• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 bakıcı 2 bebek

Ya konu sahibesi haklı, haksız iyi bir anne veya değil yargılamak bize düşer mi? Ne durumda olduğunu tam olarak biz nasıl bilebiliriz.
Kadın çözüm önerisi sormuş, herkes vay ben şöyle iyi anneyim böyle iyi anneyim, ben bırakmadım çocuğumu iyi aferin hepiniz mükemmelsiniz.:))
Gerçekten bazı konular ego tatminine dönüyor, umarım yılın mükemmel anne ödülü sizin olur.
"Ben izin almıştım" diyen kişilerin çoğu bunun da bir seçenek olduğunu belirtmek için söylemiştir. Yoksa kendi adıma söyleyeyim çocuğuma bakmam kimsenin taktirini kazanmak için yaptığım bir eylem değil,tamamen içgüdüsel olarak yaptigim ve beni fazlası ile mutlu eden bir sorumluluktur.Öte taraftan konu sahibine siz bir çözüm önerisinde bulunmak istermisiniz?

Maddi olarak zorunlu değilseniz bence çalışmaniz doğru değil 2 aylık bir bebeğin suan size çok ihtiyacı var hem ilerdede pişman olabilirsiniz.

Ya bu kaçıncı sıkılıyorum konusu yapmayın Allah aşkına. Madem öyle neden bu kadar erken yaptınız 2.çocuğu? Daha bebek bari 1 yaşına kadar bekleyin lütfen.
Yaa bende bunu anlamıyorum .. maddi olarak zor durumda değilsiniz ama sırf sıkıldığınız için 3.5 aylık bebeğinizi bakıcıya bırakıp gideceksiniz işe.. ben bebeğim 4.5 aylıkken bırakıp sınava gidince bile vicdan azabı çekmiştim.

"Ben izin almıştım" diyen kişilerin çoğu bunun da bir seçenek olduğunu belirtmek için söylemiştir. Yoksa kendi adıma söyleyeyim çocuğuma bakmam kimsenin taktirini kazanmak için yaptığım bir eylem değil,tamamen içgüdüsel olarak yaptigim ve beni fazlası ile mutlu eden bir sorumluluktur.Öte taraftan konu sahibine siz bir çözüm önerisinde bulunmak istermisiniz?
Ben sizi alıntı yapmadım, genel olarak olumsuz yorumlara şaşırdım ve tepki gösterdim, zaten gerekli çözüm önerileri yapılmış. Kalan mesajların hepsi ben izin almıştımdan ziyade, ben o kadar küçükken bırakmadım, en iyi anne benim yönünde. Konuyu meşgul etmeye gerek yok, kişisel diyaloglara girmemek tercihim.

Ya konu sahibesi haklı, haksız iyi bir anne veya değil yargılamak bize düşer mi? Ne durumda olduğunu tam olarak biz nasıl bilebiliriz.
Kadın çözüm önerisi sormuş, herkes vay ben şöyle iyi anneyim böyle iyi anneyim, ben bırakmadım çocuğumu iyi aferin hepiniz mükemmelsiniz.:))
Gerçekten bazı konular ego tatminine dönüyor, umarım yılın mükemmel anne ödülü sizin olur.
İyi de burda herkes empati yaparak yorum yapıyor tabiki herkes kendi yaşantısından örnek verecek ..

İyi de burda herkes empati yaparak yorum yapıyor tabiki herkes kendi yaşantısından örnek verecek ..
Ben örnek vermelerden değil, ego tatminlerinden rahatsız oldum bunu da belirttim zaten. Ayrıca her yorum aynı yönde olmak zorunda değil, bu da benim fikrim konu sahibesinin üzerine çok gelinmiş anneliği sorgulanmış neredeyse her mesajda. Kimin ne kadar iyi anne olduğuna biz karar veremeyiz diye düşünüyorum. Dediğim gibi konuyu meşgul etmek istemiyorum, kişisel alıntılar yapmadım o yüzden.

Ben örnek vermelerden değil, ego tatminlerinden rahatsız oldum bunu da belirttim zaten. Ayrıca her yorum aynı yönde olmak zorunda değil, bu da benim fikrim konu sahibesinin üzerine çok gelinmiş anneliği sorgulanmış neredeyse her mesajda. Kimin ne kadar iyi anne olduğuna biz karar veremeyiz diye düşünüyorum. Dediğim gibi konuyu meşgul etmek istemiyorum, kişisel alıntılar yapmadım o yüzden.

