1. Sınıf öğretmeni ile tartıştım oğlum için endişeleniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle.
Hediyeyi ayrı alacağım demek ne kadar zor olabilir?
Özel okullarda veli memnuniyeti önemli, öğretmen bu kadar rahat konuşamaz. Bir şeyler oturmuyor kesinlikle.
Biz de hiç hediye almayanlar vardı . Kendi arkadaş grubumuz aldı para topladık . Tüm velilere sormadık bile . Kimi bireysel aldı kimi hiç almadı . E hocalar buna kızdı mı yok ayrım yaptı mı yok. Müdür karıştı mı bunlara yok. Çocuk niye korkacak bu sorunlardan onu hiç anlamadım . İyi o zaman , öğretmenden siyasi görüşümüz farklı diye korkalım, farklı takımdanız niye korkalım, eğitime bakış açımız farklı diye korkalım . Öyle şey mi olur ? O sınıfta her çocuk eşittir . Biz de namaza giden yavrular da var cumaları gitmeyen de. Din hocaları bile hepsine eşit davranıyor . Yorumlara şaşıyorum o yüzden

Veliyi pışpışlasın diyen yok. Bizim kolejde öğretmene hakaret eden çok varlıklı nüfuzlu aile çocuğu okuldan atıldı iyi de oldu . Veli sınıf annesi istemiyorsa gayet hakkıdır . Sinir de olabilir ona . Kaldıracak okul . Kolej de sınıf annesi mi olurmuş ? Danışman hoca vardır o halleder herşeyi . Öğretmensiniz diye veliler her dediğinizi yapacak değiller . Tekrar yazıyorum ister devlet ister kolej olsun tüm okullar öncelikle çocukların . Yazmışlar çocuğu yaktın diye . Ne münasebet . Çocuğa annesine kızıp kötü davranan , mobing yapan eğitimci değildir gözümde .
Veli diye her şeye hakkı yok. Sağa sola şikayet eden, okulu bakanlığa şikayet eden bir veliyi kimse çekmek istemez. Özel okul neden soruşturma riski alsın?
Ayrıca sözlü notu için cimere şikayet etmek de uç. Sözlü notu. Adı üstünde. Öğretmenin sınıf için tavrı davranışları üzerinden verdiği bir not. Az yada çok vermesi öğretmenin tasarrufundadır. Bu konuyu dahi gidip üst merciye şikayet ederek bir sonuç alamazsınız.
Öğretmen veliye veli öğretmene saygı duyacak.
Özel okuldayız ve sınıf temsilcisi var. Kalkıp bunla ilgili şahsi bir sorunum var diye okulu atlayıp cimere şikayet ediyorsam öğretmen yada yönetim gözünde sorunlu veli olurum.
Bu kadar basit.
Veli çocuğunu düşünerek hakaret edecek en başta.

Veli diye her şeye hakkı yok. Sağa sola şikayet eden, okulu bakanlığa şikayet eden bir veliyi kimse çekmek istemez. Özel okul neden soruşturma riski alsın?
Ayrıca sözlü notu için cimere şikayet etmek de uç. Sözlü notu. Adı üstünde. Öğretmenin sınıf için tavrı davranışları üzerinden verdiği bir not. Az yada çok vermesi öğretmenin tasarrufundadır. Bu konuyu dahi gidip üst merciye şikayet ederek bir sonuç alamazsınız.
Öğretmen veliye veli öğretmene saygı duyacak.
Özel okuldayız ve sınıf temsilcisi var. Kalkıp bunla ilgili şahsi bir sorunum var diye okulu atlayıp cimere şikayet ediyorsam öğretmen yada yönetim gözünde sorunlu veli olurum.
Bu kadar basit.
Veli çocuğunu düşünerek hakaret edecek en başta.
Hiç katılmıyorum . Gayet de vakıfım yönetmeliklere sordum öğretmen arkadaşlarıma sen merak etme . Bilerek tüm çocuklara düşük not vermek de suçtur . Özel okulu amma büyüttün gözünde . Her tür veli görüyor okullar görecek de. Hakaret vs olmadığı takdir de onlar biliyor meslek hayatları boyunca sorunlu veli de olacağını sorunlu öğrenci de olacağını . Öğretmenlik bu demek zaten. Memnun olmayan masabaşı bir meslek seçsin . Annemin her gün altına yapan 4. Sınıf öğrencisi de oldu . Küfür edeni de oldu . Velisi sorunlu olanı da oldu . Benim de oldu 4 yıl boyunca . Velisinden dolayı çocuğa çatmadım . Sevgi işi bu meslek . Asker değil o çocuklar . Hepsi birey. Kimi şanslı aileden kimi değil. Eğitim de ha bire geriye gidiyoruz zaten. Bir de böyle eften püften sorunlar için çocuk mu cezalandırılacak ? Öyle bir dünya yok.

