1 aylık bebeğim bide boşanasım var.. :(

Sizde depresyon belirtileri var fazla kontrollü cümleler kuruyorsunuz sürekli eşinizi suçluyorsunuz ama o da yeni ortama adapte olmaya çalışıyor. Zaten evlenir evlenmez hamile kalmış sayılırsınız yaş da ilerlediği için bebeği kendiniz tercih etmişsiniz. Mızmızlanmayın toparlayın kendinizi, bebek ile ilgili aktiviteleri beraber yapın zaten büyüdükçe nefes alacak vaktiniz kalmayacak. Bebek biraz büyüyünce haftasonu kahvaltısına gidersiniz, biraz daha büyüyünce de o oYun parkında oynarken yavrunuzu izleyip sohbet edip kahvelerinizi höpürdetirsiniz.
Herşeyin bir olağan akışı ve vakti vardır. Yeni bir ortama uyum sağlarken biraz daha az beklenti ile hareket edin.

Kendi kanaatim değil tabiykii : )
3 kızım var.
3 gebelik ve lohusalıkta kocamı çooook boşadım.

ilgisiz, tv delisi, uykucu, kötü baba vb bir ton şeyle suçladım.
çocuklar yaşına gelince hepsi geçti. :)

bir de erkeklerden beklentiye girince ters tepiyor. onsuz da keyifli, mutlu olunca "ne oluyor yahu, hanım niye bu kadar keyifli, benimle sıkılıyor mu, mutsuz mu?" diye sorgulamalar, peşinden yakınlaşmalar başlıyor.

dırdır, asık surat, mutsuz kadın en sıkıcı şey erkekler için.

Aynidurum bizdede var hamileyim ve hamilelikten dolayi midem cok bulaniyo
Yerimdeb kalkamiyoeum
Evse iki gun kaliyoruz o gunde yemek hazırlayamadim diye hakaret edip senle ugrasamam aldir bebegi
Ne sorunlu karisin dedi. Bana bebek dogurcak kdin cok dedi.

Bense kotu hissediyorum tek olay yemeg8n olmamasi...

Bogazi icin beebegi atiyor

Yedi kat uzak hısmım gibi olmuş yazım evet.. :KK43: buna gerçekten çok üzüldüm.çok haklısınız yazdıklarınızda. İşin kötüsü ben de eşim de babasız büyüdük. Evliliğimin neredeyse tamamı hamile geçti.bide düşüğüm oldu öncesinde çünkü. Ve 2.bebek bizim için büyük sürprizdi.evliliğimizin sıkıntısının farkındaydık olmamasını sağlamaya çalıştık ama herşey bizim kontrolümüzde gelişmiyor ne yazıkki.şimdiyse çook tatlı bi kızım var.bunca şikayetime rağmen varlığına çok memnunum.. eşimle olan durumumuza gelelim.. çok sık ayrılma fikri beliriyo aklımda evet.. bunu durduramıyorum.. kızımın sağlıklı bi ailede büyümesini takdir edersiniz ki hepinizden çok istiyorum. Ayrılmak fikri benim çaresizliğimden..sesimi duyuramayışımdan.buraya yeni kaydoldum..ilk defa bunları birileriyle paylaşıyorum.bizi tanımayan birilerinin benden daha parlak fikirleri olur ve belki biraz önümü görürürüm diye.şu ara pek sağlıklı düşündüğümü iddia edemem çünkü.biri de bana çözümün şu desin.ne ayrılması desin..diye..

Yazdiklarimin icerisinde tek bir cumle dahi sizi kirmak ya da elestirmek amacli degildi. Aksine samimiyetinize binaen yazdim. Birbirimizi daha iyi anlariz diye dusunuyorum, ben de bosanmis anne baba cocuguyum. Arti babasini hic tanimamis bir cocuk. Ustelik 3 sene sonunda gelen, mucize (!) Dedikleri o bebek iste benim :) kac yastik islandi, kac gecem sabahlara kostu, kac zaman o kalbimdeki siziyi icime bastirdim, bir anlatsam.ilkokulda okul cikisi gelen anne babalara icimde duydugum o ofke... Niye ayrildilar derseniz, sebepsiz. Paylasimimiz kalmadi dendiginde epey bir gulmustum. Gulmek dedigime bakma, o acili senelerin ofke cikisi gulmekti. Vw tek basima evlendim. Bir konuda daha belirtmistim, 3-5 kisi degil, tek basima nikahim oldu benim.
Simdi bu konuyu okurken, gozlerim dola dola okudum. Icim sizladi, bundan oturu oyle bir yorumda bulundum, kirmak degildi amacim. Ama ortada ciddi bir tartismaniz yok, siddet yok, kufur vs de yoktur diye dusunuyorum. Ilgisizligin sebebi o cicim olarak gececek olan evliligin hamilelikle gecip henuz evliligi yasayamamis olmaniz olabilir. Oturup acikca konusmayi, eksikleri sebepleri bulmayi deneyin. Sirf bebisiniz izin degil, kendiniz icin de... Mutlu olun hep...

