Aylık mutfak masrafı bin tl az değil mi? Dayanıklı olanları aylık alıyorum meyve sebze vs. İçin genelde pazara gidiyorum. Özel bir yemek yapacaksam da marketten gerekli malzemeleri alıyorum o gün için.
Haklı olabilirsiniz ama duruma göre hareket ediyoruzBin mi tele?
Bizim sadece kahvaltılıklar tutuyor o kadar. Evde bir şey olmaması normal değil mi bu durumda?
Aylık 1000 lira mutfak için çok az dolap hep boş olur tabi. Bakliyat yağ et gibi ürünleri aylık. Sebze meyveyi haftalık alıyoruz. Pazar alışverişi daha bereketli oluyorAylık bin ₺ rahat mutfağa alışveriş yapıyorum ,alıyorum almıyorum dolap bomboş ihtiyaç harici birşey aldığım yok. Düzenli yaptığım bir yemek yok , bu yemegi iyi yapıyorum dedigim bir yemek yok zaten yapmaya kalksam mutlaka alisverise gidip malzeme almam gerekiyor sanki hic alışveriş yapmamışım gibi?
Hep birseyler eksik evde
Sizin düzeniniz nasıl ne önerirsiniz bana?
Aylık alışveriş mi mantıklı yoksa parça parça mı yapılmalı?
Deneyimli kisiler lütfen yardımcı olun evimin düzenini birtürlü kuramadım ben
Açıklayıcı yorumlar bekliyorum sizden
O zaman ucuz yollu az malzemeli daha az besleyici gıdalara yöneleceksiniz. Bol bol mevsim sebzesi, makarna falan. 1000 lira ile şu dönemde mutfak çevirmek hiç kolay değil. Problem sizde değil.Haklı olabilirsiniz ama duruma göre hareket ediyoruz
Güzel cevaplar var. Kuru besinler fasulye bulgur gibi bunlar olmalı elinin altında.kofte yapıp difrize koyabilirsin. Hafta da bir manav yapsan uygun olur. Sürekli alışveriş yorucu olur.Aylık bin ₺ rahat mutfağa alışveriş yapıyorum ,alıyorum almıyorum dolap bomboş ihtiyaç harici birşey aldığım yok. Düzenli yaptığım bir yemek yok , bu yemegi iyi yapıyorum dedigim bir yemek yok zaten yapmaya kalksam mutlaka alisverise gidip malzeme almam gerekiyor sanki hic alışveriş yapmamışım gibi?
Hep birseyler eksik evde
5 yıllık evliyim öncesinde 2.5 yılda memuriyet şark görevi yaptım. 7.5 yıldır yani şekilde yapıyorum. Aylık toplu alışveriş. Bakliyattan ete varana kadar toplu alırım. Aylık olacak şekilde. Çöp poşeti temizlik malzemeleri hepsini. Bir dahaki ay bitmemiş olanı az alırım. Yada çok fazla kalmışsa hiç almam başka bir ihtiyaca yönelirim. Ve kesinlikle yazardım. Eksikleri neyi ne kadar alacağımı falan. Hiç elimin altında şu yemeği yapacağım malzeme yok durumunu yaşamadım. Daha bereketli olduğunu düşünüyorumAylık bin ₺ rahat mutfağa alışveriş yapıyorum ,alıyorum almıyorum dolap bomboş ihtiyaç harici birşey aldığım yok. Düzenli yaptığım bir yemek yok , bu yemegi iyi yapıyorum dedigim bir yemek yok zaten yapmaya kalksam mutlaka alisverise gidip malzeme almam gerekiyor sanki hic alışveriş yapmamışım gibi?
Hep birseyler eksik evde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?