• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sınıfa göndermelimiyim karar veremiyorum.sizce?

Teşekkür ederim uyum haftasında ve sonraki hafta gönderip sonrasında da uzaktan eğitime geçmeyi düşünüyorum gideceği o 3 gün Rabbim korusun tüm evlatlarımızı da
Evet kucuk oldugu icin dedim. 79 ay ideal bence ama pandemi için bir sey diyemiyorum tum sinif bazindaki cocuklar malesef kotu etkilendi . Ve etkilenecek. Ama sizin gondermeme gibi bir durumunuz yok . Pedogog ve ramdan rapor almaniz lazim. 72 ayin ustu zorunlu diye. Ki bu da cocugun sistemde kaynastirma ogrencisi olmasi demek yani dosyasina isliyor bilginiz olsun

14 yıllık sınıf öğretmeniyim. Kesinlikle 72 aydan küçük çocukları okula göndermeyin. En son okuttuğum sınıfımda 2 tane küçük öğrencim vardı, 4 sene boyunca eziyet çektiler, hep geride kaldılar, yapamadıkları için üzüldüler, kendilerine güvenleri sarsıldı. Ben de çok yıprandım, her derste geri kalmasınlar diye onlara öncelik verdim, ama diğerlerinin seviyesine asla çıkamadılar. Maalesef ailelerini de hiçbir türlü ikna edemedim. Sonuç mutsuz çocuklar!!!
5 yaşında ilkokula başlayan çocuk , 9 yaşında ortaokula başlıyor. Zaten ilkokulu 4 yıla indirdiler. Şimdi 9 yaşındaki çocuk ortaokula başlıyor. 9 yaşındaki çocuk ortaokul öğretmeniyle nasıl ders işlesin, daha oyun çağında...
Kendi çocuğum geçen sene 69 aylıktı, okula vermedim. Bu sene başlatacağım. Şu an 81 aylık. Ama pandemi devam ederse, okula göndermeyip ben öğreteceğim. Zaten her ihtimale karşı okuma yazma öğretmeye başladım. Sizin çocuğunuz daha küçük, hele de hastalık varken ben asla göndermezdim.

14 yıllık sınıf öğretmeniyim. Kesinlikle 72 aydan küçük çocukları okula göndermeyin. En son okuttuğum sınıfımda 2 tane küçük öğrencim vardı, 4 sene boyunca eziyet çektiler, hep geride kaldılar, yapamadıkları için üzüldüler, kendilerine güvenleri sarsıldı. Ben de çok yıprandım, her derste geri kalmasınlar diye onlara öncelik verdim, ama diğerlerinin seviyesine asla çıkamadılar. Maalesef ailelerini de hiçbir türlü ikna edemedim. Sonuç mutsuz çocuklar!!!
5 yaşında ilkokula başlayan çocuk , 9 yaşında ortaokula başlıyor. Zaten ilkokulu 4 yıla indirdiler. Şimdi 9 yaşındaki çocuk ortaokula başlıyor. 9 yaşındaki çocuk ortaokul öğretmeniyle nasıl ders işlesin, daha oyun çağında...
Kendi çocuğum geçen sene 69 aylıktı, okula vermedim. Bu sene başlatacağım. Şu an 81 aylık. Ama pandemi devam ederse, okula göndermeyip ben öğreteceğim. Zaten her ihtimale karşı okuma yazma öğretmeye başladım. Sizin çocuğunuz daha küçük, hele de hastalık varken ben asla göndermezdim.
selam 69 küçük olabilir ama 81 aylık ta çok büyük değil mi.benim kızım 23 eylül 2011 doğumlu 4. sınıf bu sene.daima ilk 3 öğrenci arasındadır bazı sene 1. de oldu.ben de 1. sınıf okumadan 2 den başladım okula 16.5 yaşında da üniveristeye başladım hiç zorlanmadım .eğitim maratonu o kadar uzunki zaman kaybı pandemi sebebiyle normal ama diğer koşulda çocuğun kişiliğine motor becerilerine ve aile kalitesine bağlı diyorum artık teknoloji ilerledi çocuklar her bilgiye kolayca ulaşıyor neden geç eğitime başlasınlar

Evet kucuk oldugu icin dedim. 79 ay ideal bence ama pandemi için bir sey diyemiyorum tum sinif bazindaki cocuklar malesef kotu etkilendi . Ve etkilenecek. Ama sizin gondermeme gibi bir durumunuz yok . Pedogog ve ramdan rapor almaniz lazim. 72 ayin ustu zorunlu diye. Ki bu da cocugun sistemde kaynastirma ogrencisi olmasi demek yani dosyasina isliyor bilginiz olsun
Bu yıl için zorunluluk yok pandemiden dolayi bende göndermicem kızım 74 aylık

Ben olsam koleje gönderirim işe giderken götürür çıkıştada alırım.aile büyükleri ile görüşmemiş ve okulundanda gerikalmamış olur.tabi maddi koşullarınızı bilmiyorum

Kızım 69 aylık, dilekçe verip kaydını yaptırdık. Bu sene okula göndereceğim, pandeminin 2-3 sene daha devam edeceği öngörülüyor bir şekilde yeni düzene ayak uydurmamız gerektiğini düşünüyorum.