Hiç katılmıyorum . Gayet de vakıfım yönetmeliklere sordum öğretmen arkadaşlarıma sen merak etme . Bilerek tüm çocuklara düşük not vermek de suçtur . Özel okulu amma büyüttün gözünde . Her tür veli görüyor okullar görecek de. Hakaret vs olmadığı takdir de onlar biliyor meslek hayatları boyunca sorunlu veli de olacağını sorunlu öğrenci de olacağını . Öğretmenlik bu demek zaten. Memnun olmayan masabaşı bir meslek seçsin . Annemin her gün altına yapan 4. Sınıf öğrencisi de oldu . Küfür edeni de oldu . Velisi sorunlu olanı da oldu . Benim de oldu 4 yıl boyunca . Velisinden dolayı çocuğa çatmadım . Sevgi işi bu meslek . Asker değil o çocuklar . Hepsi birey. Kimi şanslı aileden kimi değil. Eğitim de ha bire geriye gidiyoruz zaten. Bir de böyle eften püften sorunlar için çocuk mu cezalandırılacak ? Öyle bir dünya yok.
Öğrenciyi cezalandırsın diyen yok ama velisini sorunlu görüp muhatap almak istemeyebilir öğretmen. Bu durumda da çocuğa sınıf içinde daha mesafeli davranır. Hayır herkese aynı sıcaklıkta olacaksın diye bir zorunlulukları yok.
Toplum içinde bazen öfkemizi tutmak, orta yolu bulmak, asgari müşterekte anlaşmak gerek.
Basit konuları (mesela hediye için para toplanması gibi aşırı basit bir konuyu) büyütmemek gerek. Ya parayı gönderirsin ya da ben katılmayacağım der geçersin. Kalkıp da cimere bilmem nereye şikayet ediyorsan karşındaki insanda evliya değil sana ve çocuğuna mesafeli davranır.
Çocuğunu öncelikli düşünecek olan kişi ebeveynleridir.
Her konuda ufak şeyleri büyütmek fayda değil zarar getirir.
Tekrar söylüyorum öğretmen diye çocuğu annesinden babasından çok korumak kollamak zorunda değil. Annesi düşünecek çocuğunu. Bunu yaparsam ne olur diye düşünecek.
Bu kadar basit.

Öğrenciyi cezalandırsın diyen yok ama velisini sorunlu görüp muhatap almak istemeyebilir öğretmen. Bu durumda da çocuğa sınıf içinde daha mesafeli davranır. Hayır herkese aynı sıcaklıkta olacaksın diye bir zorunlulukları yok.
Toplum içinde bazen öfkemizi tutmak, orta yolu bulmak, asgari müşterekte anlaşmak gerek.
Basit konuları (mesela hediye için para toplanması gibi aşırı basit bir konuyu) büyütmemek gerek. Ya parayı gönderirsin ya da ben katılmayacağım der geçersin. Kalkıp da cimere bilmem nereye şikayet ediyorsan karşındaki insanda evliya değil sana ve çocuğuna mesafeli davranır.
Çocuğunu öncelikli düşünecek olan kişi ebeveynleridir.
Her konuda ufak şeyleri büyütmek fayda değil zarar getirir.
Tekrar söylüyorum öğretmen diye çocuğu annesinden babasından çok korumak kollamak zorunda değil. Annesi düşünecek çocuğunu. Bunu yaparsam ne olur diye düşünecek.
Bu kadar basit.
Gayet var . Velisinden dolayı soğuk davranma hakkı falan yok çocuğa öğretmenlerin .

