• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sınıfa göndermelimiyim karar veremiyorum.sizce?

Hocam 2014 Eylül doğumlu kızımı göndermeli miyim peki tam yaşı mı yoksa zorlanır mı ilerde
Sizin kızınız kesin kayıt tam 72 aylığı dolduruyor o yüzden göndermek zorundasınız. Rapor alıp erteleme yapmaya çalışıyorlar ama o da çok zor.

herkese merhaba
2014 aralık dogumllu kızımı ilkokula yazdırdım fakat malum süreçten dolayı gönderip göndermeme konusunda hala tereddüt yaşıyorum.
şöyle ki;
ben çalışıyorum ve babannesi bakıyor.babanne ağır şeker hastası.kızımın ola ki okuldan eve hastalık getirmesi çok ciddi bir sorun olur babannesı için.
bunun dışında 1.hafta 1 ders,2.hafta 2 ders derken belki birkaç hafta sonra komple online olucak 1.sınıflarda.dolayısıyla sağlam bir temel alamayacak gibi geliyor..öğretmenle yüzyüze başlamayacak eğitim hayatı..
hadi diyelım onlıne oldu,bu seferde babanneyle o sisteme bağlanması egitm görmesi vs hep sorun,ben evde değilim,öyle bilgisayarı acıp baglanmaları vs bile hep sorun..
69 aylık olması bir avantaj.bir çok kişi pandemı olmadıgı dönemlerde dahi çocugunu bu yaşta göndermiyor okula.1 yıl beklemek çok ciddi bir zaman kaybı olusturmayacak bizim için..
ama bir yandan da yıl kaybetmesin tüm çocuklar ne yaşıyacaksa kızım da kaderini yaşasın diyorum..ikileme düşüyorum..
siz olsanız ne yapardınz bu şartlarda?
göndermek mi mantıklı,1 yıl beklemek mi?
teşekkürler şimdiden..
Ben olsam göndermezdim eltimin de kızı 72 aylık oda 1 yıl göndermeyecek evde ufak tefek etkinliklerle geçirmeyi deneyin derim😊

Birde babannemiz bakiyor ve 2 cocuk insallah 4.sinif egitimleri baslayinca ders oldugu gunler evde kalmayi planlıyorum. Gercekten cok zor zamanlar hepimiz en az hasarla atlatiriz inşallah
Ben olsam göndermezdim eltimin de kızı 72 aylık oda 1 yıl göndermeyecek evde ufak tefek etkinliklerle geçirmeyi deneyin derim😊
72 aylık çocuğun yeri 1. sınıftır seneye çok büyüyecek yaşı.hem kanunen yasak diye biliyorum 72 aylıkları göndermemek

Şartlar böyle olmasaydı da ben 72 ayını bitirmemiş çocuğumu 1.sınıfa göndermezdim.

Ocak 2014lü çocuklar ile aralık2014lü çocuğunuz aynı gelişim seviyesinde değil kesinlikle. Ama aynı sınıfta okuyacaklar.

Çevremde gözlemlediğim kadarıyla, 72 aydan küçük okula başlayanlar, her ne kadar okulda başarılı olsalar da üniversite kazanma başarısı olumsuz etkilgeniyor.
Bende tam alti buçuk yasinda iken gönderdim suan yedi buçuk ve ikiye geçti. Eski zamana göre daha erken basliyor cocuklar okula cok yakin akrabalarimdan ogretmen cok ve hic biri erken gitmeyi önermiyor zaten. Kizim 6 yasinda başladı ama cok güzel adapte oldu ve başarılı bir öğrenci ama oglum 6 buçukta gönderdim ve akli hala oyunlarda. Çocuğun gelisimi ve hareketleri bunu gayet anlatiyor aslinda hazir olup olmadığını.

72 aylık çocuğun yeri 1. sınıftır seneye çok büyüyecek yaşı.hem kanunen yasak diye biliyorum 72 aylıkları göndermemek
Orasını ben bilmem belkide ben yanlış anlamış olabilirim 72 ayı doldurmamıştır çünkü kayıt yapıldı ama seneye gidecek demişti

Annem çalıştığı için ben iki sene de ana sınıfına gittim. :KK45:
İlkokulun 5 sene olduğunu duyunca kriz geçirmiştim daha ne kadar okuyacağım diye :KK53:
Yazık yahu bebelere
Ahdım var kendi çocuğum olursa 7 yaşını bitirmesini bekleyeceğim.
Oyunun uykunun dibine vursun.
Ben de annemle sabah okula giderdim,ilkokul ogretmeniydi,resmen ilkokulu 2 defa bitirdim yav 😂

68 aylik oglum gondermeyecegim korona olmasaydida anasinifina gidecekti henuz cok erken 1. Sinif icin omur boyu okula gidecekler ise gidecekler zaten acele etmeyin

Ben de annemle sabah okula giderdim,ilkokul ogretmeniydi,resmen ilkokulu 2 defa bitirdim yav 😂
eskiden kreş anaokulu yoktu annemin çalıştığı ilçede.ben de sınıfın bir köşesinde sessizce oturur annemin öğrencilere ders anlatmasını dinlerdim.böyle böyle 2 yıl devam edince okuma yazma toplama çıkarma çarpma bölme öğrenmişim tekrar ede ede. :olamaz: 1. sınıf öğretmenimin isteğiyle de 2. sınıftan başlamışım 1 haftalık oldu 1. sınıf öğretmenim o yüzden :KK12:.eski nesil öğretmen çocuklarının kaderidir bu

Bu yıl velinin istediğine göre olucak açıklama yapıldı mecburi değil bnmde kizim 74 aylık göndermeyi düşünmüyorum

Oğlum geçen sene birinci sınıfa baslamaliydi yaşı gereği. Ama ben tekrar ana sınıfına verdim.
Okul başladığında 80 aylık olacak. Haliyle birinci sınıfa gidecek. Kaydını yaptırdım. Büyük bir heyecanla okulun açılmasını bekliyor.

