eşin nasıl çıkmışsa senin çocugun da öyle olabilir ;)

h

hahaangizhaangi

Hayir yani 5 bilezikle genc kiz 3le dul mu olunuyor nasil bir akis acisi bu ..

Ayrica ben.kiz ailesinin bu mevzulara karsmasini.dgru bulmuyorum sanami.takiyo canim takiyosa kendi sani serefi kendi ogluna gelinine takiyo .. karismak niye ??

Duruma balaim olmazsa gideriz cumlesi. Hep burada oturacagiz demek oluyor maalesef. (Benim görüşüm)

Ins cok yuz goz olmazsiniz.

madem nişanlın borca girip alacak almasın bence
ne alakası var dul gibi falan
babanla kayınpeder eşitlendi gözümde babanın bu lafıyla.

aileleri bayramdan bayrama görüştürün o zaman
siz de iki aileye de haftada 1 gidin öyle alıştırın

çocuk masıl büyütüvcem demişsin
o aileden eşin nasıl çıkmışsa senin çocugun da öyle olabilir :KK66:
benim babam hakli ablam boşanıyor ellerinden gelen anlayisi ona yaptık baktı enistemin bilmem nereşi kalktı babam da bu kızımda yapsınlar dedi öğle kolay alınınca kıymet bilinmiyor canim ..BABAM benim için 2 bilezik isteyemez mi sanki ev araba mi al dedi bence su laflarina bakınca hiç ablan olmamış ve bir baba gözüyle bakamazsin olaylara BEN ONUN NADIDE BIR INCISIYIM en iyisi olsun ister tabi ki biz iyisi olsun demedik normalini söyledik

Hayir yani 5 bilezikle genc kiz 3le dul mu olunuyor nasil bir akis acisi bu ..

Ayrica ben.kiz ailesinin bu mevzulara karsmasini.dgru bulmuyorum sanami.takiyo canim takiyosa kendi sani serefi kendi ogluna gelinine takiyo .. karismak niye ??
senin görüşün ve saygi duyuyorum

biz nisanlıyken benim eşim annesinin ve ablasının sürekli zordayız diyerek kendisinden para çektiklerini ve bunları altın olarak biriktirdiklerini öğrendi. çok kırılmışı ailesine, bana ailem çok gözümden düştü çok ayıp ettiler filan demişti. bende içimden dedim ki aha ailesinden kurtulduk :halay:şimdi evliyiz ve annesine pişmiş biberi filan soyarak yediriyo ki bana bile yapmaz öle seyler :işsiz:
Ailesini sileceği gibi düşüncelere kapılmadan evlenin. erkekler evlendikten sonra aile delisi olup çıkıveriyorlar.:KK70:

benim babam hakli ablam boşanıyor ellerinden gelen anlayisi ona yaptık baktı enistemin bilmem nereşi kalktı babam da bu kızımda yapsınlar dedi öğle kolay alınınca kıymet bilinmiyor canim ..BABAM benim için 2 bilezik isteyemez mi sanki ev araba mi al dedi bence su laflarina bakınca hiç ablan olmamış ve bir baba gözüyle bakamazsin olaylara BEN ONUN NADIDE BIR INCISIYIM en iyisi olsun ister tabi ki biz iyisi olsun demedik normalini söyledik

tamam bakış açılarımız çok farklı
kolay alınmak da ne demek anlamadım :/

bana göre iki kişi birbirini sever, evlenmeye karar verir, paraları varsa eşyasını düğününü ona göre ayarlar, aileler "isterse, içlerinden gelirse" istedikleri ölçüde hediye mahiyetinde yardım yapar ya da yapmazlar
böylece kimsenin yeni evlenen çifte karışmaya hakkı olmaz. sorun da çıkmaz

babamın benim için 2 bilezik istemesi bunun pazarlığını yapması bana ticaret gibi gelir, yaptırtmam. dediğim gibi olaya bakış açımız farklıymış,

o yüzden siz bilirsiniz diyeyim konu kapansın... ;)

