1 aylık bebeğim

Ilk bebegim de benzer seyler yasadim.Mergers sut cok geliyor ona kiziyorrmus.Sutunu az yada cok geldiginde Emin olun.Anne ustunde vazgecmeyin, Zamanla alisacak.Gogus ucunuzu alamiyor olabilir mi? Oyle ise medela marka gogus ucu tavsiyem ederim
Emzige karsi degilim.Sizde verme isterseniz Philips in smoothy galiba yanlis yazmis olabilirim.Tavsiyem ederim.

Benim oğlum da anne sütünü reddediyordu. 3 ay emzirebildim sütümü bir türlü istemedi. Zaten bıraktığı gibi sütüm de gitti. Doktorlar anne sütüne en yakın olması nedeniyle SMA mamayı önerdiler. Onu çok sevdi. Emzik ve biberonda ise Avent markayı tek geçerim. Oğlum 3 yaşında çok şükür gayet sağlıklı. Ancak hala yemek konusunda aşırı hassas. Anormal seçici. Görüntü olarak yaşıtlarından önde olduğu için kimse yemediğine inanmıyor. Annem yanımda olmasa böyle güzel büyütemezdim. Yanınınzda biri var mı bilemiyorum ama tecrübeli bir anne eli şart diyorum. Allah yardımıcınız olsun bebeklerin en zor dönemi.

Hastane den beri meme emmiyor, alsa da zorla 2 dk emip diliyle itiyor eliyle itiyor sanki zehir vermişim gibi bağırıyor :KK43: sahi. biberon ile veriyorum emip 2 yutsa 3 ağzında biriktirip ağzının yanından akıtıyor, dr brown gaz önleyici biberon ile veriyorum sütü ve mamayı, onu ekmekten zevk aliyor, emzik veriyorum diliyle itiyor:KK43: beni ekmesin den vazgeçtim keske emzik alsa, emzik alması için napabilirim, bir de ağzının yanından sütü atmaması için napabilirim, bunaldim :KK43:(((
benim kizimda oyleydi emzik istemiyordu .Mam diye bir marka var onun emzigini ve biberonunu kullandim hosuna gitti.emzik icin degistirmen gerek damakli dene damaksiz dene silikon dene o hangini begenirse oyle alirsin artik.

bnm kızım premature dogdu ..1 ay kuvezde anne sutu aldı ama hep biberonla..Haliyle eve gelince beni tutmadı ama biberonu hemen alıyodu..3 ay sagıp verdım snra mama sut derken tamamıyle mamaya döndük..biberonu o kdr kuvvetli ceken bebek beni hiç ama hiç tutmadı midesi bulanır gibi ögg diyodu 2 kiloyken bile:) hiç dert etmedim kendime şükür nefes alıyodu ya şükür ona dokunabiliyodum yaa jiçte kafama takmadım beni emmemesini..Emzikte 5 6 çeşit aldım denedım hiç birini tutmadı..hala biberonu emzik gibi kullanıyor bazen biberonun agzını verıyorum parmagını içine koyup onu emiyo yatarken:)

buradan ne söylesek yanlış anlaşılabilir faceden 'emziren anneler' grubu var orada sana gereken yardımı gösterecekler.

bnm kızım premature dogdu ..1 ay kuvezde anne sutu aldı ama hep biberonla..Haliyle eve gelince beni tutmadı ama biberonu hemen alıyodu..3 ay sagıp verdım snra mama sut derken tamamıyle mamaya döndük..biberonu o kdr kuvvetli ceken bebek beni hiç ama hiç tutmadı midesi bulanır gibi ögg diyodu 2 kiloyken bile:) hiç dert etmedim kendime şükür nefes alıyodu ya şükür ona dokunabiliyodum yaa jiçte kafama takmadım beni emmemesini..Emzikte 5 6 çeşit aldım denedım hiç birini tutmadı..hala biberonu emzik gibi kullanıyor bazen biberonun agzını verıyorum parmagını içine koyup onu emiyo yatarken:)
Biberon ağzını versem emerken hava yutmaz mi.

Hastane den beri meme emmiyor, alsa da zorla 2 dk emip diliyle itiyor eliyle itiyor sanki zehir vermişim gibi bağırıyor :KK43: sahi. biberon ile veriyorum emip 2 yutsa 3 ağzında biriktirip ağzının yanından akıtıyor, dr brown gaz önleyici biberon ile veriyorum sütü ve mamayı, onu ekmekten zevk aliyor, emzik veriyorum diliyle itiyor:KK43: beni ekmesin den vazgeçtim keske emzik alsa, emzik alması için napabilirim, bir de ağzının yanından sütü atmaması için napabilirim, bunaldim :KK43:(((
Biberonu baştan beri vermeseydin keşke.. o kolay geliyo memeyi reddediyolar o yüzden.. sen yine de ısrarla emzirmeye çalış emzirdikçe artıcak sütün.. daha çok küçük çabuk yorulur zamanla her şey düzene girer..

