1 aylık bebeğim

Seni cok iyi anlıyorum canım. Benim kızım da 50 günlük ve cok huysuz. uykudan bağırarak uyanıyor . Etine bir şey batmış gibi
Benimki de bazen ağzından akitir. Ağzında biriktiriyor yutmuyor bazen onu akitiyor, kafasını biraz yukarıda tutarak emzir tamamen yatik olmasin. Mama vermemeye çalış. biberonla içecekse bile anne sütünü sağ ver

Benim bebeğimde ne yaptıysamda emzik almadı :KK43: sonuç şimdi parmak emiyo doğduğu gün hastanede vermek daha iyi oluyomus sonra öğrendim ama yapıcak bişe yok diğer oğlum 18 aylık olana kadar emzik emdi
yok hastaneyle pek ilgisi yok
çocukdan çocuga degisyor
ilk iki çocugum ilk gunden ald emzigi hepde çok sevdiler son birakdigi ana kaadr
son çcougumada aayni yanimda emzik goturdum almadi
sonra eve gelince her firsatda sokdum agzina , kagurdyaken elimle emzigi itttirip oyle tutardim oyle oyle alisti aliyor
ama hala çok emzik sevdalisi bi bbek deil 14 aylik

Uyuyakaldigi için ağzının kenarından akıyor olabilir mi?

Emmese bile sürekli memeyi ona sunup emzirmeyi denemekten başka çaren yok canım.

Dr Brown gaz yapmıyor ama deliği bana buyuk gelmişti benim ki de genzine kaciriyordu onunla.
Avent anne göğüs ucu gibi zor akan bi biberon çıkartmış onu kullanarak devam ettim ve cok memnunum.
Belki ona da delik büyük geliyor ve ağzından tasiriyor olabilir.

Parfüm kokusu falan oluncada memeye yaklaşmak istemezdi benim ki küçükken.
Ağzının içini de kontrol etmek gerekiyormus belki yara da olabilir beyaz beyaz. Bunlar değilse sebep seninki de benim ki gibi biraz tembel demektir. Biberon kolay geliyor tabi

cok gazı oldugu ıcın oyle yapıyor
sabsımplex gaz damlasından 4 saatde bı 6 damla
bıogaıa dan gunde bı kere altı damla
duzenlı olarak verırsen 1-2 hafta sonra cıddı anlamda gazı duzelır
2 saatde bı 20 dk emmelı veya bıberonla alcaksa 60 cc falan mama almalı ...
beslenır beslenmez hemen sırtı tıpıslanarak gazı cıkarılmalı gerekırse 15 -20 dk dık acıda dursun gazı rahatlasın dıye

benım kızımda aynı seyı yapıyordu asırı gazdanmıs duzelıyor zaten cok yenı daha cok kucuk onunda etkısı var
sen yınede meme tutsun dıyede zorla... alısır...
bı bıberonla sagıp verıyorsan bıdahakıne de emzır oyle devam ettırırsın

ac kalmasın yavrucak gerekırse sırınga veya kasıkla verırsın uyudugu yerde bıle verebılırsın

Bi de hep ıkınıp kızarıyor gazdan dolayı, apramil conformil kullanıyorum yediklerine dikkat ediyorum, kucağımdan inmiyor neredeyse wc ye bile gidemiyorum, tüm bebekler mi boyle benimki mi boyle huysuz :KK43:(
butun bebekler aynı 3 aydan sonra hıc bısey kalmıyo baya rahatlıyorsun ben kac kere altıma kacırdım wc ye gıdemedım :D normal emın ol herkes yasıyor

emzık tutması buyuk sans benım kızım dogdugu gunden berı tutuyor gazlı bebeklerı acayıp rahatlatıyor sen hergun dene cesıtlı emzıklerle korkma emzıge alıstırma dıyenler de cok heveslı degılız bızde ama bebek cok gazlı olunca emzık onun faydasına oluyor
yasamayan bılmez

mama alsın gerekırse gece maması 12 de mesela 4-5 saat uyur rahat edersın

buberona da alıssın memeyede alıssın hepsıne alıssın yarın bıgun bıberon gerekırse ve tutmazsa oda problem benım kızım hepsıne alısık sıkıntı yok camış gıbı masallah hıc endıselenme
cocugunu en ıyı sen bılırsın o an en ıyısı neyse onu yap

saglıkla sıhhatle buyusun ınsallah

gerçekten anlamadığım ve mana veremediğim için soruyorum. artık yeni doğan cocugua neden hemen emzik veriliyor ?
tıbben bir acıklması mı var faydası mı var ?
emzık cıddı kurtarıcı
mesela kızım hem kolık hem reflu hem gobek fıtıgı var hem ıdrar yolu enfeksıyonu
asırı sancısı acısı var
bızım sakız cıgnememız gıbı emzık onu rahatlatıyor

acıklaması su.....
bebekler acı cektıgınde emme güdüsü olusur aranır... emınce acısı gececek sanır ıcgudusel... annede bebegı ac sanır emzırır emdıkce gazı olur (bebekler sutu 2 saatde sındırdıgınden 2 saatde bı yarım saat emzırılmelı )
e zaten bebek gazdan acıdan aranıyor gaz ustune gaz aglama krızıne gırer...
boyle durumda emzık verılır

uyumayan bebege emzık verılır

cıddı rahatlatan bırsey ben 1 hafta hıııc uyumadım kızım agladı agladı agladı susmadı tok altı temız ama gazı var gobek fıtıgı oldu aglamaktan
emzıgı alıstırdım sustu
sımdı guzel uyuyor rahatladı

acıklaması bu ve asıl yenı dogana verılır emzık alan bebek meme tutmaz dıyede bısey yok aksıne emme refleksı gelısıyor

Emzik alışkanlığı edinmesi için bebeğinizin ağzına emziği verdiğinizde tutma yerini burnuna değecek şekilde bırakın.Meme zannedip emmeye başlayacaktır.Ağzından attığı sürece sizde ısrarla aynı işlemi tekrarlayın.

Kolay gelsin :)

Kızımda uc ay inatla emzık almadı sonra verdım tekrar itiraz etmeden aldı elh . Ama emmesınde sıkıntı yoktu ama oluyor kımı çocukta

Gazını çıkarıp kakasini yapıyor mu kabızlık yada gaz sorunu varsa ondan emmiyordur belki , emzik konusunda ben ogluma damaklı almıştım emmedi sonra yuvarlak uçlu aldım zamanla alışti başlarda tutamiyordu onu dene istersen ,zamanla hepsi geçecek hepimiz yaşıyoruz sabretmeye çalış geçici bir süreç , hayirlisiyla buyut yavrunu

Dur hele hemen bunalma. Emzik her bebek almayabilir. Ben beş tane farklı emzik denedim hiçbirini almadı. Israr etmedim ben de. Memeyi emzik yaptı benim oglan.

Memeyi almama mevzusuna gelince birçok sebebi olabilir. Sütun az olabilir. Meme ucunu kavramakta zorlanabilir. Gazi olabilir. Pes etme, önce gazını çıkar rahatlat. Sonra farklı pozisyonlarda meme vermeye çalış. Ben sanırım bir tek amuda kalkmadim. Minderle akrobatik hareketler yapıyordum alabilsin diye. İnternetten emzirme pozisyonlarını araştır epey ise yarıyor. Özellikle mindere yatırıp carpraz pozisyonda emzirirsen daha kolay kavrar.

Annelik çok zor, kolaylıklar dilerim :)

Bi de hep ıkınıp kızarıyor gazdan dolayı, apramil conformil kullanıyorum yediklerine dikkat ediyorum, kucağımdan inmiyor neredeyse wc ye bile gidemiyorum, tüm bebekler mi boyle benimki mi boyle huysuz :KK43:([
Bi de hep ıkınıp kızarıyor gazdan dolayı, apramil conformil kullanıyorum yediklerine dikkat ediyorum, kucağımdan inmiyor neredeyse wc ye bile gidemiyorum, tüm bebekler mi boyle benimki mi boyle huysuz :KK43:(
Bebeğinizin bahtı açık olsun. Benim bebegim de 3.5 aylik. Ikınıp kizarma problemi 2 aylik oldugunda bicak gibi kesildi. 2 ay boyunca uyanik oldugu her an kucagimda evi geziniyordu. Biraktigimda basliyordu ikinip zorlanmaya. Onu gezdirmekten perisan oluyodum. Kolum belim tutmuyordu. Tirnaklarimi keserken bile kendime vakit ayirdigimi düşünüp mutlu oluyordum. O derece yani. Emme kısmına gelince, pes etmeden emzirmeyi deneyin. Ama çok sık emzirmeye çalışmayın. Emmezse mecburen sağıp verin. Emzik şart değil. Bırakın istemiyorsa almasın. Merak etmeyin tüm bu sorunlar geçici. Hem de cok cabuk geçecek. Birkaç ay icinde bebeğinizi daha iyi taniyip anlamaya baslayacaksiniz. Düzene girip sizi daha cok rahatlatacaktir.

Allah analı babalı büyütsün. Silikon başlık kullanmayı deneseniz belki faydası olabilir bn 2 ay silikonla emzirmiştim mecburen kavrayamıyordu meme ucumu şimdi yazınca o günlere gittim bi an gerçekten çok yıpratıcı bi süreç lohusa haldeyken . Emziği en ufak boyda deneyin +0 olanı bazı markalarda var. Göğüs pompası şart bir annenin bebe sütten kesilinceye kadar olmazsa olmazı illa lazım oluyor demirbaştır. Conformil iyi geliyor eğer sıkıntı yoksa devam edin faydası var. Dünyaya adapte olma kısmında en zor süreç gaz süreci bağırsaklar süte havaya alışana kadar pırt sesi duyunca havalara uçacaksınız . Bebeğinizi bol bol koklayın emmese bile bir müddet çıplak göğsünüzde uyutun ten tene değsin.

yok hastaneyle pek ilgisi yok
çocukdan çocuga degisyor
ilk iki çocugum ilk gunden ald emzigi hepde çok sevdiler son birakdigi ana kaadr
son çcougumada aayni yanimda emzik goturdum almadi
sonra eve gelince her firsatda sokdum agzina , kagurdyaken elimle emzigi itttirip oyle tutardim oyle oyle alisti aliyor
ama hala çok emzik sevdalisi bi bbek deil 14 aylik
Tanıyorum sizi :) Şubat annesiyim okuyorum arada bi topiği benimki 10 gün sora 15 aylık olucak
Ne bilim hep öle söylediler aslında banada saçma geldi ilk oğlum doğduktan 2 gün sora aldı bebekten bebeğe degisiyo sanırım..haklısınız

Biberonla icerken agzinin kenarindan akiyorsa, agiz kenarlarini biberon memesinden desteklemeniz gerekebilir agzini biberonda muhurlemek olarak. Biz gerekince oyle yapiyoruz. Kimi bebeklerin bu sekilde destege ihtiyaci oluyor cunku. Yenidogan yogunbakim hemsiresiyim. Bir de bir agiz dolusu meme veya biberon memesi almasi lazim agzina.
Siz en iyisi bu isleri bilen birine "gorunun" ve bilgilendirilmek isteyin. Artik saglik ocaginda mi bakiyorlar, nerede bilemem Turkiye'de. Ben yazdiklarinizda o kadar cok eksik gordum ki, esas sorun nedir anlasilmiyor. Ben sadece agiz kenarindan akitiyorsa diye cozum yazdim. Sorunlariniz baska da olabilir.Burada da her kafadan ses cikar, iyice akliniz karisir. Sizin bir uzman yardimi almaniz lazim cocugunuzun beslenmesi uzerine. Ne kadar emziriyorsunuz, veya hic emziriyor musunuz, dolayisiyla sutunuz bitti mi, kaldi mi bilemedigim icin emzirme konusunda bir sey diyemeyecegim. Sizin iyice bilgilendirilmeniz gerekiyor bu isin erbabi kisiler tarafindan bence, yuz yuze.

Ağzının kenarından akan sütle ilgili bir fikrim yok ama 8,5 aylık bir oğlum var ve doğduğu günden beri neredeyse piyasadaki her çeşit emziği ve biberonu denedim. Sadece avent marka natural model olan biberonu ve avent soothie emziği aldı. Hatta soothie emziğin büyük boyunu bile reddetti, halen ufak boyundan devam ediyoruz. (Jo... mağazalarında farklı marka aynı tür emziklerden gördüm, böyle uyku arkadaşı denen peluşlara takılı. Ben aldığımda yoktu piyasada, internetten almıştım) Bazı bebekler cins sanırım, seninki de benimki gibi cinslerden :) biraz fazla seçiciler.. Ama kendi düşüncem bu biberon ve emzik gerçekten anne memesine yakın, o yüzden illa bunları istiyor. Emzirme konusunda da bence sütün varsa pes etme, acıktığı zaman illa emiyorlar. İster 2 dakika olsun ister 10 dakika olsun ihtiyaçları kadar emiyorlar. Oğlumdan gördüğüm tek değişen ya az ve sık emiyorlar ya da çok ve aralıklı emiyorlar. Keyifleri nasıl isterse.. Sadece sütünün olduğundan emin ol ki aç kalmasın. Bir de sütünü sağmanı önerebilirim. Hani az emiyorsa sütün azalmasın diye yani. Çünkü süt için ne kadar talep o kadar üretim anlayışındaymış vücudumuz :)

Ağzından geri akması normal ilk zamanlarda. Hatta bazı bebekler çok kusar .(emzirirkense eğer sorun )Mama vermeyip biraz daha ısrar edin emzirmek için.

Sabredin sakın vazgeçmeyin. Belli ki çok bunalmissiniz ama istisnalar hariç bütün bebekler ilk zamanlar bunları yapıyor.

Wc ya erteliyor, en sıkıştığı noktaya kadar tutuyor :) Biraz büyüsün , ele avuca sıgsın rahatlayacaksiniz demeyeceğim :) en azından alisacaksiniz insaallah.

Bunaldiginiz zaman mutlaka nefes alın. Verin yanınızdaki kişiye ve en azından balkona çıkın.
Annenin mutlaka kriz anlarında uzaklaşması lazım. Yoksa bebeğe stresi geçiyor, kendi yipraniyor .

Ha bu arada , bebekler büyürken o anın tadını çıkaramıyor anneler bu stres uykusuzluk v.s nedenlerden.

Elinizden geldiğince her anın tadını çıkarın. Çünkü o ilk koku, ilk zamanlardaki bakış hiç gelmiyor. Bol bol koklayın bunaldiginizda :)

Back
X