Atla deve değil ki ne var bunda.Turk mutfağında klasik ana malzemeler bellidir.Ozel birşey yapacaksanız onu gider alırsınız.Aylık bin ₺ rahat mutfağa alışveriş yapıyorum ,alıyorum almıyorum dolap bomboş ihtiyaç harici birşey aldığım yok. Düzenli yaptığım bir yemek yok , bu yemegi iyi yapıyorum dedigim bir yemek yok zaten yapmaya kalksam mutlaka alisverise gidip malzeme almam gerekiyor sanki hic alışveriş yapmamışım gibi?
Hep birseyler eksik evde
Sizin düzeniniz nasıl ne önerirsiniz bana?
Aylık alışveriş mi mantıklı yoksa parça parça mı yapılmalı?
Deneyimli kisiler lütfen yardımcı olun evimin düzenini birtürlü kuramadım ben
Açıklayıcı yorumlar bekliyorum sizden
Bende sizin gibi üst üste iki gün pilav yapmam . Yada üst üste kıyma etli yemek. Haftanın günlerine karbonhidrat, protein, vitamin dağıtırım çok stratejik oluyor ama hem sağlıklı oluyor hem daha düzenliBende 15 aydır evliyim. Genellikle haftalık markete çıkıyoruz ve haftada bir pazara gidiyoruz. Ben mevsim sebzesini çok severim. Bir gün ıspanak , Bir gün karnabahar/bürüksel lahanası dönüşümlü olarak pisiriyorum. Kendime pırasa alırım eşim sevmez. Ona yemek kalınca pırasa yaparim. Bir gün kırmızı et yemeği yeriz( bazen dışarıdan söyleriz kebap şeklinde bazen köfte yaparim gibi) etin yanina brokoli salatası yapiyorum. Bir gunde kuru fasulye ya da nohut yaparim. Yemekleri iki günlük yapiyorum genelde ancak su an yüksek lisans yaptığım için üç günde yiyoruz çok vakit bulamıyorum çünkü. Bir gün de balık alıyoruz genelde.
Bir gün sebze
Bir gün balık
Bir gün baklagil
Bir gün kırmızı et/ tavuk gibi düşünüp düzen oturursanız rahat oluyor.
1000 ne kız artık bin liraya ancak 5 poşet şey zor alırsın et süt yumurta bakliyat. Bunun haftalık meyve sebzesi içeceği atıştırmalığı kuruyemişi var. Haftalık liste yapmaya çalış yemek için. Ona göre haftalık alışveriş yaparsınAylık bin ₺ rahat mutfağa alışveriş yapıyorum ,alıyorum almıyorum dolap bomboş ihtiyaç harici birşey aldığım yok. Düzenli yaptığım bir yemek yok , bu yemegi iyi yapıyorum dedigim bir yemek yok zaten yapmaya kalksam mutlaka alisverise gidip malzeme almam gerekiyor sanki hic alışveriş yapmamışım gibi?
Hep birseyler eksik evde
Sizin düzeniniz nasıl ne önerirsiniz bana?
Aylık alışveriş mi mantıklı yoksa parça parça mı yapılmalı?
Deneyimli kisiler lütfen yardımcı olun evimin düzenini birtürlü kuramadım ben
Açıklayıcı yorumlar bekliyorum sizden
Evde 2 çocuk var 4 kişilik bir aileyiz vallahi her markete giriş çıkışımız 500 aylık 3000 kesin buluyor 1000 tl nasıl anlayamadım bendeBin mi tele?
Bizim sadece kahvaltılıklar tutuyor o kadar. Evde bir şey olmaması normal değil mi bu durumda?
Hamarat ev kadını :) masalahAylık alışveriş yaparım ama her hafta meyve-sebze alışverişi de yaparım.
Kahvaltılıklar, süt yumurta eksik etmem.
Yoğurt için her hafta sütüm gelir, mayalarım.
Et, kıyma ve tavuk aylık alışverişlerde alırım.
Bütün tavuk da alırım, haşlar, suyunu bölerim, etlerini didikler ayırırım pilavlık çorbalık.Hepsi dondurucuya.
Et ve kemik suyu da aynı şekilde.
Kıymayı yemeklik ve köftelik ayırır dondurucuya koyarım onu da.
Yazın taze fasulye,kızartılmış patlıcan,biber dolması, menemen, domates sos vs attım dondurucuya yine.