Gayet var . Velisinden dolayı soğuk davranma hakkı falan yok çocuğa öğretmenlerin .
Velilerin her türlü saygısızlığını çekmek zorunda falan değil kimse.
Tekrar söylüyorum veliler de öğretmenlerine gereken saygıyı göstermek zorunda. Açık iletişim kurmadan sağa sola şikayet ediyorsanız öğretmen de sizin çocuğunuza ilgi göstermek zorunda değil.
Öğretmenin sorumluluğu dersini anlatmak. Anlatır geçer.
Çocuğunuz sizin sorumluluğunuz ve siz çocuğunuzu öncelikle düşünmek zorundasınız.
Bu şekilde bir tavırla da çocuğu zor durumda bırakmaktan öte bir yere varamazsınız.
Geçen konuda da söyledim. Cimer şikayetlerinden öğretmene öyle büyük yaptırımlar gelmiyor zaten. Soruya cevap isteniyor geçiliyor bu kadar.
Şiddet gibi istismar gibi aleni bir suç olmalı.

Velilerin her türlü saygısızlığını çekmek zorunda falan değil kimse.
Tekrar söylüyorum veliler de öğretmenlerine gereken saygıyı göstermek zorunda. Açık iletişim kurmadan sağa sola şikayet ediyorsanız öğretmen de sizin çocuğunuza ilgi göstermek zorunda değil.
Öğretmenin sorumluluğu dersini anlatmak. Anlatır geçer.
Çocuğunuz sizin sorumluluğunuz ve siz çocuğunuzu öncelikle düşünmek zorundasınız.
Bu şekilde bir tavırla da çocuğu zor durumda bırakmaktan öte bir yere varamazsınız.
Geçen konuda da söyledim. Cimer şikayetlerinden öğretmene öyle büyük yaptırımlar gelmiyor zaten. Soruya cevap isteniyor geçiliyor bu kadar.
Şiddet gibi istismar gibi aleni bir suç olmalı.
Dünya siz öğretmenlerin etrafında dönmüyor . Hiç ders anlatmayıp her ders uyuyan tarih öğretmenim vardı benim . Şiddet istismar dışında şikayet edilemezlermiş . Kanun öyle demiyor burada yanlış bilgi vermeyin . Çalıştığım okulda devamlı sınıfta tırnağını kesen öğretmen vardı . Okuldan soğuyor çocuklar kötü öğretmenler yüzünden . İyiler çoğunlukta da allahtan , eğitim sistemi yürüyor bir şekilde .

Dünya çocuklarımızın ve velilerin etrafında da dönmüyor 😂
Öyle diyen olmadı . Kendi arkadaşının çocuğuna fazla not verenler var aranızda . Kopyadan yakalanan arkadaşının çocuğunun kopyasını işleme koymayan var . Doktor mühendis bankacı , işini kötü yapanlar olduğu gibi , sizin meslekte de dolu. Kutsal değilsiniz .