Nisanlim yüzlerini görmek istemiyorum diyor .biz mobilya aldık istikbalden iyisi olsun dedi nisanlim ..kaynanam ordan vitrin aldi kendine beyaz esya aldik derin dondurucu aldı sonra daha perde diktirmedik kaynanam evine en sık en yeni perdeleri diktirdi ve bunlar nisanlimin parasıyla oluyor su an aynı evdeler ya 6 bin en kotu düğün arası masraf ve keyfi oldu bunlar vitrin olmazsa olmaz birşey değil biz yeni ev duzuyoruz 50 yasindasin simdi mi aklına geldi ? Nisanlim iste bu yuzden soğudum askim herkes kendini düşünüyor tek başıma düğün yapıyorum yardımları yok ha bire yiyorlar beni dedi ..kaynanam kayinbabam aşırı sigara içiyor bunların parasını nisanlim veriyor ..yarın evlenecez böyle birşey söz konusu olmayacak en çok buna seviniyorum dedi ben böyle bi anne görmedim inan o kadar dardayiz 2 bilezik daha yapması gerekiyor nisanlim onu dusuunuyor nasıl yapacam diye ALLAH HIDAYET VERSIN bu insanlara

Ee vermesin para
ben kendi Evimi kuruyorum alamam şimdi mi aklınıza geldi demeliydi
evet nisanliniz ailesini secemiyor ama siz evlenirken secebiliyorsunuz bunu da unutmayin

3 yıldır konuşup nisanlandik ve 1 ay sonra dugünümüz var ..Nisanlimdan memnunum benim her dediğimi yaptı elinden geldiği kadariyla..cidden 4 yildir tanıyorum kendi halinde caliskan,tertemiz bi genç var
Ailesine gelince oturup kalkmayı bilmiyor ..geçen oraya gittik kayinbabam 100 liraya ayakkabı gömlek pantolon aldım diye övündu gitti ayakkabıyı getirip babamın eline verdi..ben şok oldum nisanlim utandi ..kynanama gelince aşırı konuskan ,tabi kayinbabam da öğle bi tip ..iftara çağırdılar güya inan dolap dopdolu herşey var evlerinde kaynanam doğru düzgün yemek yapmayı bilmiyor felan ..zorla yedik desem yeri .Eve gelince babam NE KADAR GORGUSUZLER dedi ..aşırı utandım..birbirlerine normal evde Mal,salak ..kaynanam "Yeni giyer bok gibi " diyor kayinbabam dan için ama bunu benim ailemin yaninda söylüyor felan velhasıl cidden Oturaklı bi ailesi yok nisanlim zaten aşırı bunalmış ailem bu benim INSAN AILESINI SECEMIYOR dedi ..çok korkuyorum sizce aile çok önemli mi ? bu ortamda nasıl çocuk buyuturum bilemiyorum ..evim ayrı olacak ama kaynanamlara su an için 5 bina otedeyiz ve inanın aşırı bunaldim Gereksiz çok konuşuyorlar ve benim ailem öğle değildi sessiz sakin gerekirse konuşurlar ..Ne olur bana dürüst ölün yorum yapın
Bende bi kv ve görümce var
Sabah yataktan kalkmaları ile konusmaları baslar
Yemin ederim bir dakika susmazlar
Sürekli baska insanları konusurlar
Benim ve ailem hakkında özel sorular sorarlar
Kpde oyle
Mesela yazlıklaeında bahcede otururken yan komsuları gelir
Onlar gelinc ebi hoş sohbet suratlarına ama insanlar kalkınca ececim bunlar var ya diye bir baslarlar durdurana aşk olsun
Sacmasapan muhabbetleri beni boğuyor
Sinir oluyorum
Ama ben sanslıyım birkac ayda bi görüyorum
Bnm ailemle de ailesi cok zıtlar ve ailem biz bu kadar boşboğaz aile görmedik diyorlar
Eşim o aileden nasıl cıkmıs hala anlamam

