1.sinifa giden oğlum disleksi olabilir mi :(

Hangi sesteler merak ettim.Bana disleksi gibi gelmedi daha doğrusu sesleri birlestirememe sebebi 1. sınıflarda bu ayda normal.Biraz daha zamana ihtiyacı olabilir.Öğretmen bir sorun görseydi size söylerdi de ayrıca.Bence panik yapmayın.Şu an 1. Sınıflarda okumanın mantığını çözen çocuklar olduğu kadar çözemeyen çocuklarda var.Zaten mantığı çözen çocuga hemen sesleri verir 10 -15 günde okumaya gecirirsin.Neden uzun uzin ugraşsınki öğretmenler.

Dikkat eksikliği ve odaklanamamanın en büyük sebebi çocukların telefon,tablet veya bilgisayarda çok vakit geçiriyor olması.Öncelikle bunlardan biraz uzak tutmayı deneyin çok tepki gösterse de bir süre sonra davranışı sönecektir.Ödev sonrası ödülleri de telefon vs olmamalı temiz havaya çıkmak koşmak eğlenmek olmalı.Tabi ki doktor görüşü de alın böyle şeyler ciddi konular ne kadar erken o kadar iyi.

Hangi sesteler merak ettim.Bana disleksi gibi gelmedi daha doğrusu sesleri birlestirememe sebebi 1. sınıflarda bu ayda normal.Biraz daha zamana ihtiyacı olabilir.Öğretmen bir sorun görseydi size söylerdi de ayrıca.Bence panik yapmayın.Şu an 1. Sınıflarda okumanın mantığını çözen çocuklar olduğu kadar çözemeyen çocuklarda var.Zaten mantığı çözen çocuga hemen sesleri verir 10 -15 günde okumaya gecirirsin.Neden uzun uzin ugraşsınki öğretmenler.
haklisiniz .. u sesindeler onceden bir ses veriyordu bu aralar bir gunde iki ses veriyor kafa gitti cocugun
dediginiz gibi ogretmen de su an oyle bisy gormedigini soyledi panik yaptim galiba

Dikkat eksikliği ve odaklanamamanın en büyük sebebi çocukların telefon,tablet veya bilgisayarda çok vakit geçiriyor olması.Öncelikle bunlardan biraz uzak tutmayı deneyin çok tepki gösterse de bir süre sonra davranışı sönecektir.Ödev sonrası ödülleri de telefon vs olmamalı temiz havaya çıkmak koşmak eğlenmek olmalı.Tabi ki doktor görüşü de alın böyle şeyler ciddi konular ne kadar erken o kadar iyi.
evet haklisiniz ama bilgisayar kaldirdik isimiz oldugunda kendi odamizda aciyoruz telefonu da vermem cumartesi gunleri 15 dk hakki var ama oyun ve eglenceyi cok seviyor akli orada da olabilir

kuzenimin oğlunda vardi cok hizli okuyorsun heycanlaniyorsun diyorduk biz başka yerine mesela bakşa derdi sürekli bir yaziyi okurken sonradan gelen kelimeyi bir oncekinden once falan okurdu karisikti yani heyecanli gibi okir konusurdu disleksiymiş çocuk
egitim ile buyuk oranda duzeldi

evet haklisiniz ama bilgisayar kaldirdik isimiz oldugunda kendi odamizda aciyoruz telefonu da vermem cumartesi gunleri 15 dk hakki var ama oyun ve eglenceyi cok seviyor akli orada da olabilir
Çok güzel bi yol bulmuşsunuz kabullendirebildiyseniz ne mutlu size

Bu bahsettiğiniz şeylerin disleksiyle alakası yok ki.
Öğrenme güçlüğü yaşıyor olabilir ya da başka bir sıkıntı.
Belki de herşey yolundadır.

Merhaba,
Benim disleksi tanidiklarim var ve cok basarililar lutfen oyleyse bile dunyanin sonu gibi dusunmeyin. Bu hem sizi hem de cocugu yipratir. Lutfen ona yetersizlik duygusu asilayacak davranislardan ve panik durumlarindan kacinin. Sadece baska bir ogrenme metosu olacak eger disleksi ise. Gordunuz mu bilmiyorum ama Ebru Cundibeyoglu nun boyle bi videosu var konuyla ilgili

Merhaba hanimlar..
az önce bir yazı okudum.ve kafam allak bullak oldu :KK43: oglum bu yil 1.sinifa basladi ve 2 ay oldu yazma da fazla problem yok öğretmeni güzel dedi ama okumada aşiri gücluk cekiyor akranlari heceleri okuyup harfleri tutturuyor ama oğlum yapamiyor saatlerce calissak yapamiyor sadece sesleri cikariyor yaziyi okuduktan sonrada disleksi olabilecegini dusundum belirtiler hemen hemen uyuyor

acaba böyle bir şeyle karşilaşan var mi duydunuz mu ya da cok taktim kafama 😣
Cocuk gec konussa internete bakip hoppp otizm mi acaba diye konu aciliyor, yeni trend de cocugum disleksi mi? Muhtemelen degil. Mesela disleksinin bir belirtisi bazi harfleri karistimakmis ben ilkokuldayken b ve m yi karistirirdim baba ile b yi ogrenmistim babamin ismi de m ile basliyordu kafa oyle kodlamis. Valla disleksi degilim. 🤷 Biraz sabir biraz zaman okuyacak da yazacak da bir sure sonra size siir okuyacak bu vesveseleriniz hoppp ucup gidecek.