önce polis, sonra il milli eğitim müdürlüğü. ikisine de dilekçe verin vazgeçmeyin. çocuğunuza hiçbir şey yapamazlar. anneliğini sorgula ne demek ya ota yoka para vermek istemiyorsunuz diye? ne ahlaksız bir öğretmenmiş
Soyledigin de fazla dramatik.. sikayet sebebi onemli zorla para toplayip cocuklar arasi ayrim varsa ok.. ama her seyi en guzel yapmaya calisiyor diyeyse bos verin yahu o da oyle mutlu olsun is yuruyor ne guzel sahsen ben boyle isleri halleden olunca sinifta cok mutlu oluyorum ibana atiyorum para hic ugrasmiyorum onlar en guzelini yapiyor işte cocuklar mutluysa daha ne olsun.
Ayrica konu sahibi ben seni de cok tutarli bulmadim davanda hakliysn cikar orda ben sikayet ettim bir sorun mu var ne yapacaksin gel yap derdim. Oyle tas atıp kacanlardan hic haz etmiyorum. Madem hosnut degilsin oyle kapali kapi atdindan kaosa gerek yok git direk ben bu durumdan rahatsizim de.

Öğretmenler veliyle takım olmalı, sınıf anneleriyle değil. Ortada aracı olduğu için hem o tarafa hem bu tarafa yaranmaya çalışıyorlar. Öğretmenlerin itibarı zedeleniyor, ne münasebet sınıfımda söz hakkınız var diyemiyor, derse şikayet edilecek, demeyince de diğer veli şikayet ediyor. Sınıf annesi denen mafyatik tipler seni bulucam diyip gözdağı verebiliyor ve hala burada savunanları var. Şikayet etmeseydin tehdit edilmezdin demek yerine eğitmen-öğrenci olmayan birinin sınıfta ne işi var denmiyor. Özel okul velileri bile aman çocuğumun başına bir iş gelmesin diye el pençe duruyorlar. Şaka gibi şimdi otur çocuğunun başına gelecekleri seyretmiş. Kendisine alınacak hediyeye katılmayan velinin çocuğuna ayrımcılık mı yapacak? Öğretmenin buna hakkı var mı sizler bunu mu savunuyorsunuz?

Öğretmenler veliyle takım olmalı, sınıf anneleriyle değil. Ortada aracı olduğu için hem o tarafa hem bu tarafa yaranmaya çalışıyorlar. Öğretmenlerin itibarı zedeleniyor, ne münasebet sınıfımda söz hakkınız var diyemiyor, derse şikayet edilecek, demeyince de diğer veli şikayet ediyor. Sınıf annesi denen mafyatik tipler seni bulucam diyip gözdağı verebiliyor ve hala burada savunanları var. Şikayet etmeseydin tehdit edilmezdin demek yerine eğitmen-öğrenci olmayan birinin sınıfta ne işi var denmiyor. Özel okul velileri bile aman çocuğumun başına bir iş gelmesin diye el pençe duruyorlar. Şaka gibi şimdi otur çocuğunun başına gelecekleri seyretmiş. Kendisine alınacak hediyeye katılmayan velinin çocuğuna ayrımcılık mı yapacak? Öğretmenin buna hakkı var mı sizler bunu mu savunuyorsunuz?
Avrupa da yaşayan çok ülke de görmüş bir üyemizsin sitede . Ben normal değil diyorum . Yok idare etmeli asla sorun çıkarmamalı veliler deniyor . Hatta veli öğretmenle ya da sınıf annesi ile tartışırsa , çocuğa da soğuk davranma hakkı varmış öğretmeninin . Çocuğun ne suçu var ? Avrupa da böyle şeyler normal mi ? Cidden çok merak ediyorum .

şöyle oldu ben bir şikayette bulundum sınıf anneliği uygulaması halen sürüyor diye sonra bir anne ima etti bana bakarak beni kim şikayet ettiyse onu bulucam şöyle böyle diye rahatsız edici bir tavır takındı. Birkaç veli ile beraber. Bende kendimi açıklamak zorunda kaldığım için huzursuz oldum. Okul ifşa etmiş gibi ismimi. Sonra öğretmene dedim ki sınıf çok gergin ve ben tedirginim sınıf değişikliği istiyorum. Öğretmen sorun yok sorun sende sorun senin bakış açında, anne olarak kendini sorgula dedi. Oğlum o sınıfta ve okuldan alsam çok etkilenicek ne yapıcam.
Size sayfalarca böyle olacağı önceki konunuzda söylendi. İnsanlarla güzelce konuşmak ya da dahil olmamak gibi seçenekler varken gidip şikayet etmeniz sosyal olarak uygun değildi.