Anneliği ego tatmini olarakmi goruyorsunuz hanımefendi?burda ben boyle iyi anneyim şöyle iyi anneyim diyen insanlarin sayisinin artması sizi niye bu kadar rahatsız etti?biran vicdanınız mi rahatsız oldu acaba merak ettim : )))

Ben sıkılırım diyip 2 bebegini yabanci birine emanet etmek ne garip...

Dikkat edin bu bebeler biraz büyüdükten sonra sizden sıkılmasinlar...

Insallah lohusa depresyonundasinizdir ve hemen silkelenip kendinize gelirsiniz..

3 bucuk aylik bebegin annesinden baska biseye ihtiyaci yok... hele tam 2 yas sendromuna ve kardese alismaya calisan bir bebeginde en cok annesine ihtiyaci var..

Baktandan sıkılıyorsaniz lütfen dogurmayin....

Anneliği ego tatmini olarakmi goruyorsunuz hanımefendi?burda ben boyle iyi anneyim şöyle iyi anneyim diyen insanlarin sayisinin artması sizi niye bu kadar rahatsız etti?biran vicdanınız mi rahatsız oldu acaba merak ettim : )))
Israrla polemik çıkarmaya çalışıyorsunuz ben niye annelikten rahatsız olayım, yazdığınızı bir daha okuyun lütfen ne dediğinizin farkında mısınız?
Benim rahatsız olduğum şey, inatla anlamak istememenize rağmen tekrar açıklayacağım. Konu sahibesi bir bakıcı iki çocuğa bakamıyor ne yapabilirim demiş, yorumların %90’ı vay sen nasıl annesin ben kendi çocuğuma iki yaşına kadar baktım tarzında. Ben bundan rahatsız oldum, ve gayet seviyeli bir şekilde kimseyi alıntılamadan belirttim.
Yoksa annelikten rahatsız olacak kadar katı kalpli değilim çok şükür

="Beruska, post: 54852498, member: 785772"]Ben acik acik yazdim anneliginizi yargilarim diye.
Lafiniz banaysa burdayim.
Hic iyi bir anne oldugumu dusunmuyorum oncelikle, hatalarla doluyum atarli giderli bi anneyim ama iki cocugum dogdugunda gozumu kirpmadan ucretsiz izne ciktim, kres yasina getirip isime geri dondum.
Iyi bir anne degilim ama vicdanli bir anneyim evelallah.
3 aylik sut kokuluyu birakin 2 yasindaki cocugu da elin bilmedigim kadinina teslim etmeyecek kadar da panter kilikliyim.
Eger maddi anlamda ihtiyaciniz varsa neden pespese iki cocuk, ben bunu anlamiyorum.
Profilinizde ogretim gorevlisi yaziyor, maddi olarak da ihtiyaciniz oldugunu dusunmuyorum ya neyse.
Annelik vicdan muhasebesiyle kimi zamanda can sIkintisiyla sinanir zaten.
Bari bu yavrular buyumeden 3. Yapmayin.
Bu arada ben yurtdisinda kimin kimsem olmadan yasiyorum esimle.
Oyle 1 dk dahi gonul rahatligiyla emanet edebilecegim kimsem olmadi cocuklarimi, hos olsa da emanet etmem.
aferin size.

Bence bir insanın anneliği yargılamak kimseye düşmez. Benim de şu an 3.5 aylık bebeğim var. Üstelik 2 haftadır çalışıyorum. İse gitmek psikolojik olarak bana çok iyi geldi. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü bakıyorlar. Yarım gün çalışıyorum ve sadece 4.5 saat ayrı kalıyorum. O sürenin yarısında da uyuyor zaten. Ben kötü bir anne miyim şimdi?