Canım benim bebegim de emmedi hep sağıp biberonla verdim.emzigi de başta kesinlikle almadı.3 aydan sonra verdim aldı.emzik almayan bütün arkadaşlarım 3 aydan sonra verdiler.bütün bebekler aldı.yaklaşık 60 kişilik gruptan 15 inin bebegi 3. Aydan sonra emzik aldı.mutlaka dene.benim bebegim de aventin biberon unu bile almadi.lansinoh biberon almıştı.gerçekten canını sıkma geçecek atlatacaksin.

Allah bağışlasın yavrunu.benim bebegimde 7 buçuk aylık dogdu ve bir ay kadar emmedi sahip buberonla verdik.sonra tuttu çok sukur sabret bikmadan usanmadan erdirmeye çalış eninde sonunda tutar.en zor zamanı daha çok küçük gaz sorunu bütün gece agladigimi bilirim kızımla beraber.ama üç aylik olduğ da geçiyor sakin ve sabırlı ol yardım al annen kv esin.yoksa basedemessin gule gule buyut bebisini...

Sagdigindan dolayi sütün azalırsa arpa kaynat suyunu ilitarak iç.sütünün nasıl arttığını ve kıvamlı olduğunu göreceksin.inekler arpa yer sut olur ot yer sut olur.insanlar içinde gecerliymis.

Bi de hep ıkınıp kızarıyor gazdan dolayı, apramil conformil kullanıyorum yediklerine dikkat ediyorum, kucağımdan inmiyor neredeyse wc ye bile gidemiyorum, tüm bebekler mi boyle benimki mi boyle huysuz :KK43:(
canim psikolojin cok onemli
o kendini senden ayiramaz sen gergin ve sinirliysen ona gecer. sakin olmaya calis. inan hepsi oyle ama geçecek 3 aylik olsun rayina oturuyor. daha cok kucuk.emmesine calissan . sadece fizyoljik degil hem onum hem de annenin guvenli baglanmasi icin. biberonla verme . memenden emsin mecbur .

Benimki cins heralde bu 3 tur uyaniyor biberindan 2_3 çekip bırakıyor uyuyor, dürtüyorum ağzını kitliyor ve gülüyor, benle kafa buluyo .

Sütünü sag canım ver sütünü sık sık dene mama verme emzirr allh kolaylık versn anne sütü cok önmli

Gazı vardır muhtemelen,ondan reddediyordur memeyi yada biberonu. Tamamen bitkisel bir şurup var Nurse Harveys'in,ondan verebilirsin gazı için,ciddi rahatlatıyor. Ben 6 aya yakın kullandım hiç gaz problemi yaşamadık. Emzik konusuna birşey diyemem zira ben kızıma vermedim,çok elzem birşey olduğunu düşünmüyordum,bırakmak zorunda kalacağı bir alışkanlık eksik olsun diye düşünüp.
Beslerken emzirme posizyonunda beslemeye çalışın birde emzirmesenizde,kafasi biraz yüksekte olursa sızma daha az olur. Ama dediğim gibi önce gaz sorununu çözmek gerek,rahatça beslenebilmesi ićin. Gazı olmazsa rahat uyur aynı zamanda.
Sağlıkla büyütün bebeginizi

gerçekten anlamadığım ve mana veremediğim için soruyorum. artık yeni doğan cocugua neden hemen emzik veriliyor ?
tıbben bir acıklması mı var faydası mı var ?

Bilmiyorum zira emzik ver ısrarlarına rağmen hiç vermedim emzik

Hatta sen işte iken ne olacak denmişti

Oğlum biberon da almadı uyuyup içti 30 ay da beni emdi

Emzik emenler anneyi de kolay bırakıyor tık ağzına emziği iş kolaylaşıyor galiba

Intenette esd diye yontem var arastir emmeye oyle alistirabilirsin ben oyle alistirdim 1 aydan sonra simdi sukur emiyoruz ve sutumde cogaldi. Dr brons en iyisi kullan. Mamanin kivami sulu geliyordur sana aptamil cconformil oneriyim daha yogun kivamli ve gaz ile kaka probleni icin olan bir mama ben onu kullaniyorum daha iyi ve agzindan tasmaz bu mama. Bu arada tum bebekler bu surecte ayni. Moralini bozma asla.

Back
X