1 tane daha çocuk yapsam mı?

Çalıştığın fabrika yasal olarak doğum iznini verecektir ama 16 hafta elbette çok kısa uzun süredir çalışıyorsan firma seni kaybetmek istemez idare eder bence iyi bir bakıcı bulabilirsin
Bakıcıya aıleler karsı cıkar. ortamda cok kotu malum nasıl guvenılırkı. Annemde oldukca yaslandı kafa olarakta cok yorgun. Suanda ogluma bıle zoru zoruna bakıyor yarım gun. yarım gununde 3 saatı uyanık okula gonderıyor oyle soylıyım. bır hafta 2 gun 1 hafta 3 gun bakıyor dıger zamanlar esım. Anne calısırkende cocuklar zıyan oluyor. Allah hakkımızda hayırlısını nasıp etsın burada 6. seneye gırecegım

yaşın beklemeye müsaitse biraz daha beklesen iyi olacak sanırım.
çok tereddütlerin var ve kendimden biliyorum ki böylesi tereddütlerle anne olmak çok yıpratıcı.
ancak kriterlerini sadeleştirmelisin.
aslen sen istesen önünde dağlar duramaz o yazdıklarının çoğu bahane nacizane fikrim:))
fikren kendini hazır hissetsen eminim hiçbirini düşünmeyeceksin bu denli.

Ay ne güzel maşallah Allah mutluluğunu daim etsin

Peki siz ikiz cocuklarınıza hamıle kalmadan yanı tedavıyle olmadıysa hazırmıydınız yanı boyle bıldıgınız canla basla askla ıstıyormuydunuz? Cunku emın oldugum bısey var kı benım oyle bı heycanım olmadıgı gıbı yorucu bu surec gıbı gelıyor kı oglumda bebek anlamında hıc yorulmadım dıger yasanan seylerı unuttugumu dusunuyorum

Allah bir yolunu gösterir, benim de kızıma annem bakıyor benim kendi işim rahatım geç bırakıyorum erken alıyorum bazen tatil yapıyorum kızıma ayırıyorum tüm gün ama annem yine de sıkıldı 2. Olsa hiç sanmıyorum bakacağını

onlarda zor
tam rahat edecekler coluk cocuk evlendı gune mevlude kurana gıdecekler hepımız bırer tane cocuk bırakıyoruz bıde onu yapma bunu yedırme dıye bı suru kural koyuyoruz. dusunuyorumda zor ben cocuklarımın cocuklarına bakmam gıbı duruyorum sımdılık
Hayırlısı ya bılmıyorum bı yanımda hıc dusunmeden bebek yapan ve onun bakımını karsılıyamayan bır aıle var cocuga aıle baska sehırde bakıyor, ote yandan yıne hıc dusunmeden yapan ve gayet heycanla bekleyen bır hamıle tanıdıgım var. her ıkı aılenınde maddı durumları yok degıl ancak 1 maasla kıralarını bıle odeyemez durumdalar. Ben cok buyutuyorum bılıyorum

oğlum kadar sevemezsem?

bunu okuyunca şok oldum

bebek istiyordum ama ikiz olması sürprizdi tabi ki.tedavi sonucu oldular.ilki normaldi.
yorucu olma durumunu dibine kadar yaşıyorum.ikiz bebeklere bakmak çok zor hem de tahmininizden daha da zor.ee ben de bi de büyük oğlan var.ödevleri vs.aylardır çok yorgun uykusuz bir tempodayım.işe de döndüm.
sabırla ve sabırla ve sabırla bugünleri geçirmeye çalışıyorum.
ancak sevgileri tartışılmaz.birini diğerinden ayıramıyorum.çok uyusalar uyansalar da bi sevsem koklasam diyorum.
eh annelik delilik işte biraz da:))
sağlıklarına duacıyım.başlarından eksik olmadan büyütebilmek en büyük kaygım.. tek tük kriterlerimden biri:))

ne güzel ya darısı basımıza ama ikiz değil Allah olmayanlara versin.
1 tanecik daha olsun benim olsun

Can'ım bizim eve giren para ile 5 aile rahat geçinir eşim hala maddi kaygıda ben de manevi ben uyanık kalamıyorum mesela büyük sorun :) bence hamile kaldığın an içine bir sevinç ve heyecan bombası düşecek bence çok düşünme ve artık korunma genç yaşta baba olsun adamcağız

ne güzel ya darısı basımıza ama ikiz değil Allah olmayanlara versin.
1 tanecik daha olsun benim olsun
inş.Allah gönlüne göre versin.
ikiz bebek layık görmüş bize rabbim .sağlıkla bakmayı nasip etsin inş.
önemli olan tek şey sağlıkları ve bizim de sağ olup onlara bakacak asgari güçte olmamız cute.
işte bu kadar sade benim kriterler:))

esım 29 ben 28 yasındayım.
uyanık kalamama sıkıntısı bendede var haftada 4 aksam uyukluyorum bır kosede