Bence bir insanın anneliği yargılamak kimseye düşmez. Benim de şu an 3.5 aylık bebeğim var. Üstelik 2 haftadır çalışıyorum. İse gitmek psikolojik olarak bana çok iyi geldi. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü bakıyorlar. Yarım gün çalışıyorum ve sadece 4.5 saat ayrı kalıyorum. O sürenin yarısında da uyuyor zaten. Ben kötü bir anne miyim şimdi?
Bende de iki çocuk var ve sanırım çok kötü bir anneyim. Biri gün boyu okulda zaten, diğerini de bir an önce okula başlasa da çalışsam modundayım. Çocuklarla boğulup, sinir harbi geçirmektense 4-5 saat çalışıp kafayı sıfırlayıp kaliteli zaman geçirmek daha iyi bence. Bana da büyüm oğlum okula başlayınca seviniyorum diye çok tepkiler oluyor ama eve gelip iki çocukla nasıl boğuştuğumu görünce herkes hak veriyor.

Israrla polemik çıkarmaya çalışıyorsunuz ben niye annelikten rahatsız olayım, yazdığınızı bir daha okuyun lütfen ne dediğinizin farkında mısınız?
Benim rahatsız olduğum şey, inatla anlamak istememenize rağmen tekrar açıklayacağım. Konu sahibesi bir bakıcı iki çocuğa bakamıyor ne yapabilirim demiş, yorumların %90’ı vay sen nasıl annesin ben kendi çocuğuma iki yaşına kadar baktım tarzında. Ben bundan rahatsız oldum, ve gayet seviyeli bir şekilde kimseyi alıntılamadan belirttim.
Yoksa annelikten rahatsız olacak kadar katı kalpli değilim çok şükür

Konu sahibi altın vurus yapmış arkadaşım.. konuda maddiyat felan hiçbişey yazmıyor..BUNALDIM yazmis evde sıkılıyorum demiş..Bizi üzen kısmı da bu oldu zaten.. işin ucunda 3 aylık ağzı süt kokan bebe ve 2 yas sendromunun yanında kardes kıskançlığı yasayacak bir çocuk varsa bu yorumlarin gelmesi çok normal..keske konu sahibesi konuyu açarken dikkatli olsaydı..

Ay konuş bacım Allahını seversen. Tabi ki kötü bir anne değilsin. Çünkü sen sadece bir anne değilsin. Hem annesin, hem insansın, hem de çalışan bir kadınsın. Kadınlar her şeyi aynı anda olabildikleri için bu kadar güçlüler.

Konu sahibi çalışma saatlerim 09:00 - 16:00 diyor. 3 saat süt iznim var diyor. Evim iş yerime 5 dk mesafede diyor. Güvendiğim bir bakıcım var diyor. Çalışmaya çok alışmışım diyor. Çocuklarımı cami avlusuna bırakıp yurtdışına kaçıcam demiyor.

Ay konuş bacım Allahını seversen. Tabi ki kötü bir anne değilsin. Çünkü sen sadece bir anne değilsin. Hem annesin, hem insansın, hem de çalışan bir kadınsın. Kadınlar her şeyi aynı anda olabildikleri için bu kadar güçlüler.

Konu sahibi çalışma saatlerim 09:00 - 16:00 diyor. 3 saat süt iznim var diyor. Evim iş yerime 5 dk mesafede diyor. Güvendiğim bir bakıcım var diyor. Çalışmaya çok alışmışım diyor. Çocuklarımı cami avlusuna bırakıp yurtdışına kaçıcam demiyor.
Hay ağzınıza sağlık

Ya calisma demek ne kolay sonra da kadinlarimiz evde hapsedilmek isteniyo dersiniz. evinin kadini cocuklarinin anasi ol deyince de kadin köle mi derdiniz. Once anne mutlu olmali calisinca mutlu oluyo demek ki . Kaldi ki calismayan ayaklari ustunde durmayan kadin yarin obur gun allah korusun bosandigi zaman o cocuklara nasil bakacak. Elbette herkrs kendi buyutmek ister cocugunu ama bu devirde yasam sartlarinda bu mumkun olmuyo malesef. Hic calismamis kisilere calisma evde cocuk bak demek kolay tabi. Ekmek elden su gölden..
Benim de suan 40 ım cikmadi daha dogum yaptim. 2 ay sonra ise baslicam. Ustelik evden de suan bile calısiyorum. Ozelde calisinca boyle malesef. Ay ben iznimi uzatayim vs. diye luksumuz yok. Baskasini buluverir yerine. 3 ay 5 ay sonra geleyim diyemezsin yok oyle dunya

Son düzenleme:

Bakıcım iki çocuğa birden bakmıyor diyor,bana çözüm önerisinde bulunun diyor, varmı çözüm öneriniz?

Back
X