herkese merhaba
2014 aralık dogumllu kızımı ilkokula yazdırdım fakat malum süreçten dolayı gönderip göndermeme konusunda hala tereddüt yaşıyorum.
şöyle ki;
ben çalışıyorum ve babannesi bakıyor.babanne ağır şeker hastası.kızımın ola ki okuldan eve hastalık getirmesi çok ciddi bir sorun olur babannesı için.
bunun dışında 1.hafta 1 ders,2.hafta 2 ders derken belki birkaç hafta sonra komple online olucak 1.sınıflarda.dolayısıyla sağlam bir temel alamayacak gibi geliyor..öğretmenle yüzyüze başlamayacak eğitim hayatı..
hadi diyelım onlıne oldu,bu seferde babanneyle o sisteme bağlanması egitm görmesi vs hep sorun,ben evde değilim,öyle bilgisayarı acıp baglanmaları vs bile hep sorun..
69 aylık olması bir avantaj.bir çok kişi pandemı olmadıgı dönemlerde dahi çocugunu bu yaşta göndermiyor okula.1 yıl beklemek çok ciddi bir zaman kaybı olusturmayacak bizim için..
ama bir yandan da yıl kaybetmesin tüm çocuklar ne yaşıyacaksa kızım da kaderini yaşasın diyorum..ikileme düşüyorum..
siz olsanız ne yapardınz bu şartlarda?
göndermek mi mantıklı,1 yıl beklemek mi?
teşekkürler şimdiden..
Normalde cocuklarinin senesinin ziyan olmamasindan yanayim ve bi egitimciye danisilmasinda fayda oldugunu dusunuyorum. Ancak bu sene olağan üstü bir sene bence erteleyin bir cok sebebiniz var. Bu sene 1.sinifa gidenlere cok üzuluyorum.

haklısınız teşekkur ederım..
tüm ibreler gönderilmemesi tarafına dönmüş gibi sanki
ben Allah ömür verirse eylül 2021 de 73 aylık olacak çocuğumu bile 1 e göndermeyi düşünmüyorum
sizinki daha da küçük ve 1 yıl beklemeye müsait

Seneye 71 aylik ilkokula gonderecegim oglumu. Bos yere bekletmenin bir yarari yok. Su anda da anaokuluna gidiyor gonlum rahat gonderiyorum valla evde otursa psikolojik olarak daha zor

Korona vs değil 69 aylık çocuğumu hiçbir şart altında birinci sınıfa göndermezdim.
Tanıdığım pek çok okul müdürü kendi çocuğunun, yeğeninin kaydını yapmadı birinci sınıfa.

Babanneye bisiy bulasirsa iyice kötü olur durumlar. Online başlasın bence. İlk bir yıllık eğitimleri evde bulunduğunuz vakitlerde siz de verebilirsiniz onlinedan zaten internete baglanabilseler de çocukların verim alicagini sanmiyorum

Ben de 81 aylık göndermiştim kızımı, ama gitse bir yıl önce de gidebilirdi. Dediğiniz gibi bu sene 9,5 yaşında ortaokula başlamış olacaktı 😱😱
Ben de öğretmenim ve hiçbir öğretmen arkadaşım erken göndermedi okula. Sadece okuma yazma olarak yorumluyor bazı veliler olayı, oysaki şu an her çocuk okula gitmeden öğrenebiliyor okumayı nerdeyse.
Kızımın öğretmeni ilk veli toplantısında keşke bütün öğrencilerim 78-80 ay civarında olsaydı demişti. O aralıkta birkaç öğrenci vardı ve bu zamana kadar öğretmenimizin kendi deyimiyle ‘ asistanlığını ‘ yaptılar. Sınıf öğretmenleri de çok küçük çocuk istemiyor sınıfta.

HOcam benimde kızım başlayacak bu sene 1. Sınıfa 79 aylık veli toplantımız vardı öğretmen kronik rahatsızlığı olanlar göndermeyebilir dedi bizim bi rahatsızlığımız yok ama pandemiden dolayı yüz yüze eğitime katılsın istemiyorum peki katılmazsak öğretmen bizimle nasıl ilgilenecek nasıl olacak

Benim kızım da sizinkinden 1 ay küçük. Bir an bile düşünmedim 1.sınıfa göndermeyi, bırakın 1 sene daha oynasın, hayatı boyunca zaten ya ders çalışacak yada bir işyerinde çalışacak...
yani pazartesi açılacak , göndermeyecekmisiniz , kaydı yapildimi

HOcam benimde kızım başlayacak bu sene 1. Sınıfa 79 aylık veli toplantımız vardı öğretmen kronik rahatsızlığı olanlar göndermeyebilir dedi bizim bi rahatsızlığımız yok ama pandemiden dolayı yüz yüze eğitime katılsın istemiyorum peki katılmazsak öğretmen bizimle nasıl ilgilenecek nasıl olacak
Gönderemezseniz bütün görev size düşüyor. Öğretmen yüzyüze eğitim hariç uzaktan eğitim de verecek ama 1. Sınıflarda çok sıkıntılı olur, verimli olmaz. Watsaptan yapmanız gerekenleri size yazar, siz de elinizden geleni yaparsınız.Tabi sınıfta hiçbirşey yapmayan- yapamayan veliler de olacak. Pandemi bitince sınıfta aralarında uçurumlar olan öğrenciler olacak. Kimi okuma yazmayı sökmüş, kimi daha harfleri bile tanımamış olacak. Asıl sıkıntı o zaman başlayacak. Okuma yazmayı öğrenemeyen çocuğun velisi, çocuğu için 2. Sınıfa devam geçsin derse ,ertesi sene seyreyle cümbüşü!!!! Öğretmen, onlarla ilgileneyim derken sınıfı ihmal etmek zorunda kalacak.
Bu sene 1. Sınıfta çocuğu olan veliye de 1. Sınıf öğretmenine de çok iş düşüyor.

Back
X