Psikolojim bahsettiğim sebeplerden iyi sayılmazdı tabi hamileliğim boyunca.lohusalığımda da durum şu an anlaşılmıştır zaten. Amaan diyip boşveren bi insan hiç olamamışımdır. ailesi de sağolsun uzaktan yakından her türlü hayatımıza tesir edebiliyolar. Ve tabiyki eşime göre hep haklılar..el birliğiyle geriyolar beni sağolsunlar..
Allah yardimciniz olsun.

14 aylık evliyim. Yeni bebeğimiz oldu. Ama ben kocamdan sıkıldım. O da benden sıkıldı.çabucak tükeniyo herşey. Çılgınca aşık değildik zaten ama bi sevgimiz vardı. O da çok azaldı.. iyi bir baba olacağa benziyor. Bide eğer yanımızda birileri varsa bana karşı çok ilgili.. ama yalnızsak kanepe tv telefon. İlgisizlikten ölcem.ben kii sohbet edilesi biriyimdir..biriydim ya da.. :S ama adam yokmuşum gibi yaşayabiliyo.ilgisizlikten ölcem gibi geliyo bazen..bu yüzden ayrılınmaz mı ki :KK43:

bence siz biraz alıngan bi dönemdesiniz ayrılmak için hep bi bahane bulunur önemli olan çözüm üretmek şimdi eğer bu konunun içinde dayak küfür vb olsaydı direk derdim ayrılın diye ama bunlar aşılamayacak şeyler değil ki

Sevgi azaldi diyorsunuz.sevgi sabir azalinca hersey batar zaten bir sure sonra.
Ilgisizlik mutsuzlugu getirir.esinizle ciddi 1 sekilse konusun

İnsanların evlilikten beklentileri bazen fazla olabiliyor. Bu birinci hata.
İkinci hata ise evlilik oturmadan, beklentilerimi karşılıyor mu diye bakmadan çocuk yapmak.
Hiç bir çocuk ortada büyük bir sorun yokken dağılmış bir ailede büyümeyi haketmiyor.

Yaslariniz da cok olgunmus.. ne demek sıkıldık yahu? Bebegi yaparken sıkılmadiniz sanirim.. ne kadar kolay vazgecebiliyorsunuz evlilikten. Ne gzuel minik bir bebeginizde varmis sanslisiniz. Jnsanlar bebekleri olsun diye ne zorluklardan geciyor. Siz ise bulmus bunuyorsunuz sadece size degil esinizede lafim. Hayattan ne bekliyordunuz ki acaba?

Biraz sabredin zaten lohusasınız, eşiniz de doğurmadı tabii ki ama o da yeni bi düzene geçti sonuçta bocalıyordur kendi içinde

evlikten ne bekliyorsunuz bizim eşimşz bizi ilgiyemi boguyor sanıyorsun hangisi elinde kumanda tv nin karşısında değil hangisi muhabbetin belini kırıyor sanki.Bu saçma sebeplerden dolayı o 1 aylık bebeği anasız ya da basız bırakamazssın.

evlenir evlenemz çocuk olmuş sanırım başbaşa paylaşım nerdeyse yok cicim aylarınız hamilelikle geçmiş..başbaşa paylaşımlar tatiller olsaydı böyle olmazdı diye düşünüyorum evliliği oturtsaydık keşke önce

Aynidurum bizdede var hamileyim ve hamilelikten dolayi midem cok bulaniyo
Yerimdeb kalkamiyoeum
Evse iki gun kaliyoruz o gunde yemek hazırlayamadim diye hakaret edip senle ugrasamam aldir bebegi
Ne sorunlu karisin dedi. Bana bebek dogurcak kdin cok dedi.

Bense kotu hissediyorum tek olay yemeg8n olmamasi...

Bogazi icin beebegi atiyor
inşallah okulun bitip meslek sahibi olunca, bu öküze tekmeyi atarsın.

göz göre göre yaktın ya kendini.
çok üzülüyorum.

O zamanda çocuğumla ortada kalcam..
Deger mi bilmiyorum.
Bu durumu ailesine anlatayim mi
Onu da bilmiyorum..
Zerre deger vermiyor.
aileden gördüğü gibi davranıyor.
o yüzden kendinden başka kimseye güvenme.
çocuğunla ortada kaldığını düşünme.
aksine, değişen bir şey olmazsa, çocuğun senin en büyük desteğin olacak.
annesi babası ölmüş, ayrılmış insanlar da herkes gibi çalışıyor, yiyor, içiyor, yaşıyor.

hayatını kocana değil kendine göre planla ve öyle yaşamak için çabala.

Back
X