Konunuzu okuyunca dedim, benmi açtım bu konuyu.Emin olun eşiniz arkanızda olursa siz etkilenmezsiniz.Eşinizin bir suçu yok çok haklı, insan ailesini seçemiyor tıpkı benim eşim gibi.Boş insanlar herşeyi malesef övünmek zannediyor.Mutlulugunuzu bozmayın derim ben.

tamam bakış açılarımız çok farklı
kolay alınmak da ne demek anlamadım :/

bana göre iki kişi birbirini sever, evlenmeye karar verir, paraları varsa eşyasını düğününü ona göre ayarlar, aileler "isterse, içlerinden gelirse" istedikleri ölçüde hediye mahiyetinde yardım yapar ya da yapmazlar
böylece kimsenin yeni evlenen çifte karışmaya hakkı olmaz. sorun da çıkmaz

babamın benim için 2 bilezik istemesi bunun pazarlığını yapması bana ticaret gibi gelir, yaptırtmam. dediğim gibi olaya bakış açımız farklıymış,

o yüzden siz bilirsiniz diyeyim konu kapansın... :KK66:
Yahu benim babam bilmez bile kaç bilezik takılır nedir ne değildir. Dayım evlendi, yengem de yengemin ailesi de "şu kadar şundan takın" diye pazarlık yapmadı.
Bana çirkin geliyor iki ailenin oturup bunun pazarlığını yapması. Bir de adedi beğenmeyip arttırmak falan.

"Kızım için ne kadar altın takarsa o kadar değerini bilir" O mantıkla bakarsak doğuda kadınlar takılan altından yürüyemiyor, en mutlu evliliklerin onların olması lazım.

Kendi kanından insanlar için "yüzlerini görmek istemiyorum, bir şey görmemişler, soğudum onlardan vs." şeklinde konuşan bir insan gün gelir sizin hakkınızda neler düşünür, söyler. Bu da bir erkek klasiği oldu artık, kızla evlenene kadar kendi ailesini beğenmemeler, yerin dibine sokmalar...
Perdeleri diktirirken nişanlının boğazına mı yapışıp almışlar parasını? :KK64:
O kadar dardasınız ama o iki bilezik mutlaka alınacak, çünkü elalem ne der değil mi? İki bilezik almadıkları için hidayet versin Allah, hatta az gelir, ıslah etsin onları (!) :işsiz:

Ben bir sorun göremedim, sanki siz fazla beklenti icindesiniz gibi. Annesi yemek yapmayı bilmiyor zorla yedik demissiniz, ayıp değil mi? Bilmek zorunda mı? Bu sizi ne sekilde etkileyecek? Cahil, görgüsüz olabilirler ama kötü niyet sezmedim ben anlattiklarinizdan. Herkesin seviyesi bir değil ki. Size karşı şahsi bir saygisizliklari yoksa ve nisanlinizla bir probleminiz yoksa dert değil bence. Bilezik mevzusu da ayrı cirkinmis, nisanlinizin annesine cahil diyorsunuz da, sizin anneniz de 3 bileziği dullar hak eder kafasında. :110:

Artık bu dulmukide öyle olsun böyle olsunlarda sıktı walla

Ablanda dul kalıyo yarın öbür gün evlenecek olsa karşı taraf 10 bilezik yapacaz dese baban yok benim kız dul 3 yetermi

diyecek, hersey nasip kısmet,maddiyatta karşı taraftan gördüğün tavır samimiyette

Ayrıca nişanlın rahatsız ama büyük ihtimal evlenince dahada bağlanacak onlara bu cümlelere asla güvenme

Kendi işi düğünü kendi yapıyo madem bu kadar rahatsız anası vitrin alırken anne ben bi evleniyim ilerde durumum

müsait olursa alırım deseymıs. Şimdide bişey diyemiyo evlendikten sonrada öyle olacak ana baba yaşlılar vicdan

merhamet dahada kabaracak,sen istikrarlı ol cok fazla yüzgöz olma daha iyi olur
(Ayrıca yanlış anlamayın ama öğle değil öyle)

Back
X