Sizin konunuzu hatırladım, daha önce de bu kadın kafasına zevkine göre para topluyor diye konu açmıştınız. Şikayet edicem yazmıştınız. Okul müdürü bence istifa etsin yerine bu kadını koysunlar. Sınıf annesi denen velileri milli eğitim bakanlığına şikayet edin yazınca linç geliyor hemen. Ne zararı var, organizasyon yapıyor düzenliyor işleri kolaylaştırıyor vs yazıyorlar. Kadın açık açık tehdit etmiş, seni bulurum demiş hala burada koruyanlar var, çocuğun mutluysa boşver diyenler var. Şaka gibi uzun vadede hem siz hem çocuğunuz zararlı çıkarsınız deniyor. Şikayet edeni bulursa ne yapacak mesela, evini mi basacak çocuğuna mı zarar verecek ya da çocuğun notlarını mı değiştirecek? Bu kadının çocuğu bu sınıf annesi yüzünden zorbalanırsa mimlenirse ne yapsın, gidip sınıf annesinden özür mü dilesin, ben ettim sen etme mi desin? Bu okulları niye böyle sahipsiz bırakıyorsunuz? Parayı yollarım gerisine karışmam yerine her ay bir ya da 2 veli sınıf sorumlusu olamıyor mu? Toplam kaç tane organizasyon oluyor bir sınıfta, hiç birinde mi gönüllü olmak isteyen yok? Bu veliye seni bulurum diyen mafyatik tip yarın da sizi bulurum der.

Konu sahibi, tehdit edilmişsiniz gidin polise dilekçe verin, sizin ya da çocuğunuzun başınıza bir iş gelirse kimden olduğu belli olsun. Kadın seni bulurum demiş. Milletin ne kadar umurunda değilse parayı yollarım gerisine karışmam, hem benim çocuğuma kimse bir şey dememiş rahatlığındalar.
Bunun için konu sahibinin elini taşın altına koyması gerekiyordu. Pasif agresif davranarak sonuç elde edemez. 40 kez yazdım o konuda da, madem rahatsızsınız "x organizasyonunu ben düzenleyeyim" diye konuşun dedim. Konu sahibi hem hiçbir şey yapmak istemiyor hem de diğerleri de hiçbir şey yapmasın istiyor.

Burada öyle bir konu yoktu.
Mafyatik tipler falan abartın isterseniz.
Bir hediye için 500er tl toplanacak dendi. Konu sahibi de ben bir kişinin toplamasını istemiyorum hepimiz ortak karar alalım dedi. Sonra emeğin için teşekkür ederiz dediler ne alaka diye sinirlendi.
Biz de o dönem dedik. Ya katılmayacağım yazın geçin. Yada para 3 kuruş gönderin geçin dedik
Burada sınıf annesi olmasa hediye almak isteyen bir grup arkadaş anlaşsa bu sefer de bizi nedem dahil etmediler dışladılar diyeceklerdi.
Hediyeye katılmasa öğretmenin de umrunda olmazdı sınıftakilerin de zaten. Olay öğretmeni şikayet etmesi. Evet şikayet ediyorsa öğretmen elbette çocuğa daha mesafeli duracaktır.
Katılmasaydı öğretmenin umrunda olmazdı zaten. Sorun kadının gizli gizli şikayet etmesi.
Basit olay bile olmayacak şeyleri şikayet edip sonra öğretmenin cennet vaat etmesini beklemek absürt bence.