Tebrık ederım gercekten

Cute mom, ben seni anlayabiliyorum. Benim oğlum da 6 yaşında ve şu anda bir kardeşi olsun çok istiyorum. Onun küçüklüğünde çok sıkıntılar çektik eşimle, o yüzden düşünmedik. Keşke olsaymış diyorum şu anda, çünkü oğlumun oyuncakları en güzelinden, ama oynayacak bir kardeş olmadıktan sonra oyuncağın en harikası olsa da çok önemli değil. Ben ilgilineiyorum oğlumun dersleriyle, sorumluluğuyla, ve tabi ki oyunlarıyla ama büyükler çocukla çocuk olmuyor, onun verdiği keyfi vermiyor. E haliyle biz kuzenlerin, komşu çocuklarının yolunu gözlüyoruz. Ben kendi tecrübemden bir çocuğa verilecek en güzel hediyenin kardeş olduğu kanaatine vardım, hem çocukluğu hem yetişkinliği için.

Fakat geçen zamana da eşimle bizim ruhsal tedavi sürecimiz olarak bakıyorum. İhtiyacımız vardı iyileşmeye, o kadar sıkıntıdan sonra. En azından bu oldu. Oğlumun bebekliğinde içimde kalan şeyleri kardeşinde yaparım inşallah, Allah nasip ederse. Canım oğlumsa yol arkadaşım benim, ona da hep söylerim. Onun içn çok şeyden vazgeçtim hayatımda, beraber büyüdük, beraber yol aldık, hem sıkıntısında, hem gezme tozmasında.

Ama rahata alışmış her annenin aklına takılır bu sorular, gereksiz eleştiriler olmuş bu konuda. Ben de şu anda çok rahatım, oğlumu alıyorum, çıkıyorum, işimi yapıyor, geziyorum. İkinci bebeği çok istiyorum ama rahata alıştığım için gözümde büyüyor yine kilolar, uykusuz geceler, yetişmeyen işler. O yüzden şu anda hem ikinci çocuk denemelerindeyim, hem de bayağı geziyorum, kardeşimin düğün işleri var koşuşturuyorum. Sonra eve kapanmak da güzel olacak inşallah, çünkü ailenin büyümesi ve ona emek vermek her şeye değiyor. Bebek de özledim bu arada, ama uyku şu anda bayağı ağır, eskiden nasıl uyanıyormuşum hiç bilmiyorum, inşallah yine uyanırım herhalde, sanki, galiba :))

esım 29 ben 28 yasındayım.
uyanık kalamama sıkıntısı bendede var haftada 4 aksam uyukluyorum bır kosede
Evet ya kızım bebekken böyle değildim vallahi ve iş olarak da o Zaman daha yoğundum ben de 31 yaşındayım acaba yaştan mı diyorum? Bir de kızın olsun hadi ikna edelim seni burdan :)

üzerine hıc bısey yazmaya gerek bıle duymuyorum cunku sankı bırde benı anlatmıssınız gıbı gelıyor.

Ay demek anlasılan o kı kımse bunu dusunmemıs gercekten
ne var bunda sasıracak bende buna şok oluyorum

Ya o soruda absurd hicbir sey gormedim ben.
Ben hepten "esim cocugu benden onde tutarsa" diye korkup gerilmis insanim. Oleyim o zaman?
Ki her cocugun esit sevilecegine de inanmiyorum. Ne bileyim egenin bicir bicirligini seversin yeni gelenin sakinligini vs vs.
Ne zaman ogrencez bebis olup olmadigini?

Adetımı takıp etmıyorum ama 11 aralıkta reglı olmustum artık ne zaman olurum bılmıyorum 26 gunde mı oluyordum 28 gundemı kestıremıyorum

Buarada sende ıstıyorsun dımı senın reglı tarıhın ne ?
@sevcan... oda yaptı bebek hepımız beklemedeyız galıba

Ben de korunuyordum falan fistik derken tam kestiremiyorum. En gergin stresli zamanda 32 gunde oldu. Zaten bu ay ya hic yumurtlamadim ya cift yumurtladim ya da son ihtimal kacirdim (kist, pko vs yokken hic yumurtlamamak mumkun mu?) benim de 9 aralikti. 10 ocakta test yapacagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…