• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sınıfa göndermelimiyim karar veremiyorum.sizce?

Bilemiyorum benim cocuklugumda yasi buyuk cocuk yoktu,hemen hemen herkes belli yas araligindaydi boyle 11-12 ay fark olan cocuklar ayni sinifta olmuyorlardi. Mutlaka dediginiz gibi okullar da vardir elbette. Yasi kucukler her zaman daha basarili oluyordu benim gozlemledigim,annemle anneannem de ayni sekilde hep kucuk gonderilmisler okula, hatta olmasi gerekenden daha kucuklermis. Ben kucuk gondermeyi dusunmem yani su bir ara yapilan 66 aylik gondermek kisminda yokum ama 69-72 ay araliginin gonderilmesi taraftariyim
Kendi adima elbette.
Benim şanssızlığım öğrencilerle ilgilenmeyen üstüne bol bol yazı yazdıran bir öğretmene denk gelmiş olmaktı belki de

Ne olursa olsun küçük çocuğu hadi deyip okula yollamak sıkıntıya yol açıyor.
Bir ay bile çok şey fark ettiriyor onlarda
çocuk arkadaşlarından daha fazla oyun oynamak istiyor, yazmak istemiyor vs. vs.
Zaten en az 12 yıl okula gidecek bari bir sene daha fazla oyun oynasın.

gönderip göndermemek çocuk ve ailenin kararıdır ben öğretmenlerin müdahale etmesini yönlendirmesini doğru bulmuyorum yaş konusunda.sevdiğim bir üyesiniz ama bu konuda farklı düşünüyoruz maalesef
Ben ilk hafta durumlarına göre önerimi sunarım. Diğeri veliye kalmış. Yapacak ve yapamayacak çocuk kabak gibi belli oluyor zaten ve geneli yapamıyor. Mesela 2 çocuğu bu şekilde heba edip sürekli iteklediler ve sürekli ortalama altı oldu o çocuklar. Pandemiden önce de gelip konuştu biri, pişmanlığını belirtti.
Beni ilgilendiren bir durum yok açıkçası, sınıfımda illa ki farklı çocuklar olacak, a kişisi değil b kişisi ancak kayıt erteleme fikrine de ben öğretmen olarak fikir sunamayacaksam kim sunacak :D

78 aylık kızım 1.sınıfa başladı 2 haftadır. İlk hafta bazı günler ve yarım gün şeklinde yüz yüze eğitim oldu. 21 eylüle kadarda online devam edecekler. Ben öğretmenede çocuklarada çok üzülüyorum çünkü 1.sınıf uzaktan eğitimle yürümüyor. Çocuklar yaptıkları çalışmaları kameraya tutup gösteriyorlar kontrol için. İngilizce dersi dahada zor oluyor uzaktan eğitimde.
Eğer sizinki gibi seçme şansım olsaydı göndermezdim ben bu yıl.

Benim şanssızlığım öğrencilerle ilgilenmeyen üstüne bol bol yazı yazdıran bir öğretmene denk gelmiş olmaktı belki de

Ne olursa olsun küçük çocuğu hadi deyip okula yollamak sıkıntıya yol açıyor.
Bir ay bile çok şey fark ettiriyor onlarda
çocuk arkadaşlarından daha fazla oyun oynamak istiyor, yazmak istemiyor vs. vs.
Zaten en az 12 yıl okula gidecek bari bir sene daha fazla oyun oynasın.
Gunumuzde erkenden krese gidiyorlar mesela eskiden bu da yoktu. Belki de ondan bikiyorlar diye dusunuyorum ben. Benim oglumun ikinci senesi anaokulunda. Bir yil daha yollarsam hayatta istemez. Evde otursalar dert,krese gitseler dert ;) cocuklara da yaranamiyoruz artik.

