1. Sınıf öğretmeni ile tartıştım oğlum için endişeleniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kullanicixaj01

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
151
Puanlar
18
şöyle oldu ben bir şikayette bulundum sınıf anneliği uygulaması halen sürüyor diye sonra bir anne bana bakarak beni kim şikayet ettiyse onu bulucam şöyle böyle diye rahatsız edici bir tavır takındı. Bende kendimi açıklamak zorunda kaldığım için huzursuz oldum. Okul ifşa etmiş gibi ismimi. Sonra öğretmene dedim ki sınıf çok gergin ve ben tedirginim sınıf değişikliği istiyorum. Öğretmen sorun yok sorun sende sorun senin bakış açında, anne olarak kendini sorgula dedi. Oğlum o sınıfta ve okuldan alsam çok etkilenicek ne yapıcam.

Son düzenleme:
Çocuğunuz iyi ve mutluysa, işler yürüyor işe niye cimere şikauat ediyorsunuz ki.

Siz sınıf annesi uygulamasını şikayet ettiniz, öğretmen de onu şikayet ettiniz mi sandı?
Bence de gereksiz bir uygulama. Zaten resmiyette kalkmıştı.
Hayır öğretmene dedim ki veliler şikayet ettiğimi sanıyor ima ediyorlar, bende tedirginim ismimi ifşa mı ettiniz ben sınıftan ayrılmak istiyorum dedim öğretmen ters konuştu baya hemde

Hem suclular hem guclu. Sinif anneligi diye bir sey yok, gayet dogrusunu yapmissin konu sahibesi neden kendini sorgulayacakmissin?? geri adim atma, kendini de cocugunu da ezdirme. Sen ver cevabini ne bakis acisi diye, yasalara ve kurallara aykiri bir durum yapiyorlar yapmayacaklar o kadar.

Ya şu okullarda cok büyük sorunlar yoksa her şeye atlamayın ya cocuklar düzeninden oluyor,sorunlar büyüyor,aileler işin içine girince diğer çocuklar tarafından dışlanıyor. Yani suanda pişmansanız demekki cok önemli bir konu yoktu ortada aslında.

Sinif annelerine ben de bayilmiyorum ama okulla ogretmenle veliler arasinda bir kopru gerek. Sinif annesi olmadan bu nasil olacak? Yani sikayet etmekteki motivasyonunuz neydi?

Pişman oldum keşke bulaşmasaydım, yasal olmadığı için ama zarar gören biz olucaz iş işten geçti artık zamanı geriye alamıyorum
Ay geçen gene sınıf annesi konusu vardı, karıştı buralar. Bi sınıf annesi konusu daha kaldırmaz bu site jfjfj

Sınıf annesi ne yapıyor misal? Eskisi gibi miydi de şikayet ettiniz.

Bizde bir temsilci seçtik. Para toplarsak ona gönderiyoruz, sınıf adına birşey ayarlanacaksa o yapıyor, mekân rezervasyonu gibi.. Yoksa herhangi bir etkisi yok… bunun zararı da yok.

Sınıf annesi uygulamasını hoş görmüyor, istemiyor olabilirsiniz ama fedai gibi tek başınıza yeltenip şikayet etmenizdeki amaç nedir?

Hepsi halinde memnun olup bir kişi baş kaldırdığında, linçlenmek, dışlanmak da kaçınılmaz oluyor maalesef.

Öğretmen konuya tarafsız baksaydı bu şekilde tepki göstermezdi. Geriye kalan yıllarda da haksız da olsa çocuğunuzu ve sizi her türlü etkileyecektir diye düşünüyorum.

Mesele sınıf anneliginde değil aslında, bu işi ustlenenin üst düzey bı kimlige büründüğünü zannedip salak saçma tribe girmesi, bı etkinlik olacak en iyisi bizim olsun su olsun bu da olsun, yahu normal birşey olsa olmuyor mu, sana madalya mi verecekler, evinde çay partisi verip şöyle yaptım böyle yaptım havalara girecek diye diğer velilere de zulüm. Öğretmenin tavrına cevabın net ve kesin olmalıydı, rahatsız olduğun bı durum için boynunu eğince anneligine kadar dil uzatmayı kendine hak gören bı öğretmenle devam etmezdim ben, zaten olan olmuş.

Sınıf değişikliği istediğim için sorgulayın kendinizi diyor çocuk için iyi olma diyor ama ortam gergin öğretmeni üslubu çok katı nasıl olucak

Müdüre söyledim anneyi değil bazı yaptırımlardan bahsettim kişisel olarak kendisi sevdiğim bir hanım ama şimdi olsa onuda söylemezdim

Sınıf annesi ‘uygulamasını’ şikayet ettim kişiyi değil
Sizin konunuzu hatırladım, daha önce de bu kadın kafasına zevkine göre para topluyor diye konu açmıştınız. Şikayet edicem yazmıştınız. Okul müdürü bence istifa etsin yerine bu kadını koysunlar. Sınıf annesi denen velileri milli eğitim bakanlığına şikayet edin yazınca linç geliyor hemen. Ne zararı var, organizasyon yapıyor düzenliyor işleri kolaylaştırıyor vs yazıyorlar. Kadın açık açık tehdit etmiş, seni bulurum demiş hala burada koruyanlar var, çocuğun mutluysa boşver diyenler var. Şaka gibi uzun vadede hem siz hem çocuğunuz zararlı çıkarsınız deniyor. Şikayet edeni bulursa ne yapacak mesela, evini mi basacak çocuğuna mı zarar verecek ya da çocuğun notlarını mı değiştirecek? Bu kadının çocuğu bu sınıf annesi yüzünden zorbalanırsa mimlenirse ne yapsın, gidip sınıf annesinden özür mü dilesin, ben ettim sen etme mi desin? Bu okulları niye böyle sahipsiz bırakıyorsunuz? Parayı yollarım gerisine karışmam yerine her ay bir ya da 2 veli sınıf sorumlusu olamıyor mu? Toplam kaç tane organizasyon oluyor bir sınıfta, hiç birinde mi gönüllü olmak isteyen yok? Bu veliye seni bulurum diyen mafyatik tip yarın da sizi bulurum der.

Konu sahibi, tehdit edilmişsiniz gidin polise dilekçe verin, sizin ya da çocuğunuzun başınıza bir iş gelirse kimden olduğu belli olsun. Kadın seni bulurum demiş. Milletin ne kadar umurunda değilse parayı yollarım gerisine karışmam, hem benim çocuğuma kimse bir şey dememiş rahatlığındalar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`