- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
yeni başlamış okula ablasıyla bu sericin geçici olduğunu ayrı kalmaya alışacağını söyleyin...
oğlunuza da arkadaşların tenefüste neler yapıyor oğlum merak ediyorum, bana anlatmanı istiyorum belki farklı güzel oyunları vardır beğenirsen evde beraber de oynarız... deseniz... (çocuğum yok ama oğlum ağlıyor deyince üzüldüm inşallah herşey yoluna girer)
Kötü olmuş gerçekten. Oğlunuzu başta kolay alışsın diye , bak ablanda burda, o her tenefüs seni görmeye gelicek, gb mi motive ettiniz. Nasıl gelişti bu?
Kıyamam ben ona ya.
Okula ilk başladığımda ben de 1 hafta ağlamıştım ailemden ayrılıyormuşum gibi hissetmiştim.
Zamanla alışacağını düşünüyorum.
Ablanın da sosyal hayatı arkadaşlık ilişkileri zedelenir böyle giderse.o da bir cocuk onun da tenefuse ihtiyaci var onlar için teneffüs ler bir sosyalleşme anı gibi birsey.
Ogretmeninden rica edin diğer çocuklarla kaynasmasi için.
Tahmin etmiştim. Demek ki abla o şekilde motive etti:) Şimdi abla da çok büyük değil ama bence bunu yine onunla çözüme kavuşturabilirsiniz. Anladığım kadarıyla ablaya düşkün çünkü. Birden kesmek yerine yavaş yavaş azaltsın abla, bak diğer tenefüs öğretmen görev verdi gelemiycem ablacığım gb gönlünü alarak iyice seyrekleştirdikten sonra tamamen bıraksın. Arkadaş mevzusuna gelince, bu davranışı sönünce zaten, o problem büyük ihtimalle çözülür. Kalabalık içinde tek başına var olmaya alışınca arkadaşlıklar da edinecektir, merak etmeyin.
Bakın aslında olan ablaya oluyor.farkedin bunu.Abla ilk başlarda çok heyecanlıydı kardeşini de hep öyle inandırdı ben her tenefüs geleceğim yanına diye şimdi de anne sıkıldım artık ama her tenefüs ben onun yanına gitmek zorunda mıyım diye.
Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Soruyorum hatta ilk bir hafta ben gidip geldim ve ilk iki gün bahçede bekledim tenefüste arkadaşların oyun oynuyor bak sende onlara katılmak ister misin diye soruyordum. Verdiği cevap onlar hırsız-polis oynuyorlar hep koşuyorlar ben öyle oyun sevmiyorum. Ablamı bekleyeceğim oluyordu.
Her seyi abladan beklememek lazim :))
Hmm neler yapilabilir aslinda okula gitmem demesini katiyyen kabul etmeyin siz yumusak davranirsaniz oda sizi parmaginda oynatir o sonucta cocuk siz onun annesininiz ablan her zaman gelemez onunda aarkadaslari var sen neden arkadas edinmiyorsun yaninda kimler oturuyor sira arkadaslarin kimler onlarla oynamiyormusun diye sIk sIk sorun
Ablasiyla pazarlik yaptirmayin bu konuyu actirmayin bu bir aliskanlik haline gelmek üzere onun tehditlerini umursamayin
Siz konuşun kızınızla, anlatın, kararlı durun. Çok alttan alırsanız, bu alışkanlığı normalinden fazla uzun sürebilir, bu seferde iki çocukta kötü etkilenir. Bırakacaktır, bırakacaktır da zaman almasın daha fazla.Haklısınız ablaya çok düşkün abla da öyle (hiç geçinemeseler de). Kızım çoğu zaman söylüyor bak ben artık gelemeyeceğim ya da yarın bir tenefüs geleceğim bir tenefüs gelmeyeceğim diye, ama akşam eve gelince anne suratını astı hemen kıyamadım ne yapayım kıyamıyorum kardeşime ne kadar sinir olsamda diyor :)
çok erken başlamışsınızdaha çocuk okulu tanımadan ilk haftadan sık boğaz etmeseydiniz bence biraz ara verin onun istediği gibi olsun birkaç gün en azından sonra öğretmeninden/rehberlikten yardım isteyin
Bakın aslında olan ablaya oluyor.farkedin bunu.
Ya da bir plana oturtun deyin mesela ablan her ihtiyacin olduğunda yanında olacak buna güven. Öğretmenine söylemen yeterli eğer ihtiyacın varsa öğretmenin çağıracak.
Buna bir şekilde alıştırin.kiziniz uzaklasacak yoksa arkadaslarindan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?