- Katılım
- 19 Nisan 2019
- Mesajlar
- 5.001
- Emoji Skoru
- 13.676
- Puanlar
- 248
- Konu Sahibi kullanicixaj01
-
- #161
Lady Di bile dirilip gelse sınıf analığına karşı çıkardı..Ben konu sahibinin diğer konusuna da vakıfım. Hiç masum bir profil çizmiyor.
Hiç bir Öğretmen veli ona hediye almadı diye veliyi eleştirmez, suçlamaz hem de yüzüne yüzüne.. Siz buna inanmışsanız bu sızin sorununuz..
Ama ben inanmıyorum.
Konu sahibi tuhaf bir hırsa sahip. Önceki konuda sınıf annesi kadına bilenmişti o kadar insan hiçbir şeye katılmak zorunda değilsin Cimer ne alaka dedi ama o vazgeçmemiş ortalığı kaosa çevirmiş..
Allah bilir nasıl bir ruh hali ile olaylara yaklaşıyor ki Öğretmen artık çocuğa acımış..
Kolye işini naptınız?Bizim sınıf annesi de böyle bir kadın değil hatta çok yoğun iş hayatı var sarmayı kendine bile sardığını sanmıyorum
Okula zaten artık randevusuz veli girişi yok. Okul gösterilerinde de gayet dengeli oluyor danslarda falan. Özel gün konuşmasında da öğretmen gruba yazıyor bizim sınıf adına şu kadar sayıda konuşacak çocuk lazım. İstekli veli varsa bana yazsın diyor. İlk yazanlar seçiliyor. Orada da çocukla alakalı mesela genelde kız çocuklar atak bizim sınıfta onlar konuşuyor.
Şu zamanda kimsenin öyle bir vakti yok zaten.
Hediye seçimini neden tek kişi seçiyor deniyorsa da 20-30 kişi her telden bir ses çıkıyor alınacak çiçek de bir kişi seçiversin ölmeyiz yani.
Mezuniyet demiştim ve seneye mezun olacak önümüzde uzun bir sene var yaniKolye işini naptınız?
Çernobil abla da gerçekte var olsaydı sınıf analığına karşı çıkardı…
Aklınıza ilk geleni yaparsanız öyle olur, ne bu şikayet merakınız, şikayet ettiniz diye kimseye bir şey olmuyor böyle basit şeyler için. Şimdi düşünüp duracaksınız, aklınız çocukta kalacak...şöyle oldu ben bir şikayette bulundum sınıf anneliği uygulaması halen sürüyor diye sonra bir anne bana bakarak beni kim şikayet ettiyse onu bulucam şöyle böyle diye rahatsız edici bir tavır takındı. Bende kendimi açıklamak zorunda kaldığım için huzursuz oldum. Okul ifşa etmiş gibi ismimi. Sonra öğretmene dedim ki sınıf çok gergin ve ben tedirginim sınıf değişikliği istiyorum. Öğretmen sorun yok sorun sende sorun senin bakış açında, anne olarak kendini sorgula dedi. Oğlum o sınıfta ve okuldan alsam çok etkilenicek ne yapıcam.
Vay be çocuk tehdit altında ha. Eğitim dünyasına bak. Daha neler duyacağız . Öğretmenden ödü patlayan çocuklar yetişecek . Kendine güvensiz . Sınıf anneliği sistemini yıkan çocuk, senin özgüvenine kurban.Aklınıza ilk geleni yaparsanız öyle olur, ne bu şikayet merakınız, şikayet ettiniz diye kimseye bir şey olmuyor böyle basit şeyler için. Şimdi düşünüp duracaksınız, aklınız çocukta kalacak...