Pasta malzemelerini asla eksik etmem.Un,kakao,kabartma tozu, şeker, krema vs hepsi bulunsun isterim.
Bakliyatlarımdan da biten olursa not alırım, onları da eksik etmem.
Erişte makarna falan da.
Kuruyemiş ve abur cuburu aylık alırım.
Un, yağ, soğan, patates bitmeden yenisini alırım.
Temizlik malzemelerini de aylık alırım, her ay lazım olmaz zaten.
Not alma alışkanlığım vardır.Biten şeyi yazarım hemen.
Yemek yapma alışkanlığım da tamamen çocuklara göre bu sıra. Bunu da yesinler, bunu sevmiyorlar, şunu yesinler falan.
Bir gün sebze ise bir gün bakliyat, diğer gün et tavuk balık olabilir. Öyle kafama göre.
Herkese bereketli günler yıllar dilerim.
Valla ben oyle bir listeye sahip degilim. Deneme yanilma yoluyla yapiyorum. Instagramdan duyduklarimi deniyorum, kimisi oluyor kimisi olmuyorpamuk musun nesin salça tereyağı dondurun mesajınız dikkatimi çekti, dondurulabilir gıdalar için bir liste vs. var mı bildiğiniz? Tereyağı dondurabileceğimi bilmiyordum valla öğrendiğim de çok iyi oldu
Tereyağını porsiyonlara bölüp ayriayri dondurursaniz kesmek de zorlanmaz hem de hepsini eritmemis olursunuzpamuk musun nesin salça tereyağı dondurun mesajınız dikkatimi çekti, dondurulabilir gıdalar için bir liste vs. var mı bildiğiniz? Tereyağı dondurabileceğimi bilmiyordum valla öğrendiğim de çok iyi oldu
Ben sütü de donduruyor um . Mesala kutu süt arttı ,o ara yapacağım birşey yok ya da evden gideceğim donduruyorum kapağını kapatıp. Sutcuden aldığım sütü de fazla gelirse pişirip su şişesine koyup dondurup lazım olunca çıkarıp eritip kullanıyorum. Konserve denemedim hicValla ben oyle bir listeye sahip degilim. Deneme yanilma yoluyla yapiyorum. Instagramdan duyduklarimi deniyorum, kimisi oluyor kimisi olmuyor
Youtubede nasil saklanır videolari var. Refika'nin kanalinda var bir video. Ona bakabilirsiniz.
Benim dondurduklarim;
Doğranmış sogan, biber, havuç, maydanoz, dereotu, bozulmak uzere olan meyveleri smoothie icin donduruyorum, dondurmamsı bir seyler de yapilabilir.
Bamya, fasulye, barbunya, bezelye klasik zaten bunlar.
Borek, sarma, dolma, taze kiyma ile yapilmis manti, artan pankekler, poğaça,
tereyagi, salça, et, tavuk(kimisi buna zararli diyor ama hicbir sorun yasamadik simdiye kadar), kemik suyu, artan sarma dolma içi, ceviz,
taze ekmek, lavaş, firin yemeklerinde tepside kalan suyu donduruyorum, sarimsagi soyup kavanoza doldurup alt dolaba koyuyorum.
Simdilik aklima bunlar geldi. Daha da vardir ama hatirlayamadim.
Salçayı buz küplerine doldurup donunca posetlere alabilirsiniz. Et sularini kagit bardaklarda donduruyorum. Biber sogan yesillikleri de buzdolabi posetini 2 3 parca baglayarak kullaniyorum.
Gecen bir sayfada, elinizde sütünüz yoksa ev yogurdunuzdan bir mayalamalık buzluga atabilirsiniz demislerdi. Yaptim ama erirken kesildi.
Artan süt fiyatlari icin de bir çözüm ararken sutlerin konserve yapıldığını gördüm. Ne kadar guvenli bilmiyorum. 3 4 ay dayanir diyorlar.
Ben donduruyorum mesela 1 kg alıyorum ya fazla geliyor bize yarıya kesip buzluğa koyuyorum. Ben hazır salça kullanmıyorum . Ama annem bazen İskender’e sos için alıyordu o zaman da küfleniyor poşetleyip buzluğa koyuyoruzpamuk musun nesin salça tereyağı dondurun mesajınız dikkatimi çekti, dondurulabilir gıdalar için bir liste vs. var mı bildiğiniz? Tereyağı dondurabileceğimi bilmiyordum valla öğrendiğim de çok iyi oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?