Merhaba hanimlar..
az önce bir yazı okudum.ve kafam allak bullak oldu :KK43: oglum bu yil 1.sinifa basladi ve 2 ay oldu yazma da fazla problem yok öğretmeni güzel dedi ama okumada aşiri gücluk cekiyor akranlari heceleri okuyup harfleri tutturuyor ama oğlum yapamiyor saatlerce calissak yapamiyor sadece sesleri cikariyor yaziyi okuduktan sonrada disleksi olabilecegini dusundum belirtiler hemen hemen uyuyor

acaba böyle bir şeyle karşilaşan var mi duydunuz mu ya da cok taktim kafama 😣
Bir uzmana götürün mutlaka. Bende kızımda şüphelendim. Öğretmeninden korktuğu ortaya çıktı

daha cocugunuz 6 yasina yeni basmis , bu kadar cok yüklenmeyin yaziktir ya . birde anaokulu gecmisi de cok basarili degilmis ögretmen yüzünden büyük ihtimal anaokulu gecmisi daha iyi olanlara nazaran geri kalmistir dogal olarak. düzenli biktirmadan ders calistirirsaniz arayi en yakin zamanda kapatir , iyiligi icin internetten ve bilgisayar oyunlarindan ve gereksiz tv programlarindan uzak tutun .

yüklenmediginize eminim gerci sadece fazla kaygili bir annesiniz. sizler icin yasadigim ülkede helikopter anne terimi kullaniliyor cokca . cocugu gelisiminin dogalligina birakip ondan cok büyük beklentilere girmeyin , gerisini cocugunuz halleder :)

Yiğenim 17 yaşında disleksi ve bilinmesi gereken en önemli şey disleksi bir hastalık değil, özel öğrenme güçlüğüdür.

Uzman görüşü almanız iyi olabilir ve ona göre hareket edersiniz ve aman diyeyim öyle bir şey varsa millet, elalem demeyin çocuğunuzun özel eğitim almasını sağlayın.

Sadece dikkat dağınıklığı da olablir hemen disleksiye bağlamayın.. bende de disleksi mevcut ama bir çok belirtim var onlara da bi dikkat edin..

En iyi karari uzman dr. Verecektir. Arkadaslarin dedigi gibi evham yapmaya gerek yok. Hastalık degil farkindalik olduğunu bilelim ona gore hareket edelim. Benim oglum dislektik. Doktorumuz ozel ogrenme guclugu teşhisi koydu. Ozel egitim derslerimize gidiyoruz. Okuma ve yazmayi hic sevmez yuk gibi gelir kendisine. Ayakkabilarimizi ters giyerdik hep. Ustumuzu ters giyerdik. Ilikleyemezdik dugmelerimizi. Ayakkabilarimizi hala baglayamiyoruz ama onu da zamani gelince ogrenir. (Dert degil bizom için) cok inatciyiz biz. Bu arada DEHB tanimiz da var. Ne cektiysek velilerden cektik biz. Cok konusuyor diye kimse yanina oturtmuyordu cocugunu. Yazii icin hic calisamayiz biz mesela. Darlaniyor, sinifta aldigini almis oluyor benim oglum. (Masallah) tum veliler gunlerce yazili icin calisirken benim oglum esit sartlarda yaziliya giriyor (ogretmenimiz akademik basarisini iyi buldugundan ek sure ve okutmana gerek yok dedi) ve degerlendirme yazililari en dusuk 70 cogunluk 100 oluyor. Bu hafta sinav haftamiz ve en dusuk notumuz 70 ile 98 arasinda. Ogretmeni bu yil cok begeniyor. Her yonden tabii. Ilac destegi ve egitim destegi sonrasi parmakla gosterilen bir ogrenci oldu madallah. Disleksi icin degil ilac. DEHB icin kullaniyoruz. Bu arada biz kitap okurken hep satir atlariz ve cumlenin sonunu kendimiz tamamlariz. Hayal gucumuz sinirsiz. Her yere resim cizeriz. Ders defter ve kitaplari da dahil. Uzman doktor karar verir en dogru olani soyler. Son olarak kimse umrunuzda olmasin. Disleksi demek icin bu dedikleriniz yetersiz. Evham yapiyor olabikirsiniz. Disleksi ise de cocugunuz, cok ozel bir cocugunuz var demektir.

Disleksi mi bilmiyorum ama oyleyse bile icinizi rahatlaticak bir sey soyliyim. Hayatimda 3 tane disleksi tanidim ve bulundugu konumlari ben güya saglikli bir birey olarak hayal bile edemem :)

Yazarken ya da bir etkinlik yaparken sinifin cok gerisinde kaliyor muymus?
Bazi harfleri ters yaziyor mu?
Ip atlayabiliyor mu?

Her çocuk özeldir diye bir film var. Onun yaşlarında disleksik dikkati dağınık bir çocuğu anlatan neşeli güzel bir filmdir. Oturup beraber izleyebilirsiniz belki neşelendirir oğlunuzu.

Ben oglumla birlukte izledim. Filmin sonunda oglum "o cocuk aptal falan degil cok zeki, ayni ben" demisti.

Yazarken ya da bir etkinlik yaparken sinifin cok gerisinde kaliyor muymus?
Bazi harfleri ters yaziyor mu?
Ip atlayabiliyor mu?
Evet yazdilklariniz da var. Ama acigi ust siniflarda kapatiyorlar. Sinif tekrari onerilmiyor. Ama 1. Sinifa gidiyormus cocugu. Yani evham olabilir annede. 2. Donem daha iyi ayirt eder.

Back
X