1. sınıfa başlayan oğlum ve arkadaş edinememe...

aynılarını kardeşimle yaşamıştık tek fark demir kapı yoktu arada:) beni beklerdi gitmediysem sınıfıma gelirdi
oğlunuzdan gizli öğretmeni ile konuşun ona arkadaşlarıyla yapması gereken ufak görevler verir.farkında olmadan sınıf arkadaşlarıyla kaynaşmış olur.kızınızın da sınıfta nöbetçi olduğunu yada her teneffüs gidemeyeceğini sürekli anlatın.birkaç hafta sonra zamanla düzelir.

Benim oglumda tutuktur o konuda
Anaokulda da 1.sinifda da ben kaynastirmaya calistim hep
Sizde deneyin.
Butun sinifa kek,cikolata alip dagittiriyorum mesela ogluma
Yada boyle 2-3cocukla aaa bak bu da x tanisin birlikde oynayın falan diye tanistirip kaynastiriyodu.
5.sinif oldu
Hala arkadas seciyo ama artik eskisi gibi degil.
Kendileri tanisiyolar.
Simdi bu sene siniflari degisti malum ortaokul 2arkadasi var anlastigi digerleriylede tanismaya baslamis.
Boyle boyle kaynascaklar

Benzer durumdayiz benim kizimda bu sene 1.sinifa basladi surekli kendi sinifindan arkadas edin desemde tenefus calinca gidiyo mahalleden tanidigi diger cocuklari buluyo hep onlarla oynuyo hal boyle olunca o cocuklari bulamazsa yada o cocuklar kendi sinif arkadaslariyla oynayinca bizimki tek kalicam birde bastan arkadas edinmeyince herkes bi arkadas buluyo zamanla dista kaliyo evim okulun karsisinda bahcede tek gezdigini filan gorunce bende uzuluyorum ama bizimkinde aglama yok halinden memnun

Dün eşim okula uğramış sınıftan bir-iki arkadaşına x'le birlikte oynayın tenefüslerde olur mu demiş, tamam amca biz zaten arkadaşız birlikte oynarız demiş. Eşim tam gidecekken amca bir daha ne zaman okula geleceksin diye sormuş çocuk eşimde bilmiyorum ama yakın zamanda yine gelirim neden sordun ki deyince gelirken üçümüze de çikolata getir olur mu? Aslında yabancılardan bir şey istenmez ama sen yabancı değilsin xx'in babasısın o yüzden istiyorum demiş. Eşimde gülümseyerek peki demiş. Akşam çok güldük :)

Evet iki yıl Anaokuluna gitti.
Öğretmeni ile konuşun. Gruplasin cocuklari. Bununla bugun oynamak zorundasın diye.
Ayrica abla artik demir kapiya gelemez çünkü oraya gelmesine öğretmeni izin vermiyor gibi birseyler soyleyebilirsiniz.
Kardesimle bende bu sıkıntıyı yasamistik.
Simdi benden sosyal. Geçici bir durum endişelenmeyin. Rabbim kolaylıklar versin.

Allah'ım yaa şimdiki çocuklar pek fena valla işini biliyor:)
Hayatta isteyemezdim ben yaş 30 oldu hala da isteyemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…