Evet eylul ayini baz aliyorlar cunku. Bu durumun tantanasi neden simdi yapiliyor anlayamiyorum,30 yil once de boyleydi kimse o zaman demezdi cocugum cok kucuk diye. Eskiden de ocak dogumlu ile aralik dogumlu cocuk ayni siniftaydi. Annem de anneannem de eski ogretmenlerden, yasi kucuk cocuklarin daha kolay ogrendigini soylerler hep. Devir degisti de ondan mi bizim cocuklar boyle oldu simdi anlayamiyorum. 2014lulerin bu sene 1. Sinif olmasindan daha dogal bir sey yok bence. Pandemiden cekinenlere hak veririm o ayri bir konu ama bu yas muhabbeti senelerdir fazla abartiliyor. Zaten artik ilkokul 1 anasinifindan cok farkli degil. Eskiden ucurum vardi arada simdi okuma yazma bilerek ilkokula geliyor cocuklarimiz.
Birinci sınıfta daha kakasını bahçeye yapmaması gerektiğini bilmeyen öğrenci gelmişti bana mesela. Önceki dönemde de hiç bir rengi bilmeyen bir çocuk...
Yaş abartılmıyor çocuklarda ciddi sıkıntılar var. Küçük yaş grubu benim çalıştığım okullarsa hep aşırı problem oldu ve vasat oldular. Özel okul ve kreşle büyüyen çocuklarda belki farketmez ancak kendi kendine büyüyen çocuklarda o bir kaç ay davranış açısından katmerliyor.

Birinci sınıfta daha kakasını bahçeye yapmaması gerektiğini bilmeyen öğrenci gelmişti bana mesela. Önceki dönemde de hiç bir rengi bilmeyen bir çocuk...
Yaş abartılmıyor çocuklarda ciddi sıkıntılar var. Küçük yaş grubu benim çalıştığım okullarsa hep aşırı problem oldu ve vasat oldular. Özel okul ve kreşle büyüyen çocuklarda belki farketmez ancak kendi kendine büyüyen çocuklarda o bir kaç ay davranış açısından katmerliyor.
Cesit cesit muhit var tabi,ve bunlar arasinda ucurum var bizim ulkemizde. Bizim mahallenin ilkokulu mesela,benim 30 yil once mezun oldugum ilkokuldan daha kotu. Neredeyse 50 yil geriden geliyor. ;) buradaki aileler cocuklarina bir sey ogretmezler bence.
Ama oglumun anaokulundaki cocuklari bu sene ver 1. Sinifa gotururler cok rahat cunku hem zihinsel hem de bedensel gelisimleri cok iyi. Aileleri bilincli,akilli,ogretmenle isbirligi icerisinde. Yani biliyoruz zaten asla cocuklarimiz esit sartlara sahip degil o yuzden online egitimin bir faydasi olamadi bence. Kiminin evinde internet yok,sallayan da yok. Kimisi de can atiyor cocugum iyi olsun diye

Gunumuzde erkenden krese gidiyorlar mesela eskiden bu da yoktu. Belki de ondan bikiyorlar diye dusunuyorum ben. Benim oglumun ikinci senesi anaokulunda. Bir yil daha yollarsam hayatta istemez. Evde otursalar dert,krese gitseler dert :KK66: cocuklara da yaranamiyoruz artik.
çalışan anneler mecbur gönderiyor kreşe.ama çevremde tek çocuklu çalışmayan anneler de çocuk 3 yaşına gelince hoppp kreşe gönderiyor tam gün :olamaz: çocukla anne arasındaki sevgi ve güven bağı iletişim azalıyor diye düşünüyorum.hele geliri fazla olmayıp kendinden kısa kısa;paradan sıka sıka kreşlere çocuk gönderen ev hanımlarına hiçç anlam veremiyorum.

çalışan anneler mecbur gönderiyor kreşe.ama çevremde tek çocuklu çalışmayan anneler de çocuk 3 yaşına gelince hoppp kreşe gönderiyor tam gün :olamaz: çocukla anne arasındaki sevgi ve güven bağı iletişim azalıyor diye düşünüyorum.hele geliri fazla olmayıp kendinden kısa kısa;paradan sıka sıka kreşlere çocuk gönderen ev hanımlarına hiçç anlam veremiyorum.
Buyuk cogunluk evde yapacak bir sey bulamiyorlar cunku cocukla. Ondan gonderiyorlar.

Bu sene 4.sınıfa geçen oglum var elimde olsa devamsizliktan sinifta kaldirip 4.sinifi tekrar etmesini isterim ama degil maalesef. Online egitim egitim gibi degil olmaz olamazsa gonderme bence

Ben çalışmiyorum oğlum 3 yaşında yarim gün krese başladı ama artik cocuk evde yaptığımız etkinliklerden sıkıldığı için, kendi yas grubu cocuk olmadığı için, 2 sene yarım gün gitti (12.00-17.00 ), 1 sene ( bu sene marts kadar)gitti. Evde tv ye bakmak istiyordu. Bence gönderenler aman gitsin başımdan diye düşünmüyordur

Bu sene 4.sınıfa geçen oglum var elimde olsa devamsizliktan sinifta kaldirip 4.sinifi tekrar etmesini isterim ama degil maalesef. Online egitim egitim gibi degil olmaz olamazsa gonderme bence
e bu virüs seneye daha da artarsa ne olacak onu da düşünmek lazım.

Gunumuzde erkenden krese gidiyorlar mesela eskiden bu da yoktu. Belki de ondan bikiyorlar diye dusunuyorum ben. Benim oglumun ikinci senesi anaokulunda. Bir yil daha yollarsam hayatta istemez. Evde otursalar dert,krese gitseler dert :KK66: cocuklara da yaranamiyoruz artik.
Annem çalıştığı için ben iki sene de ana sınıfına gittim. :KK45:
İlkokulun 5 sene olduğunu duyunca kriz geçirmiştim daha ne kadar okuyacağım diye :KK53:
Yazık yahu bebelere
Ahdım var kendi çocuğum olursa 7 yaşını bitirmesini bekleyeceğim.
Oyunun uykunun dibine vursun.

e bu virüs seneye daha da artarsa ne olacak onu da düşünmek lazım.
Haklisiniz ama 4 sinif cok önemli bir sınıf çocuğumun 1 sene heba olacak ben çalışıyorum online egitimden maalesef bir haberim elimden geleni yapiyorum hatta ders aldirmaya karar verdik ama yüzyüze gibi olmuyor.

Haklisiniz ama 4 sinif cok önemli bir sınıf çocuğumun 1 sene heba olacak ben çalışıyorum online egitimden maalesef bir haberim elimden geleni yapiyorum hatta ders aldirmaya karar verdik ama yüzyüze gibi olmuyor.
haklısınız ben ve eşim evde olduğumuz için ve tek çocuk olduğu için biz ilgilenebiliyoruz derslerinde .evde tek kalan ya da yaşlı büyükleriyle kalan çocuk disiplinli çalışamaz

Babaanne 65+ ise zAten o yaş grubunun çocuğu okula getirip götürmesi yasak bence 1 sene bekleyebilir Aralık doğumluymuş zaten

yerinizde olsam gondermezdim.

benim oglum 75 aylik mecburen gonderiyorum. evde sizin gibi kronik hastalik durumumuz olmamasina ragmen yine de kara kara dusunerek gonderecegim,icim rahat degil.

haklısınız ben ve eşim evde olduğumuz için ve tek çocuk olduğu için biz ilgilenebiliyoruz derslerinde .evde tek kalan ya da yaşlı büyükleriyle kalan çocuk disiplinli çalışamaz
Birde babannemiz bakiyor ve 2 cocuk insallah 4.sinif egitimleri baslayinca ders oldugu gunler evde kalmayi planlıyorum. Gercekten cok zor zamanlar hepimiz en az hasarla atlatiriz inşallah

Benim kızım da 2014 doğumlu. 3 hafta önce eğitime başladı ama sizin şartlarınızda olsam göndermezdim diye düşünüyorum.

Back
X