Öteleye öteleye çocuğun yaşı büyüdü :) ve bu Corona illeti seneye de bitmeyecek ki.

Bir ogretmen olarak kesinlikle bu yil gondermeyin derim. Benim kizim da kasim dogumluydu gec gonderdim. Cok da iyi oldu bizi hiç zorlamadi. Simdi 3 e geçti sinifin en iyilerinden. Bir ay bile cok farkediyor.
Küçük olduğu için mi aile göbdermemelipandemi sebebi ile mi kızım 79 aylık çok kararsız kaldım pandemi dolayısıyla gönderip göndermemekte

Oğlum geçen sene birinci sınıfa baslamaliydi yaşı gereği. Ama ben tekrar ana sınıfına verdim.
Okul başladığında 80 aylık olacak. Haliyle birinci sınıfa gidecek. Kaydını yaptırdım. Büyük bir heyecanla okulun açılmasını bekliyor.

Öteleye öteleye çocuğun yaşı büyüdü :) ve bu Corona illeti seneye de bitmeyecek ki.
80 aylık okul olgunluğu açısından en ideal dönem. Çocuğunuzun yaşı büyük değil. Henüz 6.8 yaşında. Tam karar :)

Küçük olduğu için mi aile göbdermemelipandemi sebebi ile mi kızım 79 aylık çok kararsız kaldım pandemi dolayısıyla gönderip göndermemekte
Sizin çocuğunuzun okula başlama yaşı. Bir sene daha beklerseniz, çocuğunuz okul hayatı boyunca kendinden daha küçük çocukların içinde sosyal ve duygusal anlamda örselenebilir.
Pandemi dönemi birinci sınıf için bir handikap olsa da bütün çocuklar için öyle. Belki imkanlarınız dahilinde bireysel olarak kendiniz destekleyebilirsiniz çocuğunuzu bu yıl. Seneye daha alt yapısı sağlam başlar.

konuya ilgi gösterip cevap yazan herkese çok teşekkür ederim..
çoğunluk gönderilmemesi konusunda hemfikir..bugün okula gidip kaydını sildireceğim.
2 yıl kreş geçmişimiz vardı ve özellıkle geçen yıl ki kreş öğretmeni mutlaka ilkokula başlamalı aksi taktirde boşu boşuna yıl kaybı olacagını söyledi hep..uyumlu,okul olgunlugu olan,kuralları bilen uygulaya vs..yönleriylezaten kesin başlıyorduk.ancak benı engelleyen şey hem korona hemde başladıgı taktırde evde devam edeceği online eğitimin verimsiz geçecek olmasıydı..ben evde yokum 65 yaşında kadın nasıl yapsın onlıne eğitimi..
anlayacağınız hem biz hemde kızım okul için çok heyecanlıyken malesef engellere takılarak 1 yıl bekleyeceğiz.
bu yıl da boş geçsin istemıyorum.zaten onlıne ıngılızce derslerımıze başlamıştık haftada 3 gün.belki onu haftada 5 yaparım..
gün içerisinde eba tvyi takip ediyor.ordan etkinlikler,ve öğrenebildiklerini alır kendince..
evde de anne baba olarak üzerimize düşeni yaparak seneye güzel bir başlangıç yaparız inşallah.
umarım tüm dünya üzerinde ki şu karabulut dağılır da,insanlar normal hayatına döner,çocuklar okullarına kavuşur,yaşlılar torunlarına evlatlarına doya doya sarılır..
tekrar hepinize teşekkür ediyorum fikirlerinizi yazdınız,yalnız bırakmadınız..

Ay olarak baz aldığımzda zaten normal zamanda da gitse kaybı olmayacaktı.
Ben göndermezdim sanırım, bu sene çok karışık. Çocuk daha güzel şartlarda tanışsın okulla.
Seneye de aynı durum olursa, şansı böyleymiş dersiniz.

benim oğlum geçen sene 69 aylıktı dilekçe verip yollamadım. çünkü duygusal olarak küçük kalacaktı sınıfa göre.
bu yıl pandemi var buna ek olarak yollamazdım sizin yerinizde ben olsam yollamazdım

Evet kucuk oldugu icin dedim. 79 ay ideal bence ama pandemi için bir sey diyemiyorum tum sinif bazindaki cocuklar malesef kotu etkilendi . Ve etkilenecek. Ama sizin gondermeme gibi bir durumunuz yok . Pedogog ve ramdan rapor almaniz lazim. 72 ayin ustu zorunlu diye. Ki bu da cocugun sistemde kaynastirma ogrencisi olmasi demek yani dosyasina isliyor bilginiz olsun

Pandemi olmasa da bu soruyu sorsanız yine erteleyin derdim .Sınıf öğretmeniyim,ilk zamanlar adapte oldu dense de ilerki sınıflarda mutlaka dezavantajları oluyor .Kendi çocuğum da ocak doğumlu şimdi 4.Sınıf ama erteledim 80 ay lik başladı.
Ki şimdi pandemi var 72 ayı dolduran çocuklar bile nasıl ne kadar süre gidecek belirsiz .
Kesinlikle ertelemenizi oneriyorum .Ne mutlu bu şansınız var .

Back
X