merhaba,Merhaba herkese.Birkaç gün önce maalesef ki tüp bebek tedavim olumsuz sonuçlandı 2022 ye 1 ameliyat 1 yumurta takibi ve 1 tüp bebek sığdırdım bunlardan öncesinde 2 negatif yumurta takibi…Tekrar hemen tedaviye başlayabiliyor muyuz bu süreç nasıl ilerliyor tüp bebek yaptırmak özellikle benim tercihim olmuştu doktorum aşılama düşünüyordu tekrar tüp bebek mi denemeliyim yoksa aşılama mı pcos hastasıyım sadece onun dışında olmaması için hiçbir neden yok çok fazla yumurta var fakat toplanan yumurta sayısı çok az doğal olarak oluşan embriyo sayısı veya kalitesi de kısıtlı olabiliyor nasıl bir yol izlemeliyim? biraz beklesem diyorum sonra beklemek bana sadece zaman kaybetttirir diye düşünüyorum bir yandan rahim beden de yoruldu
Bir ameliyat, 2 düşükle sonuçlanan gebeliklerim ve 2 olumsuz tüp bebek serüvenimin sonucunda oluşan deneyimimde acele etmemek. Kafanı dağıtmanı tavsiye ederim. O süreç içinde beslenmene çok dikkat et ve spor - yürüyüş çok önmli diyebilirim. 5 sene tedavi gördüm. Pcos olup kendiliğinden hamile kalan o kadar çok arkadaşım var ki. Çoğu alternatif tıp ile hamile kaldılar.Merhaba herkese.Birkaç gün önce maalesef ki tüp bebek tedavim olumsuz sonuçlandı 2022 ye 1 ameliyat 1 yumurta takibi ve 1 tüp bebek sığdırdım bunlardan öncesinde 2 negatif yumurta takibi…Tekrar hemen tedaviye başlayabiliyor muyuz bu süreç nasıl ilerliyor tüp bebek yaptırmak özellikle benim tercihim olmuştu doktorum aşılama düşünüyordu tekrar tüp bebek mi denemeliyim yoksa aşılama mı pcos hastasıyım sadece onun dışında olmaması için hiçbir neden yok çok fazla yumurta var fakat toplanan yumurta sayısı çok az doğal olarak oluşan embriyo sayısı veya kalitesi de kısıtlı olabiliyor nasıl bir yol izlemeliyim? biraz beklesem diyorum sonra beklemek bana sadece zaman kaybetttirir diye düşünüyorum bir yandan rahim beden de yoruldu
Merhaba ben de de pcos var fakat hic bir yan etkisini tasimiyorum tüp bebek doktoru sadece yumurta fazlaligi kismini tasidigimi soyledi. 3yildir bebek istegimiz vardi 6-7 ay yumurta takibi yaptirdim 1 basarisiz asilamam var her sey guzelken bir turlu olmadi esimde de ben de de bir sorun yok ben bu bekleme surecinde cok yiprandim pandemi sureci araya girince de uzadi falan derken psikolojk bunalima girdim sebep olsa tedavi olurduk ama yoktu ve olmuyordu en son esimle karar verdik tüp bebek yaptirdik cok sukur ki suan ilk denemede hamileyim ... Aramizda konsuuyoruz keske bu vakte kadar asilama ve yumurta takipleriyle bosa vakit harcamasaydik direkt tup bebek yaptirsaydik dedik benim size tavsiyem durumunuz varsa tup bebek yaptirin klinikte cok onemli bu açidan biz bahcecide yaptirdik tabii tercih sizindir . Tup bebekte şu gibi faydalar var yumurta kaliteniz dusukse veya esinizde sperm sorunu varsa bir sekilde hamile kalmaya engel bir baska sorun olsa bile onlar laboratuvarda en kaliteli yumurtalar ve spermleri birlestirip embriyo olusturuyorlar rahimi hazirlamak adina ilaclar kullaniliyor tutma olasiligi 50,60 yani ama asilama normal iliskideki sans gibi vakit harcamaya degmez benim gorusum simdiki aklim olsa beklemezdim bu dereceMerhaba herkese.Birkaç gün önce maalesef ki tüp bebek tedavim olumsuz sonuçlandı 2022 ye 1 ameliyat 1 yumurta takibi ve 1 tüp bebek sığdırdım bunlardan öncesinde 2 negatif yumurta takibi…Tekrar hemen tedaviye başlayabiliyor muyuz bu süreç nasıl ilerliyor tüp bebek yaptırmak özellikle benim tercihim olmuştu doktorum aşılama düşünüyordu tekrar tüp bebek mi denemeliyim yoksa aşılama mı pcos hastasıyım sadece onun dışında olmaması için hiçbir neden yok çok fazla yumurta var fakat toplanan yumurta sayısı çok az doğal olarak oluşan embriyo sayısı veya kalitesi de kısıtlı olabiliyor nasıl bir yol izlemeliyim? biraz beklesem diyorum sonra beklemek bana sadece zaman kaybetttirir diye düşünüyorum bir yandan rahim beden de yoruldu
Pcoslarda yumurta kalitesiz diye bir sey gercekten yok ön yargili olmamak lazim iyimser olun bazilarinda hic bir rahatsizlik yokken bile kalitesiz yumurta cikabiliyor bunu da dusunmek lazimMerhaba herkese.Birkaç gün önce maalesef ki tüp bebek tedavim olumsuz sonuçlandı 2022 ye 1 ameliyat 1 yumurta takibi ve 1 tüp bebek sığdırdım bunlardan öncesinde 2 negatif yumurta takibi…Tekrar hemen tedaviye başlayabiliyor muyuz bu süreç nasıl ilerliyor tüp bebek yaptırmak özellikle benim tercihim olmuştu doktorum aşılama düşünüyordu tekrar tüp bebek mi denemeliyim yoksa aşılama mı pcos hastasıyım sadece onun dışında olmaması için hiçbir neden yok çok fazla yumurta var fakat toplanan yumurta sayısı çok az doğal olarak oluşan embriyo sayısı veya kalitesi de kısıtlı olabiliyor nasıl bir yol izlemeliyim? biraz beklesem diyorum sonra beklemek bana sadece zaman kaybetttirir diye düşünüyorum bir yandan rahim beden de yoruldu
Çok kilo aldım bu süreçte şu an diyete başladım en azından kendimi biraz daha iyi hissederim düşüncesiyleBir ameliyat, 2 düşükle sonuçlanan gebeliklerim ve 2 olumsuz tüp bebek serüvenimin sonucunda oluşan deneyimimde acele etmemek. Kafanı dağıtmanı tavsiye ederim. O süreç içinde beslenmene çok dikkat et ve spor - yürüyüş çok önmli diyebilirim. 5 sene tedavi gördüm. Pcos olup kendiliğinden hamile kalan o kadar çok arkadaşım var ki. Çoğu alternatif tıp ile hamile kaldılar.
Büyük olasılık tekrar tüp bebek deneriz riske atmak istemem bende bir süre dinlenmem gerektiğini fark ettim hem ruhen hem fiziken hemde maddi olarak kendimizi toparlayıp tekrar deneyeceğizMerhaba ben de de pcos var fakat hic bir yan etkisini tasimiyorum tüp bebek doktoru sadece yumurta fazlaligi kismini tasidigimi soyledi. 3yildir bebek istegimiz vardi 6-7 ay yumurta takibi yaptirdim 1 basarisiz asilamam var her sey guzelken bir turlu olmadi esimde de ben de de bir sorun yok ben bu bekleme surecinde cok yiprandim pandemi sureci araya girince de uzadi falan derken psikolojk bunalima girdim sebep olsa tedavi olurduk ama yoktu ve olmuyordu en son esimle karar verdik tüp bebek yaptirdik cok sukur ki suan ilk denemede hamileyim ... Aramizda konsuuyoruz keske bu vakte kadar asilama ve yumurta takipleriyle bosa vakit harcamasaydik direkt tup bebek yaptirsaydik dedik benim size tavsiyem durumunuz varsa tup bebek yaptirin klinikte cok onemli bu açidan biz bahcecide yaptirdik tabii tercih sizindir . Tup bebekte şu gibi faydalar var yumurta kaliteniz dusukse veya esinizde sperm sorunu varsa bir sekilde hamile kalmaya engel bir baska sorun olsa bile onlar laboratuvarda en kaliteli yumurtalar ve spermleri birlestirip embriyo olusturuyorlar rahimi hazirlamak adina ilaclar kullaniliyor tutma olasiligi 50,60 yani ama asilama normal iliskideki sans gibi vakit harcamaya degmez benim gorusum simdiki aklim olsa beklemezdim bu derece
Ben pcostan kaynaklı yumurta kalitesiz demedim benden toplanan yumurta az olduğu için elinizde kısıtlı embriyo oluşuyor bu da çok sayıdaki embriyosu olanlara göre kalitesiz olma ihtimali benim zararıma anlamında bende başıma gelen ihtimalden bahsetmek istemiştim yoksa elbette sadece 1 orta kalite embriyo ile bile hamilr kalabilen var herşey nasipPcoslarda yumurta kalitesiz diye bir sey gercekten yok ön yargili olmamak lazim iyimser olun bazilarinda hic bir rahatsizlik yokken bile kalitesiz yumurta cikabiliyor bunu da dusunmek lazim
Benim 15tane 5.gun AAkalite embriyo olustu belki umudunuzu artiririm diye yaziyorum Allah en kisa zamanda size de evlat nasip etsin insallah
Benim merak ettigim sizin az mi embriyonuz olmustu yani normalde pcoslarda fazla yumurta oluyor cogunda embriyoda cok oluyor yanlis anlamayin o anlamda tam anlayamadim sanirim kesinlikle 1 embriyo bir gebelik demektir zaten sayilara fazla takilmamak lazim ben gec saatte okudugum icin gozumden kacti bazi seyler :)Ben pcostan kaynaklı yumurta kalitesiz demedim benden toplanan yumurta az olduğu için elinizde kısıtlı embriyo oluşuyor bu da çok sayıdaki embriyosu olanlara göre kalitesiz olma ihtimali benim zararıma anlamında bende başıma gelen ihtimalden bahsetmek istemiştim yoksa elbette sadece 1 orta kalite embriyo ile bile hamilr kalabilen var herşey nasipçok teşekkür ediyorum sağlıkla büyütün evladınızı
Normal şartlarda evet çok fazla yumurtam vardı doktorum 30 40 yanlış hatırlamıyorsam yumurtaya girdim sadece 4 tane toplandı dedi benim anestezi etkim daha tam geçmemişken doktorum yanıma geldiğinde bile kötü haber dedi bana 4 yumurtadan 3 ünde işlem yapılmış 2 embriyo oluşmuş biri kötü kalite tutmaz dendi sadece 1 tane orta kalite yumurta vardı o transfer edilmişti..Benim merak ettigim sizin az mi embriyonuz olmustu yani normalde pcoslarda fazla yumurta oluyor cogunda embriyoda cok oluyor yanlis anlamayin o anlamda tam anlayamadim sanirim kesinlikle 1 embriyo bir gebelik demektir zaten sayilara fazla takilmamak lazim ben gec saatte okudugum icin gozumden kacti bazi seyler :)
Bence de dinlenin oyle tup bebek yaptirin ama nacizane tavsiyem fazla beklemeden harekete gecmek en mantiklisi zaman gecince aleyhimize oluyor her sey...
Cok sagolun Allah size de en kisa zamanda nasip etsin
Ben şoyle bir sey de duydum bazi hastanelerde boyle olumsuz seyler soylenilen sonra hastane ve doktor degistirip bambaska guzel sonuc alan da cok acaba gittiginiz yerle alakali olabilir mi bir de ek olarak takviyeler veriyorlar yumurtaya yarar saglamak icin , haricince örnek veriyorum bu ay yumurtalar kotuyse obur ay cok daha iyi olabiliyormus ya da bu ay cok olup obur ay daha az seklinde degisiyormus insallah en kisa zamanda Allah yolunuzu çiceklendirsinNormal şartlarda evet çok fazla yumurtam vardı doktorum 30 40 yanlış hatırlamıyorsam yumurtaya girdim sadece 4 tane toplandı dedi benim anestezi etkim daha tam geçmemişken doktorum yanıma geldiğinde bile kötü haber dedi bana 4 yumurtadan 3 ünde işlem yapılmış 2 embriyo oluşmuş biri kötü kalite tutmaz dendi sadece 1 tane orta kalite yumurta vardı o transfer edilmişti..
Merhaba benimde bugün negatifle sonuçlandı ilk tüp bebek deneyimim. Ve ben de pcosum ve benimde embriyolarımin kalitesi iyi değil bır de iki tane transfer edilmişti ama tutmadı ilaçları bıraktım adet olduğunda gel dedi Dr um siz görüştünüz mu Dr la?Merhaba herkese.Birkaç gün önce maalesef ki tüp bebek tedavim olumsuz sonuçlandı 2022 ye 1 ameliyat 1 yumurta takibi ve 1 tüp bebek sığdırdım bunlardan öncesinde 2 negatif yumurta takibi…Tekrar hemen tedaviye başlayabiliyor muyuz bu süreç nasıl ilerliyor tüp bebek yaptırmak özellikle benim tercihim olmuştu doktorum aşılama düşünüyordu tekrar tüp bebek mi denemeliyim yoksa aşılama mı pcos hastasıyım sadece onun dışında olmaması için hiçbir neden yok çok fazla yumurta var fakat toplanan yumurta sayısı çok az doğal olarak oluşan embriyo sayısı veya kalitesi de kısıtlı olabiliyor nasıl bir yol izlemeliyim? biraz beklesem diyorum sonra beklemek bana sadece zaman kaybetttirir diye düşünüyorum bir yandan rahim beden de yoruldu
Amin hepimizin inşaAllah.Doktoruma gitmeden önce uzun süre takip ediyordum muayenehanesi var kendisinin orada muayeneleri oldum anlaşmalı olduğu tüp bebek merkezi var opu transfer orada gerçekleşti merkezde iyi bir merkez daha öncesinde başka bir doktorla yumurta takibi yaptı 2 kez hemde ama herşey boşaymış ben bu doktoruma gelince muayeneden sonra benden direkt hsg testi istedi myom-polip çıktı.rahmimdeki polipten dolayı bu şekilde hamile kalamayacağımı öğrendim ameliyat oldum eski yerde yine devam etseydim yine belki boş boşuna hem maddi hem manevi zarar görecektim.doktorum bana çok güven verdi 1 sene olacak neredeyse gidip geleli o yüzden ondan yana içim rahatBen şoyle bir sey de duydum bazi hastanelerde boyle olumsuz seyler soylenilen sonra hastane ve doktor degistirip bambaska guzel sonuc alan da cok acaba gittiginiz yerle alakali olabilir mi bir de ek olarak takviyeler veriyorlar yumurtaya yarar saglamak icin , haricince örnek veriyorum bu ay yumurtalar kotuyse obur ay cok daha iyi olabiliyormus ya da bu ay cok olup obur ay daha az seklinde degisiyormus insallah en kisa zamanda Allah yolunuzu çiceklendirsin
Evet banada regl olduğunda haber ver denmişti bende yeni regl oldum dün gittim muayene oldum rahmin durumuna bakıldı bi sorun yoktu biraz sohbet ettik tedavi süreciyle ilgiliMerhaba benimde bugün negatifle sonuçlandı ilk tüp bebek deneyimim. Ve ben de pcosum ve benimde embriyolarımin kalitesi iyi değil bır de iki tane transfer edilmişti ama tutmadı ilaçları bıraktım adet olduğunda gel dedi Dr um siz görüştünüz mu Dr la?
O kadar iyi anlıyorum ki hele benim ilk negatifimdi yıllardır tedavi görenlere şahit oldum bende doktoruma öyle söyledim hem maddi olarak toparlanmak istiyorum hemde diyete başladım 75 kiloydum kendimden rahatsız oluyordum biraz kendime gelmek için birkaç ay erteledik size de tavsiyem kafanızı biraz toparlayın yorucu maalesef ki psikolojikmen maddi olarak zordu daha da zamanla zorlaşacak şubatta ilaçlara tekrar zam gelecekmiş doktorum söyledi zor işler Allah hepimizin yüzünü güldürsün emeklerimizin karşılığını versin inşallah.Tekrar tedaviye başlamak için değil o çağırma yani bende öyle değildi rahmin durumunu kontrol etmek içindi bende dün gittim doktorum muayene etti bi sorun var mı rahim ne durumda diye sonrasında tedaviyle ilgili sohbet ettik bende nasipse ramazandan sonra tekrar denemeyi düşünüyorum onları konuştuk.Doktorum bana 2 tedavimde de ilaçlar hariç vitamin vs vermedi özellikle yumurta takibinde sanırım sormuştum kullanmamı tavsiye ettiğiniz vitamin vs var mı diye hayır demişti o yüzden ne söylesem yanlış olur.Ben sadece d vitamini kullanıyorum onu da doktor tavsiyesiyle değil kendim başladım düştüğü için değerim.Aynı durumdayım dün kan değerim 2.5 çıktı. Bugün arayıp reglin ilk günü arayın randevu için dediler ama ben ilk değil 2.reglimde arıcam. Çok yıprandım maddi manevi bedenen.
Bu arada vitamin ya da takviye öneriniz var mı pharmasupra ya da türevi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?