Müdüre söyledim anneyi değil bazı yaptırımlardan bahsettim kişisel olarak kendisi sevdiğim bir hanım ama şimdi olsa onuda söylemezdim
Demin bir üye konu açtı, iş bulmam lazım çok zordayım, okul pikniğine istenen 500 TL için ele güne muhtaç kaldım yazdı. Vermesin göndermesin demek kolay, 9 yaşında çocuk arkadaşları giderken o evde oturacak. Niye çünkü sınıf annesi öyle istemiş, kişi başı maliyeti 500 TL piknik organizasyonu yapmış. İnsan olan ailelere mail gönderir, durumu olmayan bize bildirsin, elimizden geleni yaparız yazar. Ama yok herkes onların belirlediğini verecek yoksa çocuk evde oturur. Yazık değil mi bu kadına ve çocuğuna? Yer silerim o işe bile razıyım diyor. Okullarda kişilerin zevkine isteğine fikirlerine göre uygulama yapılamaz. İş hayatı da böyle diyenler olmuş, bu çocukları yetişkinlerle kıyaslıyorlar. Memnun değilsen başka iş arar bulur gidersin. Çocuk ve durumu olmayan aile ne yapsın, karşılayamadığı her etkinlik için okul mu değiştirsin ya da çocuk hiç bir aktiviteye katılmasın mı?sınıf annesinin ne yaptırımı olabilir ki?
en fazla hediye vs için para toplar katılmazsınız olur biter..
zaten ilkokulda sınıf annesi demek öğretmenin angarya işlerini yapan kişi neticede.
gezi olur sınıfa birşey lazım olur paraları toplar. sınıf parasıyla a4 alır verir öğretmene. vs vs..
yasak yasakta kim yapsın istiyorsunuz bunları öğretmen mi? ona bakarsanız öğretmenlerin para toplamasıda yasal değildir diye düşünüyorum.
birde memlekette her yasağa uyuluyormuş havasıyla yasak diye şikayet etmeniz.
keşke uyulsa keşke bir japonya olsak ama değiliz.
adam tabloları satmış satın alan adama geri hediye! etmiş adam tekrar satışa çıkarmış bu döngü devam etmiş.. her kural kaide bitti sınıf anneliğinin yasaklığına kaldık..
İşte sisteme karşı olgun ve dayanıklı çocuklar yetiştirmek ona bu bilinci kazandırmak gerekiyor. Çocuk aklımla bazı arkadaşlarımı hatırlıyorum 23 Nisan etkinliğine bu tür faaliyetlere katılmazlardı ama mentalleri kuvvetliydi umurlarında değildi. O çocuklara helal olsun diyorum şimdi.Demin bir üye konu açtı, iş bulmam lazım çok zordayım, okul pikniğine istenen 500 TL için ele güne muhtaç kaldım yazdı. Vermesin göndermesin demek kolay, 9 yaşında çocuk arkadaşları giderken o evde oturacak. Niye çünkü sınıf annesi öyle istemiş, kişi başı maliyeti 500 TL piknik organizasyonu yapmış. İnsan olan ailelere mail gönderir, durumu olmayan bize bildirsin, elimizden geleni yaparız yazar. Ama yok herkes onların belirlediğini verecek yoksa çocuk evde oturur. Yazık değil mi bu kadına ve çocuğuna? Yer silerim o işe bile razıyım diyor. Okullarda kişilerin zevkine isteğine fikirlerine göre uygulama yapılamaz. İş hayatı da böyle diyenler olmuş, bu çocukları yetişkinlerle kıyaslıyorlar. Memnun değilsen başka iş arar bulur gidersin. Çocuk ve durumu olmayan aile ne yapsın, karşılayamadığı her etkinlik için okul mu değiştirsin ya da çocuk hiç bir aktiviteye katılmasın mı?
Bir kişi sabitlenmesin nöbetleşe yapılsın bu uygulama. Her veli bir aktiviteye gönüllü olursa daha şeffaf olur. Çocukların okul aktivitesi angarya mı, her ay onlarca aktivite mi yapılıyor?
@MuneKonunun kapatılmasını istiyorum
Sen doğru olanı yaptın kaptanKonunun kapatılmasını istiyorum