Avrupa da yaşayan çok ülke de görmüş bir üyemizsin sitede . Ben normal değil diyorum . Yok idare etmeli asla sorun çıkarmamalı veliler deniyor . Hatta veli öğretmenle ya da sınıf annesi ile tartışırsa , çocuğa da soğuk davranma hakkı varmış öğretmeninin . Çocuğun ne suçu var ? Avrupa da böyle şeyler normal mi ? Cidden çok merak ediyorum .
Evet öğretmenin görevi ders anlatmaktır. Başarılı öğrenciler çok sevilir, sorun çıkaran dersi dinlemeyen öğrencilerden hoşlanmaz uzak durur. Yada anne babasıyla sorun yaşıyorsa da çocukla samimiyet kurmaz. Öğretmenin sorumluluğu dersini anlatmak. Girer sınıfa dersini anlatır. Çocuğun annesiyle sorun da yaşasa anlatır anlamadığını tekrar anlatır. Ama çocuğa uzak durabilir.
Veliler de çocuklarını çok düşünüyorsa öğretmelerine saygı duyar iyi davranır.
Elbette çocuğa derste kötü davranıyorsa veli gerekeni yapar. Öğretmeniyle konuşur.
Ama sınıf annesi neden var vay efendim para topladılar bilmem ne diye gidip direkt şikayet ediyorsa öğretmen dersini anlatır geçer çocuğa da uzak durabilir.
Bu kadar basit.

Burada öyle bir konu yoktu.
Mafyatik tipler falan abartın isterseniz.
Bir hediye için 500er tl toplanacak dendi. Konu sahibi de ben bir kişinin toplamasını istemiyorum hepimiz ortak karar alalım dedi. Sonra emeğin için teşekkür ederiz dediler ne alaka diye sinirlendi.
Biz de o dönem dedik. Ya katılmayacağım yazın geçin. Yada para 3 kuruş gönderin geçin dedik
Burada sınıf annesi olmasa hediye almak isteyen bir grup arkadaş anlaşsa bu sefer de bizi nedem dahil etmediler dışladılar diyeceklerdi.
Hediyeye katılmasa öğretmenin de umrunda olmazdı sınıftakilerin de zaten. Olay öğretmeni şikayet etmesi. Evet şikayet ediyorsa öğretmen elbette çocuğa daha mesafeli duracaktır.
Katılmasaydı öğretmenin umrunda olmazdı zaten. Sorun kadının gizli gizli şikayet etmesi.
Basit olay bile olmayacak şeyleri şikayet edip sonra öğretmenin cennet vaat etmesini beklemek absürt bence.
Bir de yanlış hatırlamıyorsam o konuda da öğretmeni değil sınıf annesini şikayet edeceğim diyordu. Söyledik, sınıf annesi vatandaş sadece. Cimer vatandaşa topluca hediye aldı diye ne yapsın? Şikayet edersen öğretmeni şikayet edeceksin, sorun olur, millet yine bildiğini okur yazdık o kadar. Ben katılmayacağım demek varken durduk yere canını sıktı.

Bir de yanlış hatırlamıyorsam o konuda da öğretmeni değil sınıf annesini şikayet edeceğim diyordu. Söyledik, sınıf annesi vatandaş sadece. Cimer vatandaşa topluca hediye aldı diye ne yapsın? Şikayet edersen öğretmeni şikayet edeceksin, sorun olur, millet yine bildiğini okur yazdık o kadar. Ben katılmayacağım demek varken durduk yere canını sıktı.
Aynen öyle. Ben katılmıyorum kendimiz vereceğiz dese sorun olmayacaktı.
Hediye alınmasın diye sinirlendi. Yahu sana ne? Alan alsın. Alana neden engel olmaya çalışıyorsun. Ben katılmayacağım demek bir seçenekken gidip gereksiz gerginlik çıkardı.
Ki sınıf annesine teşekkür falan etmelerine sinirlendi. Etsinler sen etme.
Hediyeye katılma teşekkür etme geç.
Bırak kim ne yaparsa yapsın.

veli, öğretmen, sınıf annesi konularına girmeden cevap veriyorum. eğer öğretmenin sizinle arasındaki sorunu çocuğunuza yansıtacağını düşünüyorsanız alın okuldan. basta itiraz etse de yeni öğretmene de yeni arkadaşlarına da alışır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X