1.sınıfa göndermelimiyim karar veremiyorum.sizce?

çocugunuza siz mi bakıyorsunuz?
açıkçası kendım bakıyor olsam belki gönderebılrdım ama birde babanne faktörü elımı ayagımı bagladı benım
3,5 yasina kadar ben baktim,sonra krese verdim. Simdi de kreste. 5 yasina geldi. Keske sizde de babaanne /anneanne bakmasa. Sizden ve babadan da ona virus tasiyabilir neticede.

Ben yerinizde olsam seneye gönderirdim madem böyle bir seçeneğiniz de söz konusu. Evde babaanne varsa eve hastalık taşıması riskini almazdım şu etapta. Seneye de korona devam edeceğe benziyor ama sene ola hayrola.

Canım benim oğlum 2014 Ocak 6 doğumlu otomatik olarak kayıt olmuş dedi müdür bende hiç göndermek taraftarı değilim okulda birinde bile vurus duysam ikisini de asla göndermem okula ama bir yandan mutlaka o kalabalıkta vardır vuruş taşıyan ne olcak böyle gondersrk dert gondermezsek dert ne zaman biter vurus bitermi belli değil

72 ay dolmamış olsa asla göndermeyi göndermemeyi düşünmezdim. 77 aylık benimki mecburen kayıt olduk.

ben kızımı 6 yaşını doldurdu öyle gönderdim iyki öyle yapmışım yoksa bu yıl 8, sınıfa girecekti ve bu şartlarda
iyi bir liseyi kazanması çok zordu ,

emın olun birşey kaybetmiyor , hem çok daha kolay ögrenıyor ,

Daha dun esimle biz olsak ne yapardik diye konustuk ve sonuc olarak ikimizde gondermeyecegimizi soyledik. Riske atmaya gerek yok

Bir ogretmen olarak kesinlikle bu yil gondermeyin derim. Benim kizim da kasim dogumluydu gec gonderdim. Cok da iyi oldu bizi hiç zorlamadi. Simdi 3 e geçti sinifin en iyilerinden. Bir ay bile cok farkediyor.

korona dan bağımsız göndermeyin

o bir yıl çok artı koyuyor

oğlumun sınıfında hem 2009 Aralık hem 2010 Aralık doğumlu çocuk vardı

gerçekten sınıf içinde de fark ediyorsun ilerleyen aşamalarda da fark edecektir

zaten online eğitimin fiziksel şartları da yüz yüze eğitimin şartları da size uymuyormuş

evde kalması çok sıkıntı olmayacaksa ben göndermemeyi tercih ederdim galiba

Daha 6 yaşında bile değil coronadan bağımsız 5 5,5 yaş ilkokul için çok küçük geliyor bana minicikler resmen Bence göndermeyin bu sene, umalım ki seneye bitsin gitsin bu hastalık da tüm çocuklar başta olmak üzere eski normalimize kavuşalım.

Ben çalışmıyorum.
2 tane oğlum var, biri 2014 diğeri de 2017 doğumlu.
Bugün okuldan kitaplarını dağıttılar ve okula gittik, öğretmeni ile tanıştık, kitaplarımızı aldık.
Öğretmeni okula kademeli olarak sadece ilkokul 1. sınıfların 21 Eylül de geleceklerini ve yüzyüze ders yapılacağını söyledi.
Ancak ben bu riski alamam, ben çocuğumu göndermeyeceğim.
Varsın bu senesi (eğer öyle olacaksa) yansın, seneye sıfırdan yine başlasın.
Benim için çok önemli değil, zaten bizler de (81 doğumluyum) vakti zamanında okula 7 yaşında başlamadık mı?
Ne kaybımız oldu hayattan veya geleceğimizden, bunu da düşünmeden edemiyorum.

Tek dileğim, şu pandemi sürecinin bir an önce bitmesi ve bir an önce hayatımızın normal akışına korkmadan, yarın kaygısı olmadan dönmemiz.

Benim kızımda 74 aylık bende göndermicem

Ben acikcasi virus konusunda seneye de bir fark olacagini dusunmuyorum. Cocugum okul yasinda olsa gonderirdim. Cunku seneye sartlar degismediginde bu sene de göndermeyeyim diye bir durum olmayacak.

Ben Rehber öğretmenim. Yıllarca birinci sınıf cocuklarının uyum süreçlerinde aktif olarak yanlarında bulundum. O yaş grubunda ki çocukların okul olgunluklarında ay farkı çok önemli. Genel olarak yılın ikinci yarısında doğan çocuklar okul olgunluğu açısından ilk yarısında ki çocuklara göre daha dezavantajlı olabiliyor. Normal şartlarda bile size bir yıl beklemenizi önerirdim ki bu senenin şartları doğrultusunda hiç ama hiç önermem. Siz zaten çok güzel yazmışsınız sebeplerini.

Ben de küçük gönderdim 2011 eylül sonu doğumlu 4.sınıfa gidecek bu sene.Öğrenme de asla sıkıntı olmuyor çok ta başarılı oluyorlar ama bazı sınıf arkadaşları çocuksu buluyor daha küçükleri.mesela benim kızıma geçen yıl:aaa sen çocukmusun neden hala oyuncaklarla oynuyorsun demişlerdi de üzülmüştü Ha bu arada daha çok oyuncak aldım inadıma .tabi ki çocuk oynayacak sevgili koca arayacak değil ya o yaşta tövbe tövbe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…