1 aylık bebeğim

Bi de hep ıkınıp kızarıyor gazdan dolayı, apramil conformil kullanıyorum yediklerine dikkat ediyorum, kucağımdan inmiyor neredeyse wc ye bile gidemiyorum, tüm bebekler mi boyle benimki mi boyle huysuz :KK43:(
canım kendi sütünün ve mamanın tatlarına baktın mı?
benim bildiğim aptamilin tadı güzel eğer vermeye devam edersen, senin sütün de biraz ekşi gibi ise sütünü almayacaktır. 1 aylık ama inan tam bir çakal :)
bol bol hurma ye, helva ve humana süt çayı iç. benim sütüm baya tatlı idi. ama yeterli gelmediği ve oğlumun kilo alımı iyi olmadığı için doktor mama başlattı. sma veriyorduk onun da tadı çok kötü idi demir gibi. bu sayede mama almasına rağmen beni hiç bırakmadı.
gaz için de yine humananın bebekler için olan rezene çayını içirebilirsin bir zararı yok bir de acı elma yağı veya adaçayı yağı satılıyor aktarlarda ondan alıp topuklarına birer damla sürüp masaj yaparsan o da baya gaza iyi geliyor.
bir de youtube.da karın masajı var bebekler için ben her akşam oğluma ondan yapardım erkek bebek olmasına rağmen hiç gazlı olmadı böylece çok şükür.

Biberon ağzını versem emerken hava yutmaz mi.
yutar.
aşı yüzünden çocuklar huzursuzlanır. sonuç mikrop alıyor vücuduna.
geçmiş olsun.
Brown biberonu da bence kullanma- chicco veya avent marka anne memesi yumuşaklandıgında başlıkları olanlardan al

canım kendi sütünün ve mamanın tatlarına baktın mı?
benim bildiğim aptamilin tadı güzel eğer vermeye devam edersen, senin sütün de biraz ekşi gibi ise sütünü almayacaktır. 1 aylık ama inan tam bir çakal :)
bol bol hurma ye, helva ve humana süt çayı iç. benim sütüm baya tatlı idi. ama yeterli gelmediği ve oğlumun kilo alımı iyi olmadığı için doktor mama başlattı. sma veriyorduk onun da tadı çok kötü idi demir gibi. bu sayede mama almasına rağmen beni hiç bırakmadı.
gaz için de yine humananın bebekler için olan rezene çayını içirebilirsin bir zararı yok bir de acı elma yağı veya adaçayı yağı satılıyor aktarlarda ondan alıp topuklarına birer damla sürüp masaj yaparsan o da baya gaza iyi geliyor.
bir de youtube.da karın masajı var bebekler için ben her akşam oğluma ondan yapardım erkek bebek olmasına rağmen hiç gazlı olmadı böylece çok şükür.
Aynen çakal valla :)

Intenette esd diye yontem var arastir emmeye oyle alistirabilirsin ben oyle alistirdim 1 aydan sonra simdi sukur emiyoruz ve sutumde cogaldi. Dr brons en iyisi kullan. Mamanin kivami sulu geliyordur sana aptamil cconformil oneriyim daha yogun kivamli ve gaz ile kaka probleni icin olan bir mama ben onu kullaniyorum daha iyi ve agzindan tasmaz bu mama. Bu arada tum bebekler bu surecte ayni. Moralini bozma asla.
Canım onu deneyeyim kaç günde alıştı. Her defasında öyle mi doyurucaz.

Canım onu deneyeyim kaç günde alıştı. Her defasında öyle mi doyurucaz.
Benimki ertesi gun memeyi almaya baslamisti sonraki gunde hortumsuz verebildim baslangicta. Sut cogalana kadar ilk meme emzirdim sut bitince hortumu dahil edip memede mama verdim.. simdi memedeyiz. Yine mama takviyesi bazen yapiyorum. Tum mutlulugum anne sutu aliyor bagisikligi icin. Bunun icin bile bir daha olsam denerdim

Kaucuk emzık kullandınız mı? Emzık emse en azından emme refleksı kuvvetlenmıs olurdu

benim kizimda beni emmeyi reddeetti :( neden bilmiyorum oysaki meme uclarimla ilgili bir sorunda yoktu.
hep sagip verdim, 2 saatte bir sagdim ilk baslarda. playtex diye bir markanin biberonunu kullandim, gaz yapmayan ve kolay yikanan.
arada mama takviyesi de yaptim.
sonra okula donunce sagma si biraz araliklandi.
sen eger hic emmese sk sik sagmaya devam et.
bu sekilde iki yil sagip veren arkadasim var, sorunsuz buyuttu bebisi.
kolay gelsin, ins emer emmezse de dert etme.

benim kizimda beni emmeyi reddeetti :KK43: neden bilmiyorum oysaki meme uclarimla ilgili bir sorunda yoktu.
hep sagip verdim, 2 saatte bir sagdim ilk baslarda. playtex diye bir markanin biberonunu kullandim, gaz yapmayan ve kolay yikanan.
arada mama takviyesi de yaptim.
sonra okula donunce sagma si biraz araliklandi.
sen eger hic emmese sk sik sagmaya devam et.
bu sekilde iki yil sagip veren arkadasim var, sorunsuz buyuttu bebisi.
kolay gelsin, ins emer emmezse de dert etme.
:( sagmama da izin vermiyo, yeni kahvaltı yaptım, 12 saat sonra sağabildim, inş. 40 çıkınca düzelir.

Biberon ağzını versem emerken hava yutmaz mi.
suan buyuk oldugu için parmagını koyup emiyo havayı kendı kesmiş oluyo ama bebekkende hani damlamasın die koruyocu olan biberonlar varya ben onlardan almıstm o zmn hava gelmiyor ..ztn bizim ki biberonu emmekten cok agzında hissetmek istio misal suan bile kucagımda agzında biberon duruyo öle emme fonksıyonu yok agız bagımlılıgı gıbı:))

Bende yakında doğurucam sütüm olmaz yada emmez bebeğim diye çok tedirginim.ayrıca emzirme eğlemide korkutuyor beni. Nedir bizlerin bu doğum oncesi ve sonrası stresi:KK12:

Bugün meme için çok zorladım sonra biberon bile almayacaktı, aksam anca biberon aldı, biberona meme gibi davrandı. :((( ben emzirme inadından vazgeçtim :(

Seni o.kadar iyi anlıyorum ki ilk bir ay sadece itirazsiz emdi ondan sonra hep itiraz her memeyı emmede feryat figan ama öyle böyle 6 ayı devirdik ama gel bana sor her günü anlattığımız için şükür ediyordum gece ben kendimce bazı yöntemler buldum istersen özelden konuşalım inşallah sana yardımcı olabilirim

Bugün meme için çok zorladım sonra biberon bile almayacaktı, aksam anca biberon aldı, biberona meme gibi davrandı. :KK43:(( ben emzirme inadından vazgeçtim :KK43:
Bebeginin ağzının içini bi kontrol Eder misin? Birden kestiyse pamukçuktan canı acıyor olabilir, karbonatlı suyla tülbentle silmen gerekiyodu galiba pamukçuk ise

Bizde de oldu aynisi hatta utaniodum annemle esm bisi dicek diyd haha hatrladm da o gunleri kendimi suclu hissediodum emerken bagrmasinda. Yoruluyodur belki cok cekemiyodur belki sutun az belki cok geliodur ona bagriodur kuzu. Emzik olayi da yavas yavas alisir benm bebegm emziksiz uyuyodu gece bazen ama gunduz emmeden uyumazdi.dalinca da dusururdu agzndan geride almazdi

Benim bebeğimde ne yaptıysamda emzik almadı :KK43: sonuç şimdi parmak emiyo doğduğu gün hastanede vermek daha iyi oluyomus sonra öğrendim ama yapıcak bişe yok diğer oğlum 18 aylık olana kadar emzik emdi
Benm bebegm hem emzik hem parmak hatta ikisini ayni anda deniyo illako emzik dusuyo agzndan ciglik atio bu sefer sinirlenio. Diolarki parmak incelirmis emerse?! Ne alaka??? Olmadi szde ole bisi dimi?!

Bi de hep ıkınıp kızarıyor gazdan dolayı, apramil conformil kullanıyorum yediklerine dikkat ediyorum, kucağımdan inmiyor neredeyse wc ye bile gidemiyorum, tüm bebekler mi boyle benimki mi boyle huysuz :KK43:(

ay canımmm Allah yardımcın olsun benimde 3 aylık bebeğim var inan başlarda oda öyleydi ama şimdi düzeldi cok şukur..benimkide emzik almadı ama şimdi iyikide almamış diyorum..sen biraz daha sabret ...ama uyurken yada hafif uykuya dalarken memeni vermeye çalış uyusada emsin bende cok uğraştım ama şimdi emiyo cok sukür sakın pes etme...

Benm bebegm hem emzik hem parmak hatta ikisini ayni anda deniyo illako emzik dusuyo agzndan ciglik atio bu sefer sinirlenio. Diolarki parmak incelirmis emerse?! Ne alaka??? Olmadi szde ole bisi dimi?!
Benim kardeşimde parmağını emiyo du onun ki biraz incelmişti ama oğlumun parmağı çok kötü yara oldu dişiyle yapıyo sanırım çok üzülüyorum parmağı yarık yarık böle :KK42:

İnceldigini duymuştum ama doğruluk payı